НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на чолі  української делегації з робочим візитом відвідав Брюссель (Королівство Бельгія), де під його співголовуванням відбулося сьоме засідання Ради асоціації Україна — Європейський Союз. З 9 до 11 лютого Денис Шмигаль провів низку зустрічей з керівництвом Європейського Союзу, під час яких обговорив питання імплементації положень Угоди про асоціацію, продовження програм співробітництва та започаткування нових напрямків співпраці між Україною та Євросоюзом.
На пенсійні виплати спрямовано 3,2 млрд грн. Забезпечено фінансування пенсій січня на загальну суму 21,6 млрд грн.
Нещодавно прийнятий Закон “Про електронні комунікації” наближає Україну до вступу в Єдиний цифровий ринок Євросоюзу. У центрі уваги Закону — абонент, однак не залишаються поза увагою і питання спрощення будівництва мереж, спільного використання існуючої телеком-інфраструктури, сприяння інвестуванню. Варто наголосити, що для успішної реалізації Закону необхідно провести ряд інституційних реформ, зокрема регулятора. Тому наступним кроком має стати прийняття законопроекту №4066 щодо національного регулятора.
Швидкісний мобільний інтернет наявний у 22 тис. населених пунктів. За січень 2021 року мобільні оператори підключили до високошвидкісного мобільного інтернету 2383 населених пункти. З них — у 543  містах та селах, де проживають близько 117,4 тис. українців 4G з’явився вперше. Мета Міністерства цифрової трансформації — забезпечити доступом 95% людей до інтернету. Сьогодні доступ до інтернету наявний близько у 70% українців.  
 
“Треба працювати над тим, щоб нецінові критерії, які дозволяють отримувати українським виробникам перевагу, стали обов’язковими. При цьому не слід забувати про те, що Україна підписала Угоду про асоціацію з ЄС і отримала багато преференцій.  Тому наша позиція має бути відповідальною і збалансованою. Але крок до компромісу є”, – зазначив Ігор Петрашко. 
12 лютого в урядовій залі Кабміну, за ініціативи Мінветеранів відбулося перше експертне обговорення питання створення інституту ветеранського омбудсмена.
Організоване цілодобове очищення дорожнього полотна на під’їзних до кордону шляхах, неподалік встановлено намет для обігріву подорожуючих, розгорнуто польову кухню, поліцією здійснюється патрулювання місцевості з метою підтримання громадського порядку.
Серед напрямків співпраці – розвиток двосторонніх відносин та реалізація низки проектів у ядерній сфері, у сфері відновлюваних джерел енергії та енергоефективності, розвитку гідроенергетики та водневої енергетики.
Понад 4000 учасників, зведений оркестр у тисячу музикантів, 250 одиниць озброєння, військової та спеціальної техніки, проліт повітряної колони над Хрещатиком, проходження кінного та кінологічного підрозділів. Ці та інші ідеї були обговорені під час установчої наради щодо підготовки та проведення параду військ у місті Києві з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.
На лінії розмежування за розпорядженням Командувача об’єднаних сил щоденно з 8:00 до 16:00 функціонують усі КПВВ, але фактичний пропуск здійснювався лише у двох – «Станиця Луганська» і «Новотроїцьке».
12 лютого 2021 року Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом.
Повне зібрання творів Лесі Українки офіційно представлять у рамках Масштабного мистецького проекту «Леся Українка: 150 імен» в Українському домі (вул. Хрещатик, 2). Подію можна буде відвідати з дотриманням карантинних обмежень 25 лютого за запрошеннями, а з 26 лютого до 8 березня — вхід безкоштовний.
Держекоінспекція спільно з Харківською ОДА співпрацюватимуть у сфері захисту водних ресурсів, лісів та поводження з відходами.
Станом на 13 лютого, місцевими органами влади у взаємодії з ДСНС розгорнуто 4 тис. 986 пунктів обігріву, з них місцевим самоврядуванням – 4 тис. 950 стаціонарних пунктів, а ДСНС – 36 мобільних пунктів обігріву на базі наметів та транспортних засобів (Адреси пунктів обігріву, розгорнутих на території України).
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 13 лютого в Україні зафіксовано 5182 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 330, медпрацівників – 226). Кількість активних хворих – 131 465 осіб.
Показати ще
WordPress Lessons