НовиниНовини КиївщиниНовини ОбухівщиниНовини Уряду України

Букринський плацдарм нарешті буде реконструйовано!

Сьогодні, 21 травня, відбулась важлива виїзна зустріч, яка покладе початок великої події на території новоутвореної Обухівщини! За ініціативи голови Обухівської районної державної адміністрації Олександра Гомона, голови Обухівської районної ради Антона Карманова та за особистої підтримки голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна нарешті вирішиться питання щодо реконструкції меморіального комплексу «Букринський плацдарм», що знаходиться у с. Балико-Щучинка.

Однією з найбільших втрат України в битві за Дніпро під час другої світової стали події на Букринському плацдармі. Тут, на місці запеклих боїв полягло понад 250 тисяч наших бійців та офіцерів. Масштаби меморіального комплексу на кручах Дніпра вражають, а відвідувачі їдуть сюди віддати шану героям з усіх куточків світу.

Отже, сьогодні на виїзній зустрічі на території меморіального комплексу «Букринський плацдарм» зібралася велика делегація для вирішення питання щодо реконструкції меморіалу у складі міністра  КМУ Олега Немчінова, заступника голови Київської обласної держадміністрації Тетяни Щербак, начальника  управління культури КОДА Дмитра Гончаренка, голів Кагарлицької та Ржищівської ОТГ Олександра Панюти та Крістіни Чорної, голови бюджетної комісії Київської облради Руслана Кузьменка, керівників відповідних структур і закладів. Наразі, вже кілька років гостро стоїть питання реконструкції плацдарму. Частина комплексу, яка знаходиться в аварійному стані,  була побудована у далекому 1985 році, і є початком оглядової екскурсії по меморіальному комплексу.  Відвідувачі вимушені об’їжджати плацдарм з іншого боку, щоб побачити всю велич пам’ятного комплексу на березі Дніпра. Крім того, у місцевих громад є бажання перенести саму будівлю музею, яка територіально знаходиться не біля комплексу, і поставити  її саме сюди до плацдарму.

Наразі всі учасники зустрічі, представники усіх гілок влади згуртувалися навколо питання вшанування історії України, пам’яті героїв Другої Світової війни, й натхненно дійшли згоди щодо подальших дій.

«Це спільна справа Київської обласної ради, Київської обласної державної адміністрації, Обухівського району і ОТГ, і ми обов’язково візьмемо цю висоту!», – з позитивом підсумував сьогоднішню зустріч голова Обухівської РДА Олександр Гомон.

 

 

Процес щодо реконструкції «Букринського плацдарму» розпочався швидкими темпами буквального з учорашнього дня, який відбуватиметься у декілька етапів, і за пропозицією міністра КМУ Олега Немчінова вже в листопаді планується відкриття оновленого комплексу!

 

Прес-служба Обухівської РДА

 

Показати ще
WordPress Lessons