НовиниНовини КиївщиниНовини Обухівщинисоціальний захист населення

Міжнародний день людей з інвалідністю

Дорогі друзі!

 

3 грудня весь світ відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю.

Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами.

Відзначення цієї дати – це привід задуматись усім нам над проблемами, з якими щоденно зустрічаються інваліди, посилити увагу до захисту їх гідності, прав і благополуччя.

Від того, як суспільство ставиться до людей з інвалідністю, кому з тих чи інших причин важко або неможливо самостійно подбати про себе, залежить рівень цивілізованості суспільства. Інвалідність – не вирок. Інваліди можуть бути і стають повноцінними і ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними людьми, які надихають багатьох, у тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства. Прикладом для кожного можуть стати: Сторчеус В., Скрипка Г., Колоусенко А., Луцак С., Гаврилюк В., Коваленко Л. та інші.

Обухівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області опікується інвалідами, які отримали травми на виробництві через нещасний випадок. Один з основних напрямків роботи відділення – відшкодування шкоди потерпілим на виробництві.

Станом на 01.11.2019 року у відділенні на обліку перебувають: 7 інвалідів першої групи, 23 – другої групи, 153- третьої групи та 157 особи, яким встановлено процент стійкої втрати працездатності та 26 осіб, які отримують виплату в зв’язку з втратою годувальника.

З початку року були проведені такі виплати: одноразова допомога потерпілим в разі стійкої втрати професійної працездатності – 37,9 тис. грн (3 особи); щомісячні виплати в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсують відповідну частину втраченого заробітку потерпілого – 9628,5 тис. грн. (340 осіб); щомісячні страхові виплати особам, які мають на це право в разі втрати годувальника – 797,6 тис. грн. (26 осіб). Відшкодовано лікування 5 потерпілим на суму 29,1 тис. грн. Відшкодовано витрати: на вироби медичного призначення та лікарські засоби на суму 129,8 тис. грн. (8 осіб); на постійний сторонній догляд та спеціальний медичний догляд та побутове обслуговування – 538,7 тис. грн., 16 інвалідів забезпечені санаторно – курортним лікуванням.

З метою залучення інвалідів до активного громадського життя, надання їм допомоги і всебічного сприяння у психологічній, фізичній, соціальній реабілітації, щорічно проводиться спартакіада серед інвалідів праці «Сила духу». Цього року на фінальних змаганнях в Ужгороді Київську область в шахах представляв Юрій Горбелєв.

Працівники відділення з сумлінням та відповідальністю підходять до вирішення кожної проблеми.

У цей день колектив відділення бажає всім потерпілим теплих стосунків з близькими, творчої наснаги, бадьорості духу, міцного здоров’я, а також залишатися для нас прикладом безмежних людських можливостей та міцної сили волі, що ці можливості породжує.

Нехай справдяться всі ваші бажання, мрії та задуми.

Благополуччя вам та вашим родинам!

 

З повагою начальниця Обухівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області

Т. Коломієць.

Показати ще
WordPress Lessons