КультураНовиниНовини Обухівщини

“В полум’ї боїв за Україну”

Ніхто не забутий… На попіл ніхто не згорів!
Солдатські портрети на вишитих крилах пливуть…
І доки є пам’ять в людей і серця в матерів,
Доти й сини, що спіткнулись об кулі, живуть.
Ніхто не забутий! На попіл ніхто не згорів!

Страшна війна минулого століття, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині України.
Минають роки, відлітають у вічність… 74 роки  минуло з тієї тривожної ночі, коли замовкли останні постріли гармат, прийшов мир, настала тиша, за яку заплачено ціною життя мільйонів людей.
Війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. Вони – святиня нашої пам’яті..

З 2015 року Україна відзначає 8 травня за європейськими традиціями День пам’яті та примирення, як данину пам’яті всім жертвам ІІ Світової війни.
День пам’яті полеглих у  Другій Світовій війні – це лише часточка великої данини пошани полеглим і живим ветеранам, які своєю кров’ю відстояли нашу свободу. Мало залишилось учасників тих подій, але всі ми щиро вдячні їм.. Не забуваймо героїв-воїнів, які пішли на фронт і не повернулися у свої рідні оселі.

З цією метою до Дня пам’яті та примирення в Обухівській районній бібліотеці для дорослих оформлено виставку – хроніку «В полум’ї боїв за Україну» та зроблено перегляд літератури «Перемога ціни не має, різні долі – вона одна».

Пам’ять. Це не просто частина історії. Пам’ять – це наша совість, біль, наша гордість. Пам’ятаймо  наших дідів, батьків і старших братів, пам’ятаймо  вічно молодих солдатів і офіцерів, що мужньо боролися з ворогом і перемогли, пам’ятаймо  тих, хто поліг смертю хоробрих,  чиї серця обпалила Друга світова війна… Пам’ятаймо!

Показати ще
WordPress Lessons