НовиниНовини КиївщиниНовини ОбухівщиниНовини Уряду України

Регіональний розвиток є ключовим напрямком діяльності Мінрегіону

11 березня під головуванням Олексія Чернишова, Міністра розвитку громад та територій України відбулося засідання Міжвідомчої координаційної комісії з питань регіонального розвитку.

Міжвідомча комісія була утворена 2015 року. Активне її функціонування було відновлено за ініціативи Міністра та завдяки успішному завершенню першого етапу реформи децентралізації.

«Міжвідомча комісія має стати дієвим механізмом координації та реагування центральних органів виконавчої влади на проблеми розвитку регіонів і громад», – зазначив Олексій Чернишов.

«Завершення першого етапу реформи децентралізації та, власне, нова система адміністративно-територіального устрою є дуже важливим кроком для формування та реалізації державної регіональної політики, яка на сьогодні є одним із головних пріоритетів у порядку денному діяльності Уряду», – підкреслив Міністр розвитку громад та територій.

На засіданні обговорили ряд важливих питань:

· удосконалення законодавства щодо функціонування державного фонду регіонального розвитку;

· презентацію платформи «Дія. Бізнес» та плани розвитку ЦНАПів у регіонах;

· створення індустріальних парків та фінансування їх інфраструктури, у тому числі за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Міністерство розвитку громад та територій закликає центральні та місцеві органи влади об’єднуватися для реалізації Державної регіональної політики та нової Державної стратегії регіонального розвитку.

Показати ще
WordPress Lessons