НовиниНовини ОбухівщиниОбухівська міськрайонна філія Київського обласного центру зайнятості

ШКОЛЯРАМ – ПРО ВИГОТОВЛЕННЯ ВИРОБІВ ІЗ ПЛАСТМАСИ

В житті кожного старшокласника настає відповідальний момент, коли потрібно вирішувати: куди піти вчитися далі і чи потрібно здобувати вищу освіту взагалі? Ринок праці стрімко змінюється, всі процеси на виробництвах стають автоматизованими, а робітничі професії не тільки більш затребуваними, але  й більш високооплачуваними. Справді, як тут не розгубитися, можливо краще вибрати робітничий фах, чим здобути вищу освіту і поповнити лави безробітних? Щоб знайти відповіді на ці складні запитання, сьогоднішнім школярам потрібно мати якнайширше уявлення про потреби сучасного ринку праці та світ професій взагалі. Допомагає у цьому проведення професіографічних екскурсій на підприємства району, де учні мають змогу поспостерігати за роботою представників різних  професій безпосередньо в процесі виробництва, «приміряти» їх на себе, краще пізнати.

Саме з цією метою Обухівською міськрайонною філією Київського обласного центру зайнятості 09 жовтня 2019 року організовано для восьмикласників Академічного ліцею №5 міста Обухова професіографічну екскурсію на ТОВ «Алеана». Це велике виробниче підприємство по переробці пластмаси, на якому працюють майже чотириста працівників. З них більшість – це ливарники пластмас, токарі, слюсарі, налагоджувальники термопластавтоматів, оператори виробничих ліній, контролери якості, водії навантажувачів, майстри зміни, технологи хімічного виробництва та інші. Висококваліфікований персонал ТОВ «Алеана» виробляє красиві, різнокольорові товари для будинку, кухні, саду та городу, якісні і оригінальні пластикові меблі, товари для дітей. Тому продукція компанії користується попитом не тільки у споживачів України, Молдови, Білорусії, Росії, а і багатьох зарубіжних країн.

Під час екскурсії школярі ознайомилися з історією створення та розвитку ТОВ «Алеана», дізналися про технологію виробництва виробів із пластмаси, побачили на власні очі ланцюжок самого технологічного процесу та мали змогу оглянути різнокольорові, яскраві вироби на складах готової продукції. Восьмикласники з подивом дізналися, що за місяць тут переробляють близько трьохсот тонн сировини, з яких виходить майже два мільйона готових виробів.

ТОВ «Алеана» має потребу саме в робітничих кадрах. Тому ливарників пластмас, операторів виробничих ліній, налагоджувальників термопластавтоматів, водіїв навантажувачів навчають безпосередньо на виробництві. Можливо, саме після сьогоднішньої екскурсії хтось із учнів зацікавиться виробництвом виробів із пластмаси та після закінчення школи поповнить лави кількасотенного колективу підприємства.

Показати ще
WordPress Lessons