МедицинаМолодь та спортНовиниНовини ОбухівщиниОсвіта та наукасоціальний захист населення

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

29 листопада 2019 року в приміщенні Обухівської районної ради відбулося нагородження переможців конкурсу відеоробіт «Зупинемо ВІЛ/СНІД сьогодні» проведеного серед учнів 7-х-11-х класів закладів загальної середньої освіти Обухівського району.

Щорічно 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом (World AIDS Day). Символом боротьби зі СНІДом є червона стрічка. «Червона стрічка» (перевернуте «V») символ співчуття, підтримки і надії на майбутнє без СНІДу. Цей День був проголошений Всесвітньою організацією охорони здоров’я в 1988 році з метою зупинити глобальне поширення епідемії ВІЛ/СНІДу. Але на жаль ця проблема залишається актуальною і сьогодні. Як свідчать, результати різних досліджень, особливо уразливими до інфікування ВІЛ є діти та молодь.

Саме цей факт став причиною проведення втретє конкурсу відеоробіт «Зупинимо  ВІЛ/СНІД сьогодні». Захід був організований та проведений Обухівським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з відділом освіти та за підтримки Обухівської районної державної адміністрації. В цьому році участь в конкурсі взяли 33 учні 7-11х класів закладів загальної середньої освіти Обухівського району. За результатом конкурсу перше місце здобули учні Підгірцівської ЗОШ І-ІІІ ст., друге – учні Великодмитровицької ЗОШ І-ІІІ ст., а третє – учні  Германівської ЗОШ І-ІІІ ст. імені братів Гетьманів. Рішенням конкурсної комісії було вирішено відзначити Маловільшанську ЗОШ І-ІІ ст. в номінації «Відповідність відеоролика вимогам до відеоробіт». Переможці конкурсу отримали грамоти та призові подарунки, а кожен учасник залишив захід з пакунком солодощів.

Сподіваємося, що одного разу можна буде сказати – зі СНІДом покінчено назавжди!

Показати ще
WordPress Lessons