НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України

Бюджет-2020 – бюджет розвитку держави та безпеки людей, – Олексій Гончарук

Формування дохідної частини Державного бюджету вперше відбувається без підвищення податків, але зі скороченням дефіциту, щоб зменшувати боргове навантаження на країну та громадян, – зазначив Прем’єр-міністр України.

 

Бюджет Міноборони у 2020 році стане найбільшим з часів незалежності України

На національну безпеку та оборону передбачено видатки в розмірі 245,8 млрд грн, що становить 5,45% ВВП та відповідає вимогам документів стратегічного планування. Ці видатки порівняно з 2019 роком (212,0 млрд грн) збільшено на 33,8 млрд грн, або ж на 16%.

 

МОН:Зарплати всіх освітян зростуть на 9%, а молоді вчителі зі стажем до 10 років отримають виплату майже 21 тис. грн

Зарплати всіх освітян у новому році мають зрости на 9%, а молоді вчителі зі стажем до 10 років, що сьогодні отримують найменшу зарплату, наприкінці року отримають виплату у розмірі 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб станом на 1 січня 2020 року – майже 21 тис. грн.

 

Уряд затвердив проект Бюджету-2020 з видатками МКМС 15,1 млрд грн

Згідно з документом, видатки МКМС наступного року виростуть на 23% і складуть 15,1 млрд грн.

Зокрема, на креативні індустрії та розвиток культури Уряд заклав 6,2 млрд грн, на спорт – 4,1 млрд, на інформаційну політику України – 2,6 млрд грн.

Вперше закладена програма мобільності молоді (500 млн грн) та розкриття туристичного потенціалу (240 млн грн).

 

Бюджет МОЗ України-2020: пріоритети

Всього на охорону здоров’я передбачається 113 млрд грн, що на 13% більше, ніж у Бюджеті 2019 року.

 

Діти – пріоритет Мінсоцполітики у Бюджеті-2020, – Юлія Соколовська

Серед основних нововведень Бюджету-2020 у сфері соціальної політики Юлія Соколовська назвала:

Скасування «прив’язки» до прожиткового мінімуму понад 150, тобто усіх видів виплат, крім двох: пенсій і допомоги малозабезпеченим сім’ям.

«Відв’язка» дозволить нам допомагати тим, хто цього справді потребує (оскільки раніше, підіймаючи ПМ, ми одночасно збільшували допомогу не лише нужденним, а й високопосадовцям, чия зарплата нараховується від розміру ПМ).

 

Досвід України у протистоянні найсучаснішим атакам слід використовувати для створення інновацій у сфері кібербезпеки

Українська сторона має намір встановити регулярний двосторонній діалог між Україною та ЄС у сфері кібербезпеки.

 

Комісія з питань вищого корпусу державної служби рекомендувала Уряду перших кандидатів на топ-посади

Комісія з питань вищого корпусу державної служби рекомендувала Уряду 23 кандидатури на різні вакансії за результатами конкурсу.

 

Україна продовжить гармонізацію енергетичного законодавства відповідно до норм ЄС, – Дмитро Кулеба

Подальша імплементація оновленого так званого «енергетичного» Додатку (XXVII) до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС наближає нас до головної мети – повної інтеграції ринків газу та електроенергії», – заявив Дмитро Кулеба.

 

Україна має намір долучитися до ініціатив ЄС щодо запобігання наслідкам кліматичних змін

Україна готова долучитися до реалізації цілей, визначених президентом Європейської Комісії у «Новій зеленій угоді» для Європи. Для цього ми пропонуємо вибудувати офіційний кліматичний діалог за участі Єврокомісії, банків розвитку та інших зацікавлених організацій для того, щоб забезпечити прозорий та ефективний процес розробки проекту другого національно визначеного внеску України до Паризької кліматичної угоди», – заявив Дмитро Кулеба

 

Дмитро Кулеба у Брюсселі назвав п’ять пріоритетів інтеграції до ЄС

Угода про асоціацію між Україною та ЄС є основою реформ в Україні. Однак значення та потенціал цієї Угоди значно більші, бо інтеграція України до ЄС на основі цієї Угоди є також і шляхом до посилення Європейського Союзу, – Дмитро Кулеба.

 

Експорт зернових сягнув 20 млн тонн

З початку поточного маркетингового року Україна експортувала майже 20 млн тонн зернових культур, зокрема, понад 11,8 млн тонн пшениці (у тому числі продовольчої – майже 9 млн тонн, фуражної – понад 2,9 млн тонн), ячменю – 3,2 млн тонн, кукурудзи – 4,6 млн тонн.

 

Понад 350 ОСББ залучили майже 100 млн грн «теплих кредитів» у жовтні на комплексну термомодернізацію будівель

Понад 350 ОСББ залучили майже 100 млн грн «теплих кредитів» у жовтні на комплексну термомодернізацію будівель. Серед ключових переваг програми –нагода отримати подвійну/потрійну компенсацію за «теплим кредитом».

 

Підтримка замість перевірки, менше звітів, спостереження за уроками та оцінка освітнього простору: розпочався пілот інституційного аудиту шкіл

Впродовж листопада на базі двох шкіл на Київщині проходитиме пілот інституційного аудиту. Він має випробувати новий підхід до оцінювання якості освіти у школах.

 

Прем’єр-міністр України закликав Міністра закордонних справ Естонії посилити протидію Північному потоку-2

«Важливо, аби держави-члени ЄС пояснювали своїм громадянам негативні наслідки Північного потоку-2 для енергетичної безпеки Європи», – заявив Олексій Гончарук.

 

Мужність українського народу в боротьбі за територіальну цілісність та суверенітет викликають захоплення в Естонії, – наголосив Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу

Україна може розраховувати на членство в ЄС і НАТО за умов забезпечення відповідних критеріїв

 

Вирішення питань з довгобудами та створення механізмів захисту інвестицій можливе за комплексної роботи всіх ланок державного управління

ДАБІ: Основною проблемою переважної більшості «довгобудів» на сьогодні є відсутність права власності або користування земельною ділянкою, невідповідність намірів будівництва цільовому призначенню землі, а також істотні порушення державних будівельних норм та інших законодавчих вимог

 

Держенергоефективності: В Україні працюють біогазові установки загальною потужністю 70 МВт

Зокрема, 47 МВт – працюють на агровідходах; 23 МВт – на сміттєзвалищах

 

Майже 800 будівель в Україні вже отримали сертифікати енергоефективності

Знайти енергоаудитора та ознайомитися із вже виданими сертифікатами можна на сайті Держенергоефективності

 

Після 20 грудня розпочнеться обговорення законопроекту щодо врегулювання питань «довгобудів», – Альона Бабак

Станом на 1 жовтня 2019 року в Україні вважаються проблемними 150 об’єктів житлового будівництва. Найбільше таких об’єктів в Києві (51), Київській (23) та Одеській (14) областях.

 

Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua

Показати ще
WordPress Lessons