НовиниНовини КиївщиниНовини ОбухівщиниТериторіальні органи влади

«Детінізація ринку у сфері торгівлі і надання послуг»

На виконання доручення Прем’єр-міністра України О. Гончарука від 22.01.2020 № 2313/0/1-20 про вжиття заходів щодо детінізації у сфері торгівлі товарами та послугами Головним управлінням Держпраці у Київській області 29 січня 2020 року було проведено виїзний семінар із залученням представників підприємств торгівлі, ресторанного господарства, сфери побутового обслуговування та об’єктів ринкового господарства Обухівського району щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

З метою більш конструктивного діалогу, до участі в семінарі були запрошенні представники Головного управління Пенсійного фонду у Київській області, Обухівської міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості, Обухівського управління ГУ ДПС у Київській області, Обухівського відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області, представники Обухівської районної державної адміністрації.

Голова Обухівської районної державної адміністрації Олександр Гомон наголосив, що роботодавці повинні пам’ятати, що використання незадекларованої праці – грубе порушення трудового законодавства. Незадекларована  праця обмежує можливості держави проводити сучасну соціальну політику у сферах освіти, охорони здоров’я, розвитку професійних навичок, зайнятості, соціального захисту та пенсійного забезпечення.

Заступник начальника управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Київській області Світлана Грузевич проінформувала, що безвідповідальне ставлення роботодавців до питань працевлаштування тягне за собою накладання штрафів у розмірі 30 мінімальних заробітних плат за кожного працівника. Інформування  населення про наслідки неофіційного працевлаштування є одним із дієвих інструментів у подоланні незадекларованої праці.

Шановні роботодавці!                                                                                                                                    Вчасно оформлюйте найманих працівників на роботу і сплачуйте податки.

Показати ще
WordPress Lessons