НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 04 лютого 2021 року

Денис Шмигаль: У 2023 році енергетична система України буде інтегрована з європейською

Під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля 4 лютого відбувся круглий стіл з обговорення Національної економічної стратегії-2030 на тему «Розвиток енергетичного сектору, видобувна промисловість та ефективний захист довкілля».

 

Прем’єр-міністр України провів телефонну розмову з очільником Уряду Румунії

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Прем’єр-міністр Румунії Флорін Кицу 4 лютого під час телефонної розмови обговорили зміцнення двосторонніх відносин.

 

За дорученням Прем’єр-міністра очільник МОЗ вилітає в Запоріжжя на місце пожежі в лікарні

«Від усього Уряду висловлюю співчуття родинам загиблих та постраждалих. Дотримання правил протипожежної безпеки у лікарнях – завдання номер один для керівників областей та головних лікарів. Доручив у стислі строки розслідувати причини пожежі та надати всю необхідну допомогу постраждалим», – заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

 

Денис Шмигаль про стимули для економіки: здешевлення кредитного ресурсу, розвиток індустріальних парків та низка регуляторних пом’якшень

Уряд у 2021 році очікує зростання економіки на 4,6%. Водночас ведеться робота над створенням інструментів, які пришвидшать економічне зростання. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час загальної зустрічі Європейської бізнес асоціації «Глобальний огляд економіки України» 4 лютого.

 

Цифрова трансформація освіти і науки є однією з ключових цілей МОН на 2021 рік, – Сергій Шкарлет

У середу, 3 лютого 2021 року, на засіданні Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів про ключові завдання, які ставить перед собою МОН на 2021 рік. Зокрема, впровадження цифрової трансформації освіти і науки є одним з пріоритетних напрямів роботи Міністерства.

 

Міндовкілля: Розвиток української економіки має бути гармонізованим з екологічними пріоритетами

Про це заявив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський під час публічного обговорення Національної економічної стратегії – 2030. На заході урядовці визначили перспективи української видобувної промисловості, обговорили питання інтеграції з європейськими ринками та скорочення викидів.

 

Як викривати корупцію? Мінцифри та НАЗК запустили навчальний курс

Завдяки курсу українці зможуть навчитись подавати повідомлення про можливі факти корупції через сайти державних органів.

  

Віце-прем’єр-міністр Олег Уруський відвідав підприємства ОПК Харківщини

4 лютого Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський в рамках робочої поїздки на Харківщину побував на двох підприємствах області: ПАТ «АТ Науково-дослідний інститут радіотехнічних випромінювань» та ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О. О. Морозова».

 

Мінфін затвердив Кодекс корпоративного управління НЕК «УКРЕНЕРГО»

Це стало вагомим кроком корпоративної реформи на шляху впровадження в НЕК «УКРЕНЕРГО» Мінфіном, як суб`єктом управління, стандартів Керівних принципів ОЕСР з корпоративного управління та впровадження Політики власності НЕК «УКРЕНЕРГО», затвердженої Міністерством фінансів Україні у червні 2020 року.

 

Сергій Марченко: Україна зацікавлена у спільних з Туреччиною інноваційних оборонних кейсах, аби посилити обороноздатність

Аби перемогти у гібридній війні з РФ, Україні важливо розвивати свій ОПК за рахунок новітніх технологічних розробок. Ми зацікавлені використовувати турецький досвід, щоб посилити власну обороноздатність. Про це наголосив Міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю турецькому агентству «Анадолу».

 

Олексій Резніков вручив Орден княгині Ольги ІІІ ступеня Віце-маршалеку польського Сейму Малгожаті Госєвській

Високою державною нагородою за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету України, розвиток міждержавного співробітництва та плідну громадську діяльність Малгожату Госєвську відзначено Указом Президента України №341/2020.

 

Міжнародний досвід у боротьбі з відходами: Держекоінспекція долучиться до проектів японського агентства JICA

Представники Держекоінспекції матимуть змогу долучитись до тренінгових програм Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) та отримати міжнародний досвід у сфері управління відходами. 

 

Працюють цілодобово: на якому етапі будівництво траси Дніпро – Решетилівка

Будівництво решетилівської траси Н-31 не припиняється ні на мить. Тривають мостобудівні роботи у Царичанському районі. Зводять переправу та дворівневу розв’язку через канал Дніпро – Донбас. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

 

Михайло Федоров розповів, як Мінцифри навчає школярів та студентів підприємництва

Мінцифри навчає українських школярів та студентів створювати бізнес. Для цього запустили онлайн-курс із підприємництва для школярів, а у 76 вищих навчальних закладах — курс «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проектами».

 

Українці зможуть використовувати цифрові паспорти нарівні з паперовими

Верховна Рада України у першому читанні ухвалила законопроект, яким дозволяється використання цифрових паспортів нарівні з паперовими.

 

Сергій Марченко: ЄБРР залишається одним з найбільших інституційних інвесторів в Україні

Спільні інвестиційні проекти України та ЄБРР відкривають можливості до більш ефективної та системної співпраці. Завдяки злагодженій двосторонній співпраці за 2020 рік було укладено угоди в рамках 6 спільних інвестиційних проектів, для реалізації яких буде залучене довгострокове пільгове фінансування ЄБРР загальним обсягом 643,4 млн євро.

 

Парламент ухвалив Закон України «Про ветеринарну медицину»

Над розробкою цього Закону більше трьох років працювали фахівці Мінекономіки, Держпродспоживслужби, проекту технічної допомоги “Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні”, представники бізнес-асоціацій, а також народні депутати.

 

Створення спецфондів для розвитку аеропортів і залізниці дозволить забезпечити стабільне фінансування цих галузей, – Владислав Криклій

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів робочу зустріч із представниками ЄБРР та консультантами компанії Ernst & Young сьогодні, 4 лютого.

 

Плани МОН у сфері вищої освіти, науки та інновацій: створити ефективну модель автономного ЗВО та підвищити рівень впровадження результатів наукових досліджень

Впровадити Стратегію розвитку вищої освіти на 2021–2031 рр. з чіткими цілями та індикаторами досягнення, визначити основні засади формування та реалізації пріоритетних напрямів наукової, науково-технічної, інноваційної діяльності в Україні на середньостроковий період та продовжити розроблення проекту Закону України «Про освіту дорослих» – такі плани команди МОН у сфері вищої освіти, науки та інновацій на 2021 рік.

 

Держенергонаглядом розпочато планові та позапланові заходи державного нагляду (контролю)

Представники Держенергонагляду з початку 2021 року розпочали здійснення планових і позапланових заходів державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства у галузях електроенергетики й теплопостачання. 

 

В Україні реалізують положення Європейського зеленого курсу: до реалізації долучилась Держекоінспекція

Держекоінспекція відіграє важливу роль у реалізації системи моніторингу, звітування та верифікації викидів парникових газів (МЗВ), впровадження якої передбачене Європейським зеленим курсом (European Green Deal). 

 

Парламент підтримав розблокування великої приватизації

Сьогодні, 4 лютого, Верховна Рада Україна підтримала у першому читанні урядовий законопроект №4543 про розблокування великої приватизації. За це рішення проголосувало 284 народних депутатів.

 

Затверджено склад міжвідомчої робочої групи з розроблення проекту Національної стратегії безбар’єрності

Уряд затвердив склад міжвідомчої робочої групи з розроблення проекту Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

 

Ігор Петрашко: Наша мета – зростання ефективності та конкурентоспроможності української промисловості

4 лютого Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко взяв участь у шостому публічному обговоренні Національної економічної стратегії-2030 на тему “Розвиток промисловості, транспорту та інфраструктури”. 

 

У Програмі медичних гарантій-2021 на раннє виявлення та лікування раку закладено понад 5 млрд грн, – НСЗУ

У Програмі медичних гарантій на 2021 рік передбачено новий пакет – для безоплатного лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями. 

 

МОН активізувало роботу щодо проекту із забезпечення енергозбережувальних та комфортних умов навчання в університетах

Триває реалізація проекту щодо забезпечення енергозбережувальних та комфортних умов навчання в університетах «Вища освіта України» спільно з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та Північною екологічною корпорацією (Nordic Environment Finance Corporation – NEFCO).

 

Мінрегіон створить нову Генеральну схему планування територій України

Парламент ухвалив у першому читанні та за основу проект закону, згідно з яким в Україні буде розроблено нову Генеральну схему планування її території. Вона базуватиметься на використанні сучасних геоінформаційних технологій та створить умови для сталого розвитку територій та населених пунктів держави.

 

Сергій Марченко: Зарано говорити про завершення процесу підписання Угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Туреччиною

Туреччина – четвертий в світі ринок для українського експорту і шостий партнер по рівню товарообігу. У 2019 році обсяги двосторонньої торгівлі досягли $5 млрд. За 9 місяців 2020 року цей показник становив $3,7 млрд. Про це наголосив Міністр фінансів України Сергій Марченко в інтерв’ю турецькому агентству «Анадолу».

 

Запуск аеромедицини в Україні: пілотний проект від МОЗ та МВС

3 лютого 2021 року відбулася тристороння нарада представників Мінфіну, МОЗ та МВС за участі першого заступника Міністра фінансів Дениса Улютіна, заступника Міністра фінансів Романа Єрмоличева, заступника Міністра охорони здоровʼя з питань європейської інтеграції Ігоря Іващенка, начальника управління авіації та поліції на воді Національної поліції України Сергія Науменка та інших представників профільних міністерств.

 

Проект Україна-Норвегія – практична можливість для ветеранів отримати кваліфіковану професійну перепідготовку, успішно працевлаштуватися або відкрити власний бізнес.

Про це під час зустрічі домовилися Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна та Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегія в Україні Ерік Сведал.

 

З початку 2021 року фахівці землевпорядної служби Кіровоградщини видали 5 178 витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки

Фахівці Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області у січні 2021 року видали фізичним та юридичним особам 5 178 витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

 

Мінцифри запустить Національну веб-платформу центрів надання адміністративних послуг

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг (Платформа Центрів Дія) покращить діяльність ЦНАП, а також допоможе громадянам отримувати зручні та якісні державні сервіси. На засіданні 3 лютого Кабінет Міністрів України ухвалив відповідну постанову.

 

Мінцифри з українськими зірками підтримали онлайн-проект “Слухай” для підготовки до ЗНО

Команда Міністерства цифрової трансформації продовжує сприяти створенню зручних онлайн-сервісів, які спрощують життя українців.

 

Всеукраїнська школа онлайн, освітні серіали та підключення до інтернету, – Михайло Федоров про роботу Мінцифри у сфері шкільної освіти

Міністерство цифрової трансформації активно розробляє цифрові продукти для онлайн-освіти та веде перемовини з видатними розробниками технологічних рішень про надання безкоштовного доступу до них для вчителів та учнів. 

 

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 04 лютого в Україні зафіксовано 5082 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 258, медпрацівників – 220). Кількість активних хворих – 153 611 осіб.

Показати ще
WordPress Lessons