НовиниНовини КиївщиниНовини ОбухівщиниОбухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Київська митниця ДФС перерахувала 32,6 млрд. грн. до Державного бюджету

Київська митниця ДФС перерахувала 32,6 млрд. грн. до Державного бюджету

Протягом січня-серпня 2018 року Київською митницею ДФС перераховано до Державного бюджету України митних податків на загальну суму 32,6 млрд. грн., у тому числі:

– до загального фонду – 31,4 млрд. грн.

– до спеціального фонду – 1,2 млрд. грн.

У порівнянні з відповідним періодом 2017 року, забезпечено зростання надходжень митних податків на 3,7 млрд. грн. (+12,9%).

Середньоденні надходження митних платежів у порівнянні з відповідним періодом 2017 року зросли на 11,5% (з 177,3 млн. грн. у 2017 році до 197,6 млн. грн. у 2018 році).

Значну частину перерахованих до бюджету митних платежів (35,4%) сплачено при здійсненні митного оформлення таких товарів як:

«автомобілі легкові» – сплачено митних податків на загальну суму 5,9 млрд. грн. (питома вага сплачених податків 18,3%);

«засоби захисту рослин»  – 2,6 млрд. грн. (8,1%);

«лікарські засоби» – 1,6 млрд. грн. (3,6%);

«телефонні апарати» – 1,1 млрд. грн. (3,3%);

«машин автоматичного оброблення інформації» – 736,8 млн. грн. (2,3%).

ГУ ДФС у Київській області

Податківці Київщини скерували до суду справу щодо ухилення від сплати податків у значних розмірах скеровано до суду

Співробітниками слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Київській області за процесуального керівництва Прокуратури Київської області, у серпні місяці 2018 року скеровано до суду кримінальне провадження по обвинуваченню директора одного із підприємств Київщини у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що керівник даного підприємства ухилився від сплати податків у значних розмірах за період часу 2015-2017 років за рахунок відображення у бухгалтерському та податковому обліках проведення фінансово-господарських операцій із придбання товарно-матеріальних цінностей у підприємства, що має ознаки фіктивності.

ГУ ДФС у Київській області

 

Ольга Шапошникова: “За результатами роботи податківців Київщини боржники з ЄСВ сплатили до бюджету 50,6 млн.грн.”

Загальна сума боргу зі сплати єдиного внеску у Київській області станом на 1 вересня 2018 року становить 269,3 млн. грн. З цієї суми борг банкрутів складає 43,0 млн. грн., що дорівнює 16 % від загальної суми. Про це повідомила заступник начальника ГУ ДФС регіону Ольга Шапошникова. За наданою нею інформацією, найбільші суми боргу з єдиного внеску зосереджені у Бориспільському районі (35 млн. грн.), Броварах (34,2 млн. грн.), Білій Церкві (31,2 млн. грн.), Києво-Святошинському районі (23,6 млн. грн.) та  Ірпені (21,5 млн. грн.).

Порівняно з початком року, борг з єдиного внеску зріс на 23% або 50 млн. грн. При цьому, найбільше зростання спостерігається у Броварах (+11,2 млн. грн.), Броварському районі (+5,5 млн. грн.), Білій Церкві (+5,4 млн. грн.), Києво-Святошинському (+5,2 млн. грн.) та Миронівському районах (+3,5 млн. грн.).

«Зважаючи на наявну тенденцію щодо збільшення  заборгованості  зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, ГУ ДФС у Київській області вживаються заходи щодо погашення існуючої суми боргу, а саме: проводяться спільні наради з органами ДВС, спільні зустрічі з підприємствами – боржниками щодо необхідності своєчасної сплати та погашення заборгованості з ЄСВ, тощо. Крім цього, за 7 місяців поточного року сформовано та направлено до боржників з єдиного внеску 11015 вимог про сплату боргу (недоїмки) на загальну суму 199 млн. гривень. До органів ДВС для відкриття виконавчого провадження передана 1888 вимог на загальну суму 34,5 млн. гривень», – повідомила Ольга Шапошникова.

За результатами такої роботи за січень-серпень поточного року в рахунок погашення боргу (недоїмки) з єдиного внеску боржники сплатили  50,6 млн. грн., в тому числі:

– після виставлення вимог органами ДФС – 46,9 млн. грн. (або 92,7% від загальної суми надходжень);

– за результатами роботи органів ДВС – 3,7 млн. грн. (або 7,3% від загальної суми надходжень).

За серпень борг з ЄСВ у Київській області скоротився на 2.2 млн. грн.

«Несплата єдиного внеску у повному обсязі безпосередньо впливає на стабільність соціальних фондів і, як наслідок, на фінансування державних програм соціально-економічного розвитку. Наявність боргу саме зі сплати ЄСВ ставить під загрозу виконання державних економічних і соціальних програм. Цілком зрозуміло, що несплата податків унеможливлює видатки бюджету на потреби суспільства, насамперед, соціальні. Вкотре звертаю увагу громадян, які використовують неоформлені трудові відносини та отримують чи виплачують частину  або  й повну заробітну плату «у конверті», що несплачений єдиний внесок призводить до втрати страхового стажу, необхідного для призначення пенсій у майбутньому. Періоди роботи  враховуються до страхового стажу тільки за умови сплати страхових внесків у розмірі не меншому, ніж мінімальний страховий внесок. Цьогоріч – 819,06 грн. на місяць»,підкреслила заступник начальника фіскальної служби області.

Стаття 25 Закону України від 08 липня 2010 р. №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» визначає заходи впливу на боржників та процедуру стягнення боргу з єдиного внеску.

Станом на 01.08.2018 зареєстровано 213 472 платників єдиного соціального внеску, з них 68 999 юридичних осіб та 144 473 фізичних осіб. Заборгованість зі сплати ЄСВ наразі мають 24964 платники.

ГУ ДФС у Київській області

 

Розширено можливості Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР)

Головне управління ДФС у Київській області інформує, що Інформаційно-довідковий департамент ДФС повідомив про внесення змін до пошукової системи Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР), зокрема, до розділів «Запитання-відповіді з Бази знань», «Нормативні та інформаційні документи», до підрозділу «Письмові звернення» розділу «Єдиний реєстр ІПК, Електронний кабінет, письмові звернення».

Використовуючи нову функціональну кнопку «Нове у розділі», користувачі ЗІР зможуть в один клік здійснити вибірку та ознайомитись із запитаннями-відповідями, документами, відповідями на письмові звернення або всіма одночасно (в залежності від обраного джерела пошуку), внесеними в ЗІР протягом останніх семи календарних днів.

Для додаткової деталізації пошуку необхідної інформації, пошукову систему ЗІР доповнено критерієм, який дозволяє розподіляти інформацію за типами платників (юридичні, фізичні, самозайняті особи або всі типи платників).

ГУ ДФС у Київській області

Показати ще
WordPress Lessons