НовиниНовини Обухівщини

Обухівська РДА спільно з громадськими організаціями Обухівщини ініціює інформаційну кампанію для населення про правила поводження з тваринами

Сьогодні, 2 березня, відбулася зустріч Голови Обухівської РДА Олександра Гомона з громадським діячами, які представляють інтереси декількох громадських організацій. 

Тема зустрічі – запровадження в територіальних громадах Обухівщини цільової програми поводження з тваринами, встановлення належного контролю за кількістю домашніх та безпритульних тварин, запобігання зростанню їх чисельності, створення ефективної системи контролю за своєчасністю щеплення тварин від сказу та інших захворювань тощо.  

 

Громадський актив виклав свої пропозиції  щодо відповідної програми:

 

1) Впровадження Правил утримання та поводження з тваринами на території Обухівської, Української та Козинської територіальних громадах, Обухівського району.

 

2) Контроль умов проживання тварини. Реєстрація на https://animal-id.net/ з наданням власнику жетона (QR-паспорта-адресника). Вартість QR-паспорту складає 100 грн, його оплачує власник тварини. QR-паспорти надає база реєстрації тварин. 

 

3) Медичний огляд та стерилізація безпородних тварин. 

 

4) Контроль утримання свійських тварин та їх чисельності. Запобігання злочинам, пов’язаним з жорстоким поводженням з тваринами. У випадку жорстокого поводження з твариною — запуск процесу покарання власника та вилучення такої тварини у притулок або у нову сім’ю.

 

5) Інформаційна кампанія та соціальна реклама серед населення щодо Правил утримання та поводження з тваринами, щодо відповідальності за жорстоке поводження з тваринами, щодо стерилізації та чіпування тощо. Підтримка розміщення соціальної реклами у місцевих ЗМІ та зовнішньої реклами.

 

Створення відкритого “Чорного списку” власників тварин, які жорстоко поводяться з тваринами, або бувших власників, у яких вилучили тварину, та людей, які були зафіксовані (фото, відео), що здійснили викиди тварин (вагітну собаку, собаку з цуценятами, цуценят, кошенят, дорослих собак та кішок та ін.)

 

6) Запровадження дієвої системи контролю і покарання за жорстоке поводження з тваринами та активізування реакції поліції на такі виклики.

 

7) Уроки доброти та гуманне поводження з тваринами в навчальних закладах. 

 

8) Створення Центру розвитку культури поводження з тваринами, як інструменту для вирішення всіх вищезгаданих задач.

 

9) Проведення розяснювальних робіт старост сіл та депутатів у відповідних округах з населенням.

 

10)  Введення звітності по чисельності домашніх та безпритульних тварин.

 

11) Створення гарячої лінії інформаційної підтримки з питань поводження з тваринами для Обухівської, Української та Козинської територіальних громадах.

 

В ході зустрічі дійшли попередньої домовленості щодо старту інформаційної кампанії для населення Обухівського району. 

 

Показати ще
WordPress Lessons