НовиниНовини Уряду України

Мінекономіки: Найперспективнішим інструментом залучення інвестицій є державно-приватне партнерство

23 лютого заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ірина Новікова взяла участь у конференції “Державно-приватне партнерство та стимулювання експорту”, яка була організована U.S-Ukraine Business Council (USUBC).

“Одним з найперспективніших інструментів залучення інвестицій є державно-приватне партнерство. У 2020 році були укладені перші великі концесійні угоди. Подальший розвиток ДПП в Україні сприятиме створенню нових робочих місць, наданню якісних послуг населенню, розвитку регіонів та зростанню економіки України”, – зазначила Ірина Новікова.

Важливим кроком для цього стало вдосконалення законодавства у сфері державно-приватного партнерства. Уряд прийняв усі необхідні підзаконні акти на виконання Закону України “Про концесію”, які були розроблені Мінекономіки разом з експертами Світового банку, враховуючи найкращий світовий досвід та міжнародні стандарти.

Це все дало стимул для підготовки за підтримки IFC нових проектів ДПП, зокрема у сфері портової інфраструктури й автомобільних доріг.

Крім того, для подальшого розвитку ДПП для усіх сфер діяльності та створення умов для зростання обсягу залучених інвестицій Мінекономіки розробило законопроект щодо запровадження довгострокових зобов’язань в рамках здійснення державно-приватного партнерства. Реалізація законопроекту створить умови для розвитку нових соціально-важливих проектів ДПП.

Показати ще
WordPress Lessons