НовиниНовини КиївщиниНовини ОбухівщиниОсвіта та наука

Відбулася конструктивна нарада працівників районного відділу освіти

З ініціативи новопризначеного голови районної державної адміністрації Письменного М.І., голови районної ради Шушаков С.О.,  депутатів районної рад, 13 грудня 2018 року в Обухівському районі відбулася конструктивна нарада працівників районного відділу освіти, методичного кабінету, керівників закладів загальної середньої освіти, дошкільної та позашкільної освіти, яку провели: директор департаменту освіти та науки Київської обласної державної адміністрації Рогова В.Б., заступник директора департаменту Осипенко Ж.Ж., директор комунального закладу Київської обласної ради «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» Нестерук Т.В., директором Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді» Минзар С.А.

Директор департаменту дала об’єктивну характеристику роботі освітян

району. Окреслила пріоритетні завдання та стратегічні напрямки роботи освіти педагогічних працівників. Особливу увагу звернула на організаційно-правовий статус закладів освіти, відповідно до Закону України «Про освіту».

Багато уваги було приділено інклюзивному навчанню. Кожна школа в районі повинна бути інклюзивною, заклади освіти повинні створити умови з урахуванням індивідуальних потреб для навчання осіб з особливими освітніми потребами. Наголошено, що керівництво району, повинно вивчити питання надання приміщення для інклюзивно-ресурсного центру з метою забезпечення реалізації права на освіту та психолого-педагогічний супровід дітей з особливими освітніми потребами. А особливо зручний підвіз дітей до такого центру.

А насамперед в центрі уваги педагогічного загалу повинна стояти дитина, учень, якому надаються якісні знання, педагогами-професіоналами, які якісно і віддано працюють.

Депутати, керівники закладів мали можливість задавати питання присутнім керівникам департаменту, на що отримували об’єктивні відповіді і гарантії вирішення нагальним проблемних питань.

Підсумовуючи нараду, виступив голова районної державної адміністрації Письменний М.І., який запевнив усіх присутніх, що освіта районну буде стояти в пріоритеті вирішення всіх питань району.

 

Показати ще
WordPress Lessons