НовиниНовини КиївщиниНовини Обухівщини

На захисті соціальних прав

За період з 01 січня 2018 року по 01 листопада 2018року сума витрат  Обухівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області для надання матеріального забезпечення склала майже 32 млн. 579 тисяч грн, в тому числі:

– допомога по тимчасовій непрацездатності – 25млн. 20 тисяч грн, або 77,3% суми витрат на матеріальне забезпечення;

– допомога по вагітності та пологах – 7 млн. 240 тисяч грн, що становить 22,2%;

– допомога на поховання – 139000 грн (0,5%).

Фінансування допомоги по тимчасовій втраті працездатності в повному обсязі здійснюється упродовж 10 робочих днів після подачі страхувальником заяви-розрахунку. Кошти перераховуються на окремий поточний рахунок роботодавця для виплати застрахованій особі у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати.

Нагадаємо, відповідно до рішення правління ФССУ, з 1 жовтня 2018 року почала діяти нова форма заяви-розрахунку.

За час дії нового Порядку відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України за 10 місяців 2018 року  Обухівським відділенням   укладено  48 тристоронніх договорів та пройшли реабілітацію на загальну суму 544200 грн., з них  28 застрахованих осіб після інфаркту міокарда , 3 особи після операцій на опорно-руховому аппарату, 8 особи  при ускладненої вагітності та 9 особи інших захворювань. Відділення забезпечує повне покриття потреби працевлаштованих громадян у відновленні здоров’я на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів.

Протягом 3 кварталу 2018 року до відділення на особистий прийом звернулися 115 громадян, з них: один потерпілий на виробництві з письмовим зверненням по призначенню страхової виплати;15 потерпілих на виробництві про призначення та перерахунок страхових виплат; 46 страхувальників по виплаті матеріального забезпечення по листкам непрацездатності, допомозі по вагітності та пологах та допомозі на поховання; 7 потерпілих на виробництві по медичному обслуговуванню; 31застрахована особа з приводу лікування в санаторно-курортних закладах; 15 страхувальників з метою перевірки розрахунків по листках непрацездатності.

Також повідомляємо, що протягом десяти місяців поточного року у відділенні зареєстровано 15 повідомлень про нещасні випадки на виробництві. Чотири випадки травмувань працівників під час виконання ними трудових обов’язків сталися в ПрАТ «Київський картонно-паперовий комбінат», по два нещасні випадки сталися в ТОВ «Автоспецтранс Київського КПК» та ПП «Обухівміськвторресурси». З п’ятнадцяти травмованих працівників шість отримали трами тяжкого ступеню. Основними причинами виробничого травматизму на підприємствах стали організаційні порушення вимог інструкцій з охорони праці, порушення вимог безпеки при експлуатації виробничого обладнання, невиконання посадових обов’язків. Тому звертаємо увагу роботодавців на необхідність проведення на своїх підприємствах профілактичних заходів щодо попередження виробничого травматизму. Страховий експерт з охорони праці відділення завжди готова надати  допомогу підприємствам в організації таких заходів.

Показати ще
WordPress Lessons