Новини

З початку року у Київській області ліквідували 4 «конвертаційні центри»

З початку року у Київській області ліквідували 4 «конвертаційні центри»

З початку року працівники податкової міліції ГУ ДФС у Київській області в ході проведених заходів ліквідували 4 «конвертаційні центри», через які проконвертовано 1 млрд. 174 млн. грн. Сума ймовірних втрат бюджету складає  199 млн. гривень. На грошові кошти у 2,5 млн. гривень накладено арешт.

Наразі встановлено 37 СГД-вигодонабувачів: щодо 19 – ініційовано проведення документальних перевірок. Стосовно інших – на теперішній час збирається необхідна доказова база для проведення позапланових документальних перевірок, донарахувань та стягнення завданих державі збитків.

У поточному році оперативними підрозділами ініційовано проведення 86 перевірок суб’єктів господарської діяльності – вигодонабувачів «конвертаційних центрів», викритих у минулих роках. На даний час проведено 25 перевірок, за результатами яких донараховано 12 млн. грн., стягнуто – 5,4 млн. гривень.

За результатами проведених перевірок СГД-вигодонабувачів ФСПД, які не входили до «конвертаційних центрів», до бюджету донараховано 3,8 млн. грн., стягнуто – 4,2 млн. гривень.

ГУ ДФС у Київській області

Динаміка подання звітності в електронному вигляді на Київщині

ГУ ДФС у Київській області звертає увагу суб’єктів спрощеної системи оподаткування, платників податку на додану вартість та інших платників на зручність та актуальність використання інформаційно-телекомунікаційного сервісу „Електронний кабінет”. Можливість створити та надіслати звітність в електронному вигляді, заяву для реєстрації платником окремого податку, надіслати запит та отримати витяг з реєстру або витяг з відповідної системи, до якої створюється запит значно спростить та зекономить ваш час.

Так, станом на 01.07.2018 року в електронному вигляді до територіальних органів ГУ ДФС у Київській області прозвітувало 80,2 % платників, це на 3% більше відповідного періоду минулого року. Із них найбільший відсоток (99,4%) подано декларацій з податку на додану вартість за травень 2018 року. Хоча ще в минулому році електронне подання декларацій з ПДВ становило 97,2%.

По квартальній звітності, фаворитом „електронного звітування” є декларація з податку на прибуток підприємства за І квартал 2018 рік. А саме, 96,8 % платників податку на прибуток надіслали звітність засобами телекомунікаційного зв’язку. Це на 1,8% більше ніж за І квартал 2017 року.

Для уникнення черг та зняття соціальної напруги рекомендуємо всім суб′єктам господарювання переходити до більш сучасних та зручних способів звітування до податкових органів, а саме засобами електронного зв’язку.

Крім того, через Електронний кабінет є можливість електронного листування з контролюючими органами. Для цього необхідно просто обрати податкову інспекцію чи митницю, зазначити вид листа, завантажити його та надіслати.

ГУ ДФС у Київській області

У Київській області від виробників підакцизної продукції надійшло 1,4 мільйона гривень

У першому півріччі 2018 року від виробників підакцизної продукції до бюджету надійшла сума майже в 1,4 млн. грн., з яких:

– пиво – 1,2 млн. грн.;

– тютюн – 76,2 тис. грн.;

– пальне – 70,3 тис. грн.;

– транспортні засоби – 64,3 тис. грн.;

– інші платежі – 2,0 тис. грн.

Наразі на обліку на території Київської області перебувають 13 виробників підакцизної продукції, а саме: 8 виробників пива, 2 виробника палива, 1 виробник  моторних транспортних засобів та 2 виробника тютюнових виробів.

ГУ ДФС у Київській області

На Київщині за результатами проведених перевірок до бюджету надійшло майже 30 млн. грн.

За перше півріччя 2018 року підрозділами аудиту Київської області проведено 308 документальних перевірок, у тому числі 86 планових та 222 позапланові. перевірки.

За результатами проведених документальних перевірок донараховано узгоджених податкових зобов’язань в сумі 1,5 млрд. грн., в тому числі за актами звітного року – 83,7 млн. гривень.

Станом на 1 липня 2018 року 28,9 млн. грн. вже надійшли до бюджету грошовими коштами. Крім того, в ході документальних перевірок зменшено неправомірно задекларовані підприємствами збитки на суму 585,7 млн. грн., що дозволить у майбутніх періодах упередити несплату зазначених податків до бюджету, також, зменшено суму від’ємного значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом з ПДВ в розмірі 8,5 млн. гривень.

Крім того, за січень-червень 2018 року проведено 951 фактичну перевірку платників податків, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, за результатами яких до порушників податкового законодавства застосовані штрафні санкцій на загальну суму 10,5 млн. грн., з яких 5 млн. грн. сплачено до бюджету.

ГУ ДФС у Київській області

Показати ще
WordPress Lessons