НовиниНовини ОбухівщиниОсвіта та наука

7 звичок високоефективних підлітків

08 лютого, у відділу освіти Обухівської РДА проходив майстер-клас з елементами воркшопу за матеріалами книги Шона Кові «7 звичок високоефективних підлітків»

Учасниками заходу були педагоги-організатори (координатори шкільного учнівського самоврядування), керівники шкільних методичних об’єднань класних керівників,  класні керівники 5-9-х класів закладів загальної середньої освіти району.

Методист РМК відділу освіти Шевченко О.О., презентувала педагогам 7 звичок високоефективних підлітків, або іншими словами, сім рис, спільних для всіх щасливих та успішних підлітків у світі. У книзі Ш. Кові йдеться про те, що реальне життя не можна просто взяти і вимкнути. Для того, щоб давати раду реальному життю є набір інструментів,  особливо корисний  учням підліткового віку.

Під час майстер-класу педагоги працювали в групах у форматі воркшопу, трансформуючи 7 звичок високодефективних підлітків в 7 звичок високоефективних підлітків. Цікаво проходив аукціон «Як розпорядитися своїм життям?», присутні визначали власні духовні цінності та їх вплив на особисте життя. Учасники розглядали   Матрицю Ейзенхауера. Мова йде про  відомий та ефективний метод короткострокового планування. Значення планування важко переоцінити. Будь-яка людина, що прагне досягнути успіху, повинна вміти правильно планувати свої справи. Важливо було, щоб учасники зрозуміли різницю між  неважливими терміновими та важливими терміновими  справами, зуміли правильно розставити та упорядкувати особисті пріоритети.

Під час вправи  «Плітка» присутні спостерігали, як трансформується інформація при передачі від однієї особи до іншої.

Гра «Будуємо вежу» спонукала знаходити синергію,  діяти в команді, працювати злагоджено для досягнення спільного результату.

Останньою йшла мова про важливість для кожного мати звичку №7 – «Вигострюй пилку» (Постійно самовдосконалюйся). Тому на завершення, учасники заходу отримали  від ведучої рекомендації Ганса Сельє.  В рекомендаціях засновника сучасного вчення про стрес говориться: «Навіть після нищівної поразки боротися з похмурою думкою про невдачу ліпше за допомогою спогадів про колишні успіхи. Такі спогади – дієвий засіб для відновлення віри у себе, такої необхідної для майбутніх перемог (пам’ятайте, що у Вас є принаймні один відданий уболівальник – Ви самі)».

Показати ще
WordPress Lessons