НовиниНовини КиївщиниНовини ОбухівщиниОбухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Податківці Київської області виграли у судах 2,2 млрд. грн. на користь держави

Податківці Київської області виграли у судах 2,2 млрд. грн. на користь держави

Станом на 01.09.2018 на розгляді у судах всіх інстанцій знаходилось всього 6169 справ, де стороною виступали органи ДФС, на загальну суму 20,4 млрд. грн.

З них на користь органів ДФС в звітному періоді вирішено 219 справ на суму  2,2 млрд. грн., що складає 38,9% від кількості розглянутих справ та 73,1% від суми, в свою чергу на користь платників вирішено 344 справ на суму 806,8 млн. грн., що складає 61,1% від кількості розглянутих справ та 26,9% від суми.

За зазначений період, на розгляді в судах всіх інстанцій, за позовами платників податків до органів ДФС, знаходилось 5142 справ на суму 16,5 млрд. грн. З них, в 2018 році на користь органів ДФС вирішено 97 судових справ на суму 1,7 млрд. грн., що складає 22,1% від кількості розглянутих справ цієї категорії та 67,7% від суми; на користь платників вирішено 343 справ на суму 806,8 млн. грн., що складає 77,9% від кількості розглянутих справ та 32,3% від суми.

Протягом звітного періоду, за позовами органів ДФС до платників податків, судами розглядалось 1027 справ на суму 4,3 млрд. грн. На користь органів ДФС в 2018 році винесено 122 судові рішення на суму 503,8 млн. грн., тобто 99,2% від кількості розглянутих справ та 69,8% суми по справах даної категорії. На користь платників податків вирішено 1 справа на суму 218,21 тис. грн., що складає 0,8% від кількості справ розглянутих справ та 30,2% від суми.

ГУ ДФС у Київській області

 

Подання Таблиці даних платника податку у разі здійснення нових видів діяльності

Головне управління ДФС у Київській області повідомляє, що пунктом 29 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.02.2018, передбачено, що платник податку має право подати до ДФС таблицю даних платника податку за встановленою формою згідно з додатком З до Порядку.

Таблиця даних платника податку подається платником податку в електронній формі засобами електронною зв’язку, визначеними ДФС, з урахуванням вимог Законів України «Про електронний цифровий підпис», «Про електронні документи та електронний документообіг» та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого в установленому порядку.

Відповідно до п.30 Порядку, у Таблиці даних платника податку зазначаються:

– види економічної діяльності відповідно до Класифікатора видів економічної діяльності (КВЕД ДК 009:2010);

– коди товарів згідно з УКТЗЕД, що постачаються (виготовляються) та/або придбаваються (отримуються) платником податку;

– коди послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг (ДК 016-2010), що постачаються (виготовляються) та/або придбаваються платником податку.

Пунктом 31 Порядку визначено, що Таблиця даних платника податку подається із поясненням, в якому зазначається діяльність, із можливим посиланням на податкову та іншу звітність платника податку.

Таким чином, у разі якщо платник податку розпочинає здійснювати новий вид діяльності, то Таблиця даних платника податку заповнюється та подається згідно з пунктом 31 Порядку.

ГУ ДФС у Київській області

Підрозділи аудиту ГУ ДФС Київської області: «Зменшення кількості проведених перевірок свідчить про суттєве зниження фіскального тиску»

Протягом січня-серпня 2018 року підрозділами аудиту Київської області проведено 391 документальну перевірку, що на 13 перевірок менше, ніж за січень-серпень 2017 року, в тому числі 119 планових та 272 позапланові перевірки. Зменшення кількості проведених перевірок свідчить про суттєве зниження фіскального тиску на платників податків області.

За результатами проведених документальних перевірок донараховано узгоджених податкових зобов’язань в сумі 1,7 млрд. грн., в тому числі за актами звітного року – 204,3 млн. гривень.

Станом на 1 вересня 2018 року 42,1 млн. грн. вже надійшли до бюджету грошовими коштами. Крім того, в ході документальних перевірок зменшено неправомірно задекларовані підприємствами збитки на суму 526,5 млн. грн., що дозволить у майбутніх періодах упередити несплату зазначених податків до бюджету, також, зменшено суму від’ємного значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом з ПДВ в розмірі 9 млн. гривень.

Крім того, за січень-серпень 2018 року проведено 1 297 фактичних перевірок платників податків, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, за результатами яких до порушників податкового законодавства застосовані штрафні санкцій на загальну суму 13,3 млн. грн., з яких 7,4 млн. грн. сплачено до бюджету.

ГУ ДФС у Київській області

 

Іноземні громадяни та особи без громадянства не мають права набувати права власності на земельні ділянки на підставі безоплатної передачі із земель державної і комунальної власності

Головне управління ДФС у Київській області звертає увагу, що відповідно до п.281.1 ст.281 ПКУ від сплати земельного податку звільняються інваліди першої і другої групи, фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років, пенсіонери (за віком), ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України від 22.10.1993 №3551-XII «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Пунктом 281.2 ст. 281 ПКУ передбачено, що звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб п. 281.1 ст.281 ПКУ, поширюється на земельні ділянки за кожним видом використання у межах граничних норм:

– для ведення особистого селянського господарства – у розмірі не більш як 2 га;

–  для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах – не більш як 0,25га, в селищах – не більш як 0,15га, в містах – не більш як 0,10га;

– для індивідуального дачного будівництва – не більш як 0,10 га;

– для будівництва індивідуальних гаражів – не більш як 0,01 га;

– для ведення садівництва – не більш як 0,12 га.

Земельним кодексом України від 25.10.2001 № 2768-III передбачено, що право на безоплатне отримання із земель державної або комунальної власності земельних ділянок, у межах зазначених граничних норм, мають громадяни України (ст.121).

Іноземні громадяни та особи без громадянства не мають права набувати права власності на земельні ділянки на підставі безоплатної передачі із земель державної і комунальної власності.

Враховуючи зазначене, іноземні громадяни та особи без громадянства не користуються пільгами щодо сплати земельного податку.

ГУ ДФС у Київській області

 

Співробітники Київської митниці ДФС завітали до реабілітаційної установи для діток з особливими потребами «Наш Дім»

У рамках відзначення Дня знань співробітники Київської митниці ДФС завітали до реабілітаційної установи для діток з особливими потребами «Наш Дім», що у Борисполі.

Завідувач Надія Литвиненко з великим задоволенням познайомила наших колег з учнями та педагогічним колективом, розказала про роботу та історію створення реабілітаційної установи «Наш Дім», а також передала прохання для співробітників митниці не оминати таких людей увагою, адже соціалізація – це саме те, що потрібно особливим дітям.

Друзі, будемо щиро вдячні кожному, хто долучиться до доброї справи здійснення допомоги реабілітаційній установі для дітей з особливими потребами «Наш Дім» у місті Бориспіль.

ГУ ДФС у Київській області

Показати ще
WordPress Lessons