ЕкологіяНовиниНовини КиївщиниНовини Обухівщини

Обухівщина відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища

 

Традиційно Обухівщина, як і увесь світ, 5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища.

Так, ще 15 грудня 1972 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 5 червня Всесвітнім днем охорони навколишнього середовища. Приводом до проведення цієї всесвітньої акції послужило звернення, що надійшло 11 травня 1971 року генеральному секретареві ООН. Звернення підписали 2200 діячів науки й культури з 23 країн світу. Вони попереджали людство про безпрецедентну небезпеку, що загрожує йому у зв’язку із забрудненням навколишнього середовища. “Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами”, – так було поставлене питання в цьому зверненні. В 1972 році у Стокгольмі відбулася Всесвітня конференція по захисту навколишнього середовища, на якій були присутні повноважні представники 113 держав світу, в тому числі й Радянського Союзу. Учасники конференції ухвалили рішення щодо щорічного проведення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища 5 червня. Відзначення цього дня кожного року допомагає привернути увагу суспільства до проблем довкілля і підкреслює гостру необхідність у зміні відношення людини до раціонального використання та відтворення природних ресурсів.

 

Всесвітній день охорони навколишнього середовища відзначається по-різному, а от Обухівщина сьогодні заросила школярів до екостежки «Річка Іржавець», що у Козинському заказнику. Просвітницький екологічний захід організували Департамент Екологіі КОДА,(директор Департаменту – Ткаліч Ганна), а також  Благодійний фонд «Еколого-рекреаційного та спортивного розвитку» (голова фонду – Жаврида Дар’я) та  ГО «Зелена хвиля» (голова організації – Єрьоменко Артем).

Голова Обухівської районної державної адміністрації Олександр ГОМОН привітав підростаюче покоління зі святом і наголосив на важливості проведення таких виїзних заходів задля формування  екосвідомості молоді та культури поведінки на природі через позитивний та активний підхід.


Прес-служба Обухівської РДА

Показати ще
WordPress Lessons