НовиниНовини Київщини

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

Працівниками Київської митниці ДФС вилучено 30,4 кг бурштину орієнтовною вартістю понад 10 тисяч євро, який намагалися вивезти до Китаю з приховуванням від митного контролю

В рамках проведення операції «Бастіон»  працівниками Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС зафіксовано спробу вивезення до Китаю партії бурштину з приховуванням від митного контролю.

30,4 кг бурштину намагався вивезти на батьківщину авіатранспортом  громадянин Китаю, що має дозвіл на проживання на території України. Чоловік для проходження митного контролю самостійно обрав спрощену систему – «зелений коридор». Саме цим громадянин заявив про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо вивезення з митної території .

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації чоловік не надавав, до інспекторів митниці з приводу декларування товару не звертався.

Речовину природного походження коричневого кольору з різними відтінками,  а саме бурштин,  різного розміру та форми, загорнуту у фольгу та папір, що знаходилася в 14 поліетиленових пакетах, було виявлено у двох дорожніх валізах у багажному відділенні на рентген-апараті.

Каміння було перемішане з цукерками, кондитерськими виробами (печивом, вафлями), іншими різноманітними солодощами, що утруднювало виявлення вказаного каміння на рентген апараті під час митного контролю багажу.

Таким чином, своїми діями громадянин Китаю здійснив переміщення через митний кордон товару – речовини природного походження коричневого кольору з різними відтінками, що за зовнішнім виглядом має ознаки дорогоцінного каміння органогенного походження, а саме бурштину, з приховуванням від митного контролю, а саме, способом, що утруднює виявлення.

Складено протокол про порушення митних правил. Бурштин вилучено до винесення судом рішення у справі.

Довідково: відповідно до ч. 3 ст. 371 Митного кодексу України товари, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 10 000 Євро, при вивезенні (пересиланні) їх громадянами за межі митної території України підлягають письмовому декларуванню з поданням митної декларації, передбаченої законодавством України для підприємств, та зі сплатою вивізного мита у випадках, встановлених законами України.

Скасовано указ «Про застосування штрафних санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки»

Указом Президента України від 20.06.2019 р. № 418/2019 визнано такими, що втратили чинність, деякі укази Президента України. Їх — 61, серед них — і Указ Президента України від 12.06.95 р. № 436/95«Про застосування штрафних санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки».

Нагадаємо, що за порушення норм з регулювання обігу готівки у національній валюті до суб’єктів господарювання зазначеним Указом передбачалися такі штрафні санкції:

 за перевищення встановлених лімітів залишку готівки в касах — у двократному розмірі сум виявленої понадлімітної готівки за кожний день;

 за неоприбуткування (неповне та/або несвоєчасне оприбуткування) у касах готівки — у п’ятикратному розмірі неоприбуткованої суми;

 за витрачання готівки з виручки від реалізації продукції (робіт, послуг) та інших касових надходжень (крім коштів, отриманих із кас установ банків) на виплати, що пов’язані з оплатою праці, за наявності податкової заборгованості — в розмірі здійснених виплат;

 за перевищення встановлених строків використання виданої під звіт готівки, а також за видачу готівкових коштів під звіт без повного звітування щодо раніше виданих коштів — у розмірі 25 % виданих під звіт сум;

 за проведення готівкових розрахунків без подання одержувачем коштів платіжного документа (товарного або касового чека, квитанції до прибуткового ордера, іншого письмового документа), який би підтверджував сплату покупцем готівкових коштів, — у розмірі сплачених коштів;

 за використання одержаних в установі банку готівкових коштів не за цільовим призначенням — у розмірі витраченої готівки.

Згідно з текстом Указу, він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування. У суботу 22 червня 2019 року його було опубліковано в “Урядовому кур’єрі” №116/2019. А отже, з 23 червня 2019 року скасовані фінштрафи за порушення касової дисципліни.

Поряд з цим санкції, які передбачені Законом України від 6 липня 1995 року N 265/95-ВР “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” (із змінами і доповненнями), а саме за порушення порядку здійснення розрахункових операцій (в тому числі за ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації) залишено без змін.

 

 Виробники підакцизної продукції сплатили до бюджету на 66% більше аніж минулоріч

Станом на 01.05.2019 року на території Київської області перебувають на обліку 13 виробників підакцизної продукції, а саме: 8 виробників пива, 2 виробника палива, 1 виробник  моторних транспортних засобів та 2 виробника тютюнових виробів.

Протягом квітня 2019 року надходження до бюджету склали у сумі 488,5 тис. грн., з яких:

– пиво –243,5 тис. грн.;

– тютюн – 60,9 тис. грн.;

– пальне –22,8 тис. грн.;

– транспортні засоби – 161,3 тис. грн.;

При доведеному індикативному показнику 294,2 тис. грн., виконання становить 166,1 %.

Показати ще
WordPress Lessons