НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 8 лютого 2021 року

Прийняття закону сприятиме зменшенню незадекларованої праці в Україні, легалізації заробітної плати та посиленню захисту працівників.
Слідкувати за станом усіх виплат від ФССУ застраховані особи можуть у телеграм-каналі https://t.me/socialfund, де в оперативному режимі оновлюється інформація про здійснене фінансування за тегом #фінансування_оперативно.
8 лютого 2021 року підписано Меморандум про співпрацю та взаємодію щодо створення сприятливих умов для подальшого розвитку відвідування території зони відчуження та зони безумовного (обов’язкового) відселення між Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерством культури та інформаційної політики України, Державним агентством України з управління зоною відчуження, Державним агентством розвитку туризму України.
На порталі Пенсійного фонду України можна самостійно отримати всю інформацію про трудову діяльність, наявний страховий стаж, суми внесків, сплачених до ПФУ, та розмір заробітної плати, а також подати заявку на отримання пенсії (при досягненні відповідного віку та страхового стажу). Портал доступний цілодобово, і знаходиться за посиланням https://portal.pfu.gov.ua/
 З них понад 11,9 млрд грн – рефінансування попередньо отриманих позик, 3,8 млрд грн підприємці отримали на капітальні інвестиції та 4,5 млрд грн в якості антикризових кредитів під 3%.
Це вперше Україна бере участь у засіданні КВПБ в офіційному статусі. Відповідне оголошення про надання Україні членства, було проголошено під час загальної урочистої частини заходу. Засідання триватимуть протягом чотирьох днів під загальною темою «Новий погляд на продовольчу безпеку та харчування». В рамках заходу учасникам буде представлено звіт Групи експертів високого рівня щодо створення глобальної концепції продовольчої безпеки та харчування до 2030 року.
Усі поїзди відправлятимуться за графіком, у тому числі ті, що курсують через Волинську область, де наразі обмежено рух усього автотранспорту на деяких автомобільних дорогах. Укрзалізниця закликає пасажирів для подорожей цього тижня обирати саме залізницю. У таких погодних умовах це найбільш стабільний та надійний вид транспорту. 
Прийняття цієї постанови дозволить повною мірою використовувати сучасні мережеві технології та забезпечувати якісне впровадження електронних сервісів взаємодії між органами державної влади. Окрім того, дане рішення забезпечує гармонізацію актів Уряду у відповідність до вимог чинного законодавства у сфері захисту інформації.
До 14 лютого цього року головним розпорядникам необхідно затвердити усі паспорти бюджетних програм.
Договір з НСЗУ на лікування пацієнтів методом гемодіалізу в амбулаторних умовах мають 85 закладів, серед них 2 приватних. Щоб отримати безоплатно лікування методом гемодіалізу пацієнту потрібно мати направлення лікаря-нефролога або лікаря-нефролога дитячого та звернутись до медзакладу, який надає такі послуги. Одне направлення діє на необмежену кількість процедур, тобто пацієнту не потрібно брати направлення на кожну процедуру, а тільки на першу в межах лікування в одному закладі.
Коронакриза засвідчила важливість партнерства України з ЄС та НАТО. Про це сказала Віце-прем’єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина у рамках Всеукраїнського форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді».
Для отримання інформації про стан проїзду автошляхами та оперативного реагування на надзвичайні ситуації, телефонуйте на цілодобову гарячу лінію Укравтодору: (044) 287–11–40. А у разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ускладненням руху через погодні умови, обов’язково звертайся до чергових диспетчерів служб автомобільних доріг у своїй області. Їх номери доступні /за посиланням/.
Уряд схвалив проект розпорядження «Про погодження розподілу додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я між місцевими бюджетами у 2021 році».
Станом на 8 лютого місцевими органами влади у взаємодії з ДСНС розгорнуто 4 тис. 883 пункти обігріву, з них місцевим самоврядуванням – 4 тис. 867 стаціонарних пункти, а ДСНС – 16 мобільних пунктів обігріву на базі наметів та транспортних засобів. 
8 лютого Україна увійшла до складу Комітету зі всесвітньої продовольчої безпеки ООН на його 47-й сесії у Римі. За результатами 2019-2020 маркетингового року Україна посіла 1-е місце у світі з експорту соняшникової олії, 2-е – з експорту ячменю, увійшла до четвірки найбільших експортерів кукурудзи та п’ятірки найбільших експортерів пшениці.
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 08 лютого в Україні зафіксовано 2141 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 130, медпрацівників – 71). Кількість активних хворих – 147 603 особи.
Показати ще
WordPress Lessons