КультураНовиниНовини Обухівщини

«Культурна спадщина України»

В умовах розбудови української держави, її активної інтеграції до європейського та світового співтовариства значно посилився інтерес до історичного минулого, виявлення та дослідження невідомих сторінок вітчизняного минулого.  В Україні 2018 рік оголошено роком відновлення та реставрації культурної спадщини України. Визначення 2018 року «Роком охорони культурної спадщини в Україні» пов’язано з попередньою домовленістю між Радою Європи та представниками Європейського парламенту про оголошення цього року «Роком культурної спадщини в Європі».  Культурна спадщина України є невід’ємною частиною  світового культурного надбання.

Наша Батьківщина має надзвичайно багату культурно-історичну спадщину. Кожна епоха залишає нам у спадщину пам’ятки архітектури чи історії, що зберігають в собі згадку про певну визначну подію. Багато пам’яток, які нагадують нам про минуле нашої країни, збереглося на українських землях. Багато з них зникло, залишивши свій слід в історії та культурі українського народу. Охорона пам’яток  культурної спадщини є одним із пріоритетних завдань органів державної влади та органів місцевого самоврядування, тому ці історичні об’єкти, які знаходяться на території України, охороняються державою.

Український народ дбайливо зберігає витоки своєї культури, залучаючись до неї, щоб осягнути її глибину й отримати незабутні враження. Відношення до культурної спадщини є одним із важливих показників культури. Збережена та належним чином репрезентована культурна спадщина – джерело зростання і духовного розвитку українського народу.

Пізнати свій рідний край, його історію та культуру нам допоможуть книги. В фонді Обухівської центральної районної бібліотеки зберігаються книги про відомі пам’ятки держави: музеї, ікони, картини, монастирі та інші культурні пам’ятки України, які представляють велику історичну, наукову, культурну і мистецьку цінність для народу.

З метою привернути увагу своєї громади до важливих історичних пам’яток України, культурних об’єктів, що входять до спадщини ЮНЕСКО та нагадати про необхідність збереження нашої культурної спадщини, в бібліотеці для дорослих оформлено книжкову виставку – панораму  «Культурна спадщина України».

Завітайте до нашої бібліотеки!

Показати ще
WordPress Lessons