НовиниНовини Обухівщинисоціальний захист населення

Пільги на оплату житлово-комунальних послуг

Управління соціального захисту населення Обухівської районної державної адміністрації Київської області інформує.

Постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» затверджено Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі (надалі – Порядок), який буде застосовуватися з 01 жовтня 2019 року.

Порядком передбачено дві форми надання пільг:  грошова безготівкова форма та грошова готівкова форма.

За заявою пільговика виплата пільги може здійснюватися у готівковій формі з місяця, що настає за місяцем подання такої заяви структурному підрозділу з питань соціального захисту населення, у якій зазначаються реквізити поточного рахунка, відкритого пільговиком в АТ “Ощадбанк”.

Пільговики, яким надається пільга у грошовій формі, зобов’язані сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг або виплаченої таким пільговикам готівкою.

Під час перерахування коштів з рахунка для виплат пільг на рахунки надавачів послуг АТ «Ощадбанк» утримує із сум нарахованих пільг комісійну винагороду у розмірі 0,7 відсотка суми платежу.

У разі отримання від управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг інформації про наявність простроченої понад місяць (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати послуг (внесків/платежів), сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, у пільговиків, які отримують пільгу у готівковій формі, виплата пільги з наступного місяця здійснюється у грошовій безготівковій формі.

Для отримання більш детальної інформації прохання звертатися до управління соціального захисту населення Обухівської районної державної адміністрації Київської області за адресою: вул. Київська, 24, м. Обухів або за телефоном 5-36-81.

Показати ще
WordPress Lessons