НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 10 лютого 2021 року

Україна розраховує на запуск у 2021 році процесу всеохоплюючого огляду досягнення цілей Угоди про асоціацію задля поглиблення секторальної інтеграції з Європейським Союзом. Про це зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з Президентом Європейського Парламенту Давідом Марією Сассолі 10 лютого в ході робочого візиту до Брюсселя (Королівство Бельгія).
10 лютого в Брюсселі (Королівство Бельгія) відбувся спільний прес-брифінг Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Виконавчого віце-президента Європейської Комісії Валдіса Домбровскіса.
Під час зустрічі сторони розпочали консультації щодо подальшої лібералізації торгівлі між Україною та ЄС, що перебачено статтею 29 Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Зокрема, ідеться про прискорення та розширення сфери скасування ввізного мита у торгівлі між Україною та Євросоюзом.
Європейська і євроатлантична інтеграція, верховенство права та економічна свобода є серед ключових пріоритетів у наступні роки для розвитку бізнесу в Україні. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-зустрічі з Генеральним директором Конфедерації Європейського бізнесу Маркусом Бейрером та представниками європейських компаній.
Міністр освіти і науки України озвучив цілі на 2021-й та наступні роки. Йшлося про затвердження Концепції цифрової трансформації освіти і науки України та продовження розвитку платформи «Всеукраїнська школа онлайн».
Міністерство інфраструктури України максимально зацікавлене у потенційній співпраці з бельгійським портом Гент у впровадженні перспективних концесійних проектів у портовій галузі, а також у наданні консультативної та іншої фахової підтримки іноземних колег. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час свого візиту до Гентського порту, який відбувся у рамках робочої поїздки урядової делегації на чолі з Прем’єр-Міністром України Денисом Шмигалем до Брюсселю.
Станом на 1 лютого 2021 року в ЕСОЗ зареєстровано 272 264  лікарів та медичного персоналу. З них, лікарів первинної ланки – близько 24 тисяч, лікарів спеціалізованої медичної допомоги – понад 97 тисяч.
Зокрема, при Укравтодорі цілодобово діятиме штаб щодо забезпечення транспортного сполучення на автодорогах,  в населених пунктах продовжать функціонування пункти обігріву, в разі необхідності завчасно, з відповідним інформуванням, обмежуватиметься рух транспорту, зокрема вантажівок, а також буде забезпечено стале функціонування лікарень, закладів освіти, інших соціально-значимих об’єктів та житлового сектору.
Умістах України є фінансова можливість розвивати міський громадський транспорт. На сьогодні це є бюджетне фінансування, а також кредити від міжнародних фінансових організацій.
Спільний проект «Крим — це Україна» https://crimea-is-ukraine.org , який реалізовано Державною архівною службою України, Херсонською державною обласною адміністрацією, газетою «Кримська світлиця» та громадською організацією «Євромайдан-Крим», відзначений в конкурсі у рамках інформаційної кампанії «Громадянське суспільство та влада – кращі практики співпраці» та опубліковано в Збірнику історій про кращі спільні проекти організацій громадянського суспільства та органів влади https://cutt.ly/HkT8g6r.
Важливо, що контроль за реалізацією та адміністрування обох держпрограм покладено на Фонд розвитку підприємництва із закладеним фінансуванням у 2021 році на суму 2 млрд грн.
 
Поліська ТЕС має потужність 5,9 МВт і працює на біомасі – залишках деревини від деревообробної промисловості, санітарного очищення лісів та енергетичній вербі, яка вирощується поруч із станцією.
На цьому наголосив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час переговорів з Генеральним директором Директорату з питань мобільності та транспорту Європейської Комісії Хенріком Хололеєм сьогодні, 10 лютого.
Детальна інформація про всі події, зокрема про мистецький проект «Леся Українка. 150 імен», присвячений 150-річчю від дня народження поетеси, буде з’являтися на офіційному сайті: 150imenlesi.org
Мінцифри разом з МОЗ та НСЗУ розробляє ефективний цифровий інструмент для організації вакцинації від COVID-19 в Україні. 
Державна підсумкова атестація для тих, хто отримує повну загальну середню освіту, цьогоріч складається з 4 предметів: української мови; математики; історії України або іноземної мови (за вибором); історії України, іноземної мови, біології, географії, фізики, хімії (за вибором).
Задля підтримки дітей з особливими освітніми потребами держава запровадила субвенцію, яка цього року становитиме 504 млн грн.
Головною метою позашкільної освіти є розвиток особистості, профорієнтація та допомога кожній дитині повірити у свої здібності та розкрити власний потенціал. Саме тому сьогодні важливо вдосконалювати систему позашкільної освіти в умовах децентралізації. На цьому акцентував Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет під час Партнерського форуму «Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями», що відбувся у вівторок, 9 лютого.
За інформацією Державної казначейської служби України, в 2020 році на депозитних рахунках у банках державного сектору економіки загалом закладами вищої освіти було розміщено 3 778 млн грн тимчасово вільних бюджетних коштів, що були отримані за надання платних послуг.
На засіданні було презентовано план роботи та шість стратегічних напрямів формування стратегії безбар’єрності, головною метою якої є розбудова безбар’єрності у різних вимірах суспільного життя України
Україна сподівається на підтримку НАТО у моніторингу повітряної ситуації вздовж кордону з Росією та пропонує використовувати для повітряних операцій НАТО повітряний простір у Сімферопольському районі польотної інформації (РПІ), що включає повітряний простір над суверенною територією України та над відкритими водами Чорного моря, де відповідальність за обслуговування повітряного руху делеговано Україні міжнародними договорами.
#UkraineEverywhere — із таким закликом з 10 лютого до 10 березня відбудеться «Місяць культурної дипломатії України» у Вікіпедії. Кампанія спрямована на покращення та створення статей про Україну та українську культуру українською та іншими мовами.
9 лютого 2021 року Державна служба якості освіти та її територіальні органи спільно з проектом Association4U за підтримки Офісу Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України провели першу стратегічну сесію «Роль держави в питаннях євроінтеграції». У ході онлайн-зустрічі учасники ознайомилися з головними завданнями проведення всеукраїнської роз’яснювально-інформаційної кампанії EUkраїна під час комунікації євроінтеграційних ініціатив і реформ з питань забезпечення якості освіти та освітньої діяльності.
9 лютого 2021 року Голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак брав участь у Партнерському форумі «Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями». Зокрема, очільник Служби виступив у панельній дискусії щодо забезпечення доступної та якісної освіти в умовах проведення адміністративно-територіальної реформи.
Під час дискусії «Регіони проти вірусу», що відбулася в рамках другого дня Форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді», Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов наголосив на важливості чіткої координованої співпраці та повідомив про дієві рішення, що вже працюють.
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10 лютого в Україні зафіксовано 3409 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 244, медпрацівників – 298). Кількість активних хворих – 136 745 осіб.
Міністр інфраструктури України Владислав Криклій перебуває у складі офіційної делегації Прем’єр-Міністра України Дениса Шмигаля із робочим візитом до Брюсселю. У рамках поїздки 9 лютого Владислав Криклій провів робочу зустріч із виконавчим директором Європейського залізничного агентства (ERA) Йозефом Доппельбауером. Сторони обговорили стан імплементації законодавства ЄС у залізничній галузі та перспективи співпраці за цим напрямком.
Показати ще
WordPress Lessons