НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України

Держава продовжить інвестувати в сучасне обладнання для закладів профосвіти та впровадить прозорий конкурс для отримання цих коштів, – Ганна Новосад

Держава має намір у бюджеті 2020 року збільшити інвестиції у створення навчально-практичних центрів закладів профосвіти щонайменше до 100 млн грн на рік. 

 

У новому опалювальному сезоні люди повинні вчасно отримувати субсидії та пільги, – Віталій Музиченко

Міністерство соціальної політики поставило завдання регіональним структурним підрозділам фіналізувати підготовчу роботу до початку монетизації пільг, а також завершити процес розрахунку субсидій на опалювальний період.

 

Міністр оборони України Андрій Загороднюк назвав пріоритети нового формату відносин з НАТО, який буде ухвалений найближчим часом

Першим пріоритетом нового формату відносин з Альянсом стане перехід української армії на натівські стандарти.

Більше 1,4 млн грн нарахували державні інспектори з контролю за використанням та охороною земель за порушення земельного законодавства на Львівщині у 2019 році

З метою усунення виявлених порушень земельного законодавства фахівці винесли 264 постанови про накладання адміністративного стягнення на суму 100 тис. грн, видали 312 приписів про усунення виявлених порушень земельного законодавства.

 

Дніпропетровщина зібрала рекордний за роки незалежності України врожай зернових

Аграрії регіону зібрали понад 2,7 млн тонн ранніх зернових, зокрема, ­­пшениці та ячменю. Більше 11 тис. тонн проса, понад 1,2 млн тонн – кукурудзи на зерно.

На Кіровоградщині учасники бойових дій отримали у власність майже 11,5 тис. земельних ділянок

 Найбільшу кількість ділянок військовим надали у Новомиргородському (2 216 – загальною площею майже 4,36 тис. га), Кропивницькому (1 025 – площею 1,87 тис. га), Знам’янському (891 – 1,7 тис. га), Олександрівському (854 – 1,65 тис. га), Олександрійському (799 – 1,57 тис. га) районах Кіровоградської області.

 

Аудитори Кіровоградщини протягом січня-вересня 2019 року забезпечили відшкодування втрат на суму понад 12,2 млн грн

За вчинені фінансові порушення 54 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності, 21 – до дисциплінарної та матеріальної, 1 посадову особу звільнено із займаної посади.

 

Литовські та канадські партнери допомагатимуть Збройним Силам України у нарощуванні оперативних спроможностей

Сторони підтвердили зацікавленість у посиленні практичної співпраці в оборонній сфері шляхом продовження реалізації спільних програм допомоги, спрямованих на нарощування оперативних спроможностей Збройних Сил України.

 

Голова Держенергоефективності та Посол Фінляндії в Україні обговорили можливість розширення співпраці двох країн у «чистій» енергетиці, енергоефективності та енергетичній утилізації сміття

У рамках започаткованого у 2017 р. партнерства двох країн спільними зусиллями МЗС Фінляндії, Держенергоефективності та НЕФКО засновано Фінсько-український трастовий фонд.

 

Завдяки дослідженням на станції «Академік Вернадський» українська науковиця виграла унікальний грант на вивчення змін клімату

Тепер вона отримала можливість продовжити це дослідження в Інституті морської мікробіології Макса Планка (Бремен, Німеччина), який є світовим лідером у цій галузі.

 

 

Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua

Показати ще
WordPress Lessons