НовиниНовини Обухівщини

Голова Обухівської РДА Олександр ГОМОН скликав оперативну нараду

 

Сьогодні, 15 червня, голова Обухівської РДА Олександр ГОМОН скликав оперативну нараду  за участі представників територіальних органів центральних органів та керівників структурних підрозділів Обухівської державної адміністрації.

 

З оперативною інформацією про стан пожежної безпеки на території Обухівського району виступив  начальник Обухівського районного управління ГУ ДСНС України в Київській області Олександр Головач, і звітував щодо ситуації виникнення пожеж у районі. Відтак, станом 01.06.21 року, 655 повідомлення з них 503 пожежі, станом на 14.06.21 року 670 повідомлень з них 510 пожеж. На нараді було окреслено населені пункти, де найчастіше виникають пожежі та вирішено взяти дане питання на розгляд депутатів та голів ОТГ. В свою чергу рятувальники наголошують на дотриманні правил пожежної безпеки та проводять роботу з запобігання виникнення пожеж серед населення на постійній основі, а особливо у пожежонебезпечні періоди.

Про стан правопорядку на території Обухівського району доповів заступник начальника         Обухівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області Богдан Мосійчук:

«Співробітники Обухівського районного управління поліції затримали аферистку, яка представляючись працівником енергетичної компанії вводила в оману продавців магазинів і аптек, та привласнювала їх особисті речі: ювелірні прикраси, гроші та мобільні телефони. Також, з початку року правоохоронці розкрили 9 незаконних заволодінь автотранспортом. Крім цього, на території обслуговування розпочалась операції  «Мак». Поліція проводить відпрацювання по виявленню і знищенню незаконних посівів нарковмісних рослин  маку та конопель. Оперативно-профілактичні заходи триватимуть до 24 вересня». Також, заступник начальника Обухівського РУП піднімав питання щодо встановлення додаткових камер відеоспостереження, згідно програми “Безпечна Київщина”.

 

Про стан захворюваності та здійснення протиепідемічних заходів з протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території Обухівського району розповів Анатолій Власенко, завідувач Обухівським міжрайонним відділом лабораторних досліджень ДУ « Київський обласний лабораторний  центр МОЗ України». Він зауважив, що рівень захворюваності на COVID-19 за останні дні значно знизився, що вказує  на циклічний характер захворювання. Респіраторні інфекції відступають влітку  та активуються весною та  восени, але закликав до вакцинації.

Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпеченнядоповіла  Наталія Василишина, начальник відділу обслуговування громадян № 13 (сервісний центр) управління         обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду    України у  Київській області:

« З 1 липня 2020 Пенсійний фонд України впровадив сервісну послугу – автоматичне призначення пенсії.

Сервіс дозволяє надати всю необхідну для призначення пенсії інформацію завчасно  та провести перевірку наявних у Пенсійному фонді даних.

Послуга надається засобами вебпорталу з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

Користувач, який не є пенсіонером та який авторизувався на вебпорталі Фонду за допомогою КЕП:

заповнює анкету (заяву; загальні дані; дані документу, що посвідчує особу; адресу проживання та реєстрації; дані щодо обраного способу виплати призначеної пенсії та отримання пенсійного посвідчення);

додає скановані копії документів (обов’язкові та ті, які вважає за необхідне надати) для підтвердження його права на певні доплати та пільги);

підписує анкету-заяву КЕП та надсилає її до органу Фонду.

За результатами опрацювання анкети-заяви користувач отримає інформацію про автоматичне призначення пенсії, дату такого призначення та розмір пенсії за допомогою СМС-повідомлення, засобами вебпорталу та через мобільний застосунок.

Таким чином, пенсія призначається автоматично при досягненні пенсійного віку. При цьому немає необхідності додатково звертатись та особисто відвідувати органи Пенсійного фонду.

Довідково: з початку роботи сервісу подано 6,5 тисячі анкет-заяв на автоматичне призначення пенсії, з яких опрацьовано 94,2%.»

Підсумовуючи нараду, голова райдержадміністрації  Олександр ГОМОН традиційно надав керівникам структурних підрозділів відповідні доручення на поточний період.

 

Прес-служба Обухівської РДА

Показати ще
WordPress Lessons