НовиниНовини Уряду України

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

З початку року податківці Київщини розпочали 8 кримінальних проваджень

В напрямку протидії кримінальним правопорушенням у митній сфері з початку року за матеріалами оперативних працівників розпочато 8 кримінальних проваджень, у тому числі 3 за ч. 3 ст. 212 КК України.

У поточному році слідчими закінчено 3 кримінальних провадження даної категорії та направлено до суду для звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку з повним погашенням завданих державі збитків на суму 3,5 млн. гривень.

Припинено діяльність 1 «центру мінімізації митних платежів», в ході відпрацювання якого встановлено 7 суб’єктів господарської діяльності -вигодонабувачів, сума імпортних операцій складає 91,1 млн. гривень

З початку року до митниць ДФС надано 46 листів про вчинення порушень митних правил.

За результатами відпрацювання інформації оперативних підрозділів складено 1 протокол про порушення митних правил на суму 1,1 млн. грн. та додатково сплачено митних платежів на суму 18,9 млн. гривень.

В рамках досудового розслідування кримінальних проваджень викритих у минулих роках накладено арешт на товарно-матеріальні цінності загальною вартістю 61,8 млн. гривень.

 

Київською митницею ДФС вилучено частини гірничо-розвідувального обладнання в перерахунку на більш ніж 9 млн. грн.

 Управлінням протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС в рамках проведення операції «Бастіон» зафіксовано спробу незаконної зовнішньоекономічної оборудки вітчизняних підприємців, що могло призвести до значних збитків державному бюджету.

До відділу митного оформлення митного поста “Західний” Київської митниці ДФС було заявлено вантаж «частини гірничо – розвідувального обладнання», який переміщувався на адресу українського підприємства з Китаю.

У ході проведення огляду та перевірки вантажу, встановлено невідповідність товару, заявленого у документах поданих до митного оформлення, а також встановлено реальну вартість.

Встановлені обставини свідчать  про те, що подані митникам, як підстави для переміщення товарів, документи містять неправдиві відомості щодо його найменування та митної вартості.

Складено протокол про порушення митних правил. Товари, які незаконно переміщувались на територію України, на суму понад 9,2 млн. грн. вилучено до винесення судом рішення у справі. Санкція статті передбачає штраф у розмірі 100% вартості товару з конфіскацією.

 

Слідчі ГУ ДФС Київщини викрили «конвертцентр» з обігом більше 200 млн. грн.

Слідчими ГУ ДФС у Київській області за участю оперативних співробітників ГУ БКОЗ СБ України під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області, у червні поточного року в ході розслідування кримінального провадження ліквідовано «конвертаційний центр», діяльність якого забезпечувалась рядом осіб, які незаконно надавали «послуги» підприємствам реального сектора економіки, переважно Київської, Запорізької, Дніпропетровської, Хмельницької областей, в ухиленні від сплати податків, шляхом документального оформлення «безтоварних» операцій та незаконного переведення грошових коштів у готівку за певний відсоток.

Обіг коштів «конвертаційного центру» склав понад 200 млн. грн.

У ході проведення 18 санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів кримінального провадження та використовуваних ними офісних приміщеннях на території м. Дніпра та м. Запоріжжя вилучено документи фінансово-господарської діяльності ФСПД, задіяних у злочинній схемі ухилення від сплати податків, комп’ютерну техніку, зокрема комп’ютер у локальній мережі (сервер), електронні носії інформації, банківські картки, кілька одиниць вогнепальної зброї.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи на встановлення усіх осіб, причетних до вчинення злочину, та забезпечення відшкодування завданих збитків.

Показати ще
WordPress Lessons