Вiддiл обслуговування громадян № 13 (сервiсний центр) управління обслуговування громадян Головного управлiння Пенсiйного фонду України у Київськiй областiНовиниНовини КиївщиниНовини Обухівщини

Засідання робочої групи Обухівської районної державної адміністрації з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення

На виконання Плану заходів щодо координації спільних дій по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників та нарахування заробітної плати менше мінімального розміру 25.10.2018 року проведено чергове засідання робочої групи з питань легалізації заробітної плати та дотримання законодавства про працю під головуванням виконуючого обов’язки голови Обухівської  районної державної адміністрації Сергія Коваленка.

На засіданні робочої групи запрошені керівники 16 підприємств та фізичні особи підприємці, які за результатами моніторингу ПФУ та аналізу даних щомісячної звітності страхувальників мають ознаки можливих порушень законодавства про працю (виплата заробітної плати менше мінімуму) та 1 керівник зарплата менше 3723 грн. для вжиття відповідних заходів реагування. З керівників були взяті пояснення та наданий термін для усунення порушень. Представником Обухівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області надано роз’яснення щодо правильності подачі звітності по ЄСВ, та своєчасне виправлення звітів до кінцевого терміну подачі.

Підсумовуючи засідання, суб’єктів підприємницької діяльності зобов’язали докласти максимум зусиль для ведення соціально відповідального бізнесу, оформляти трудові відносини з найманими працівниками, приділяти значну увагу питанню виплати заробітної плати не нижче мінімально встановленого рівня згідно Закону України “Про Державний бюджет України на 2018 рік” з 1 січня 2018 року встановлено місячну мінімальну заробітну плату в розмірі 3723 грн. з якої повинні бути сплачені усі податки та єдиний соціальний внесок (ЄСВ).

Показати ще
WordPress Lessons