КультураНовиниНовини Обухівщини

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки

Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.
Відкриті архівні документи ще і ще раз засвідчують, що авторами геноциду, штучного голодомору, фізичного знищення народу стали тодішня правляча влада, радянський політичний режим.
Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору. А тому варто робити все, щоб їх нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.
Напередодні Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті померлим від голоду», приуроченій 86-й річниці Голодомору 1932-1933 років в Україні біля Меморіалу жертв Голодомору пройшов урочистий захід.
Вшанувати пам’ять тих, хто помер голодною смертю прийшли: виконуючий обов’язки голови Обухівської районної державної адміністрації, заступник голови Обухівської районної ради, Обухівський міський голова, священнослужителі церков району, представники міської, селищної та сільських рад, трудові колективи, громадськість району, міста.
Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в нашій пам’яті, як одна з найстрашніших сторінок минулого, тому що пам’ять – це нескінченна книга, в якій записано все життя: і життя людини, і життя країни.
Показати ще
WordPress Lessons