НовиниНовини ОбухівщиниОсвіта та наука

ПРО ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ В 2018/2019 НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ

За сприяння голови Обухівської  районної організації  Профспілки працівників освіти і науки України  Соколенко Віри Іванівни, 29 серпня 2018 року відбулося виїзне секційне засідання керівників закладів дошкільної освіти районного серпневого форуму освітян  Обухівського району.

Директори закладів дошкільної освіти району відвідали музей під відкритим небом Українське село в с. Бузова Києво-Святошинського району. Отримали велике задоволення, незабутнє враження  від експонатів, представлених з різних регіонів України.

Крім емоційних позитивних вражень, отриманих від екскурсій, керівники закладів плідно попрацювали над нормативно-правовими документами, що регламентують діяльність закладів дошкільної освіти в новому навчальному році. Тому  тема секційного семінару, відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 13.06. 2018 № 1/9-386, звучала актуально: «Про особливості організації діяльності  закладів дошкільної освіти в 2018/2019 навчальному році».

2018/2019 навчальний рік проходитиме для освітян-дошкільників, як загалом і для всіх освітян, в рамках вимог Нової української школи. Пріоритетними завданнями є забезпечення виконання інструктивно-методичних рекомендацій листів Міністерства освіти і науки України:

– від 19.04. 2018 № 1/9-249 «Щодо забезпечення наступності дошкільної та початкової освіти»;

– від11.10.2017 № 1/9-546 «Щодо організації взаємодії закладів дошкільної освіти з батьками вихованців»;

– від 20.04.2815 № 1/9- 446 «Про затвердження гранично допустимого навчального навантаження на дитину в дошкільних навчальних закладах різних типів і форми власності» тощо.

З широким переліком нормативно-правових документів в галузі дошкільної освіти ознайомила слухачів методист РМК відділу освіти Тищенко Олена Якимівна.

Директор ЗДО «Ялиночка» Козинської селищної ради Стопник Любов Михайлівна, як делегат від району обласного серпневого форуму освітян Київщини, що відбувся 23 серпня 2018 року, доповіла про зустріч з науковцями, головними спеціалістами Міністерства освіти і науки України, департаменту освіти і науки Київської ОДА.

Учасники секційного засідання взяли активну участь в обговорені, поділилися думками, враженнями.

Показати ще
WordPress Lessons