НовиниНовини ОбухівщиниОбухівська міськрайонна філія Київського обласного центру зайнятостіТериторіальні органи влади

РОБОТУ ЗНАХОДИТЬ ТОЙ, ХТО ЇЇ ШУКАЄ

В Обухівській міськрайонній філії Київського обласного центру зайнятості підведено підсумки роботи за 2018 рік

Протягом січня-грудня 2018 року до Обухівської міськрайонної філії Київського обласного центру  зайнятості за сприянням у працевлаштуванні та  отриманням соціальних послуг звернулись 2230 незайнятих трудовою діяльністю громадян. Всього перебували на обліку впродовж звітного періоду 2676 шукачів  роботи, з них: жінок – 1312 осіб, молоді до 35 років – 1224 особи. В загальній чисельності незайнятого населення, що отримували соціальні послуги, питома вага жінок становить майже 50%, частка молоді до 35 років – 45%.

У 2018 році до Обухівської міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості звернулися 337 роботодавців, які подали відомості про 2132 вакансії. Це майже на 200 вакансій більше, ніж торік. Навантаження на вільне робоче місце становить 1 особу.

Завдяки активній співпраці з суб’єктами господарювання, кількість роботодавців, які звернулися до служби зайнятості, збільшилася порівняно з аналогічним періодом минулого року на 14%, а кількість вакансій – на 10%.

За 12 місяців 2018 року кількість осіб, працевлаштованих за сприяння державної служби зайнятості, зросла більш ніж на 20% і становить 1524 особи.

При цьому, понад 80% з них (а це 1255 осіб) працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного. Рівень працевлаштування становить 56%.

Завдяки підвищенню результативності роботи з оперативного працевлаштування громадян кількість безробітних в Обухівській МРФ КОЦЗ станом на 1 січня 2019 року становить 427 осіб, а кількість актуальних вакансій у базі даних – 256. Середній розмір допомоги по безробіттю у грудні 2018 року становив 4467 грн.

Для забезпечення додаткової матеріальної підтримки у період пошуку основного місця роботи організовувалися громадські та інші роботи тимчасового характеру. Протягом 2018 року до участі у таких роботах було залучено 202 особи, що на 35 % більше у порівняні з 2017 роком. Для виконання цих робіт витрачено 27,9 тис.грн. коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та 667 тис.грн. коштів роботодавців, з них 23,6 тис.грн коштів місцевого бюджету.

Служба зайнятості сприяє малому підприємництву. За сприяння Обухівського МРЦЗ троє безробітних, в тому числі учасник  АТО, започаткували власну справу шляхом отримання виплати допомоги по безробіттю одноразово на загальну суму 127,7 тис.грн. Сьогодні колишні безробітні займаються фото та відео зйомкою для аграрного сектору, виробництвом та продажем шкіргалантереї з вишивками та надають юридичні послуги.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців на сьогодні створено гнучку систему професійного навчання безробітних. Це і стажування на робочому місці, навчання за індивідуальними програмами, дистанційне навчання, розширюється перелік професій для підтвердження неформального навчання.  За сприяння служби зайнятості 76 осіб проходили професійне навчання Навчалися безробітні за професіями: манікюрник,  перукар, візажист,  кравець, адміністратор, кондитер, пожежний-рятувальник, флорист та ін.

Щодо організації професійної орієнтації населення, то впродовж звітного періоду ця робота фахівцями Обухівського міськрайонного центру зайнятості проводилась на високому професійному рівні. Згідно затверджених графіків спеціалістами центру зайнятості проводились групові та масові заходи за участю роботодавців та незайнятого населення. Протягом року  проведено понад  300  різних за  тематикою заходів  для шукачів роботи та роботодавців.

Обухівська міськрайонна філія КОЦЗ забезпечує індивідуальний підхід до кожного клієнта служби зайнятості. Активно ведеться робота з профілювання безробітних та соціальний супровід за підходом кейс-менеджменту. Впроваджуються інноваційні підходи на засадах рекрутингу, нові дистанційні он-лайн сервіси такі як «Електронний кабінет роботодавця» і «Електронний кабінет безробітного», відеопрезентації ПОУ.

На сьогоднішній день Служба зайнятості розвивається і удосконалюється.
З початку  2019 року в діяльність Служби впроваджується інститут кар’єрних радників. Кар’єрний радник має забезпечити індивідуальний підхід до кожного клієнта служби зайнятості з метою якісного надання послуг з планування кар’єри з урахуванням потреб роботодавців та можливостей шукачів роботи.

Служба зайнятості докладає максимум зусиль, щоб вчасно зреагувати та задовольнити потреби роботодавців у кадрах і допомогти людині знайти роботу за своїм фахом або освоїти нову професію.

Показати ще
WordPress Lessons