НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України

Прем’єр-міністр: Українці повинні отримати повноцінний доступ до гарантованих державою медпослуг у межах другого етапу реформи
До 31 січня 2020 року всі медичні заклади мають бути підключені до електронної системи охорони здоров’я. Відповідне доручення під час селекторної наради з питань охорони здоров’я дав Прем’єр-міністр обласним та Київській міській держадміністрації.
Олексій Гончарук: Вчасна вакцинація – це питання колективної безпеки людей
Глава Уряду наголосив, що вакцин в Україні вистачить на всіх. Вже третій рік поспіль у кожний регіон країни централізовано закуповується ЮНІСЕФ за державні кошти та вчасно постачається достатня кількість вакцин для проведення календарних щеплень.
Керівництво МОЗ допоможе врегулювати ситуацію щодо лікування хворих українців у клініках Індії
Зоряна Скалецька: керівництво Міністерства охорони здоров’я України проведе оперативну зустріч з колегами з Міністерства охорони здоров’я Республіка Індія для врегулювання критичної ситуації щодо лікування хворих українців, які очікують на операції з трансплантації в лікарняних закладах Індії.
Зарплати вчителям і лікарям будуть: Уряд допоможе виправити ситуацію з затримкою зарплат
«Уже завтра Уряд перерозподілить 171,1 млн грн на зарплати для вчителів та спрямує ще додатково 326 млн грн на дофінансування медичної субвенції, зокрема на зарплати лікарям», – наголосив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.
Держпродспоживслужба про те, як захистити свої права, коли вони порушені надавачами житлово-комунальних послуг
Слід пам’ятати, що відповідно до статті 7 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживач зобов’язаний укладати договір на надання житлово-комунальних послуг, оскільки договір – це саме той документ, на підставі якого споживач може пред’являти претензії за ненадані або за неякісно надані послуги, а також вимагати виконання перерахунку та відшкодування збитків.
Олексій Гончарук: Будівництво мосту в Запоріжжі може розпочатись вже наступного року. Сьогодні оголошено міжнародний тендер
«Цей міст має нарешті розв’язати гостру транспортну проблему у Запоріжжі. Вона накопичувалася роками, бо міст ніяк не могли добудувати. Сьогодні зроблено реальний крок», – зазначив Прем’єр-міністр.
Оголошено конкурси до наглядових рад підприємств інфраструктури
Продовжуємо перезавантаження у системі управління підприємствами інфраструктури. Оновлюємо наглядові ради ПАТ «Укрпошта», МА «Бориспіль» та Адміністрації морських портів. Про це заявив Міністр інфраструктури.
Українські перевізники отримають додатково 800 транзитних дозволів та 200 універсальних дозволів Республіки Казахстан
За результати зустрічі з представниками Міністерства індустрії та інфраструктурного розвитку Республіки Казахстан українські перевізники отримають додатково 800 транзитних дозволів та 200 універсальних дозволів на автомобільні перевезення.
Андрій Загороднюк обговорив з естонськими колегами питання обміну досвідом у сфері кіберзахисту
У місті Таллінн керівник вітчизняного оборонного відомства відвідав Центр передового досвіду і співробітництва з кібербезпеки.
Між міністерствами оборони України та Естонії підписано Декларацію про наміри щодо співробітництва у сфері територіальної оборони
Сторони обговорили актуальні напрями співпраці між оборонними відомствами обох країн та окреслили подальші кроки співпраці.
У ТОП-20 вишів, які отримують фінансування держави на науку, лідирують університети Києва, Харкова та Дніпра
У ТОП-20 університетів з найбільшим бюджетом наукових проектів увійшли 4 з Харкова. Про це розповів перший заступник Міністра освіти і науки Юрій Полюхович.
Мінрегіон формує нове законодавче поле регіонального розвитку, – Дмитро Живицький
«Наша задача сформувати законодавче поле у сфері регіонального розвитку з метою досягнення цілей Програми діяльності Уряду», – про це сказав Перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Дмитро Живицький.
Відбулось чергове суспільне обговорення земельної реформи з територіальними громадами України
У ході обговорень учасників поінформували про парламентські ініціативи у сфері децентралізації та запровадження обігу земель, як ефективного інструменту розвитку ОТГ. Присутні представники ОТГ мали змогу поставити питання, а також висловити конкретні пропозиції до проектів законів, які будуть враховані при їх доопрацюванні.
Держгеокадастр про стан розгляду проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок за принципом екстериторіальності
З 18.11.2019 року по 22.11.2019 року експертами державної експертизи розглянуто 7 914 проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, серед яких 6 781 проект (86%) надійшов на погодження через онлайн-сервіс.
Пілотний проект Держлісагентства «Ліс у смартфоні»: он-лайн карта вже працює в десятьох областях
В електронному реєстрі LK.UKRFOREST.COM станом на 26 листопада оприлюднено інформацію про 32,3 тис. виданих дозвільних квитків на заготівлю деревини.
Показати ще
WordPress Lessons