НовиниНовини Обухівщини

В Халеп’ї на церкву Вознесіння Господнього встановили купол і хрест

19 травня відбулася справжня велика подія у Халеп’ї, що на Обухівщині – нарешті над церквою Вознесіння Господнього засяяв купол і хрест.


Сьогодні біля храму зібралися мешканці села, прихожани і священники. На дійстві з нагоди освячення й встановлення були присутні голова Обухівської райради Антон Карманов, голова Української ОТГ Олександр Туренко, депутат Київської облради Сергій Левченко тощо.

Церква перетворилася на справжній довгобуд. Наріжний камінь  було закладено ще у 2005 році. А з 2007-го тут почав служити протоієрей Василь Денис. Фундамент тоді було закладено місцевим фермером, світло у 2008 році провів сам настоятель, в 2010 зі спонсорською допомогою почали будувати стіни. А сьогодні завдячуючи голові Обухівської райради Антону Карманову на церкві з’явився хрест. Та команда по будівництву храму велика: зусиллями настоятеля будівельні роботи не зупиняються, адже сьогодні є й підтримка церковної, сільської громад, й місцевої та районної влади. Проте сам протоієрей Василь Денис завершення будівництва не прогнозує, сподівається на Божу допомогу й підтримку небайдужих людей: «Божою милістю, і за допомогою небайдужих людей у нас все вийде. Дякую Богу за Вас, і дякую Вам за допомогу у будівництві нашої церкви, і зокрема купола. Дякую Вам, що стали, зібрались зробили, не шукали винних, не перекладали на когось, а стали й зробили. Церква будується з двох позицій: з надлишку – це десятина, і за дві лепти – за останні, а Господь усе бачить. Але, для цього потрібна віра в Бога. Слава Богу за все, і вдячний усім Вам за віру в Нього. Бо купол свідчить про це».

 

Прес-служба Обухівської РДА

Показати ще
WordPress Lessons