НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 2 лютого 2021 року

Міністр фінансів Сергій Марченко підписав Протокол про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Королівства Данії про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно. Зазначеним Протоколом вносяться зміни до Конвенції з метою приведення її положень у відповідність до Модельної Конвенції ОЕСР.
 
Станом на 1 лютого 2021 року до Державного земельного кадастру внесено відомості про 22,6 млн земельних ділянок загальною площею 43,8 млн га (за останній тиждень – 23,1 тис. новосформованих земельних ділянок площею 24,7 тис. га), зокрема, 15,1 млн земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 32,1 млн гектарів.
 
1 лютого 2021 року заступник Міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко провів консультативну зустріч з Урядовою уповноваженою з питань гендерної політики Катериною Левченко та партнерами з розвитку, в ході якої обговорено підготовку проекту плану заходів з реалізації Концепції комунікації у сфері гендерної рівності.
 
Дмитро Кулеба, Давід Залкіані та Ауреліу Чокой переконані, що Східне партнерство має належним чином враховувати європейські прагнення України, Грузії та Молдови та запровадити амбітний підхід для поглиблення їхньої інтеграції з ЄС.
 
Міністерство закордонних справ України вітає ухвалену сьогодні Верховною Радою України Постанову про затвердження рішення РНБО України від 1 лютого 2021 року щодо застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до Республіки Нікарагуа. Процес запровадження обмежувальних заходів ініціював Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у серпні 2020 року у відповідь на недружні дії Нікарагуа, які порушують суверенітет та територіальну цілісність нашої держави.
 
Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект №3716 «Про внесення змін до Повітряного кодексу України щодо удосконалення законодавчого врегулювання у сфері безпілотних повітряних суден цивільної авіації» в частині виокремлення вимог до безпілотних повітряних суден, їх експлуатації та дистанційних пілотів. «ЗА» проголосували 278 народних депутатів.
 
Міністр інфраструктури Владислав Криклій відвідав ПрАТ «Київський електровагоноремонтний завод», де ознайомився з промисловою виставкою сучасних розробок елементів салонного інтер’єру вагонів електропоїздів та поспілкувався з вітчизняними виробниками.
 
У рамках Програми медичних гарантій, з 1 квітня 2020 року по 31 січня 2021 року створено понад 23 мільйони направлень. 
 
Міністр інфраструктури Владислав Криклій відвідав залізничну станцію «Київ-Пасажирський», де проінспектував роботу вагонного депо. Участь у заході також взяв директор філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський.
 
Опитування анонімне, відбувається в межах моніторингу системи освіти. Його результати необхідні для поліпшення організації дистанційного навчання та формування партнерських взаємин у закладах загальної середньої освіти.
 
У першому читанні прийнято один із ключових для реформи габаритно-вагового контролю законопроект №3742, що законодавчо закріплює автоматичну фіксацію порушень ГВК. Також він розширює повноваження Укртрансбезпеки в частині здійснення габаритно-вагового контролю – надає їй право стягувати у судовому порядку плату за проїзд для вантажівок, які порушують габаритно-вагові параметри. Крім цього, законопроект нарешті встановлює відповідальність вантажовідправника як першої ланки у вантажних перевезеннях і значно підвищує відповідальність автоперевізників за недотримання габаритно-вагових норм.
 
На пенсійні виплати сьогодні спрямовано 0,7 млрд грн. Виплата пенсій лютого 2021 року розпочнеться 04.02.2021. Виплату пенсій буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату виплати в установленому порядку.
 
Держкомтелерадіо звернувся до українських видавців з проханням підтримати МЗС України у проведенні заходів для закордонних українців із відзначення ювілеїв Лесі Українки (150-річчя з дня народження), Григорія Сковороди (300-річчя з дня народження), Василя Стефаника (150-річчя з дня народження) та надати українським суботнім та недільнім школам за кордоном україномовні друковані видання.
 
У 2020 році обсяг виділених коштів з Фонду боротьби з COVID-19 становив 78,4 млрд грн з 80,9 млрд грн. У тому числі за загальним фондом використано 63,7 млрд грн з виділених 72 млрд грн, спеціальним фондом 2,8 млрд грн з виділених 6,4 млрд грн.
 
Від початку року фахівці Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області надали громадянам на безоплатній основі 2 547 адміністративних послуг. Переважна більшість наданих послуг – 2 184, стосувалася державної реєстрації земельних ділянок з видачею витягу з Державного земельного кадастру.
 
Співрозмовники підтвердили важливість зміцнення стратегічного партнерства України та США, взаємний намір зробити його більш амбітним. «У наших відносинах починається новий день», — зауважив Дмитро Кулеба. Держсекретар США запевнив у непохитній підтримці суверенітету та територіальної цілісності України, євроатлантичних прагнень нашої держави.
 
Найбільше шкіл, які вже підключились, у Дніпропетровській (16 закладів), Івано-Франківській, Київській та Сумській (по 8) областях. Ці заклади вже розпочали активну роботу в системі і створили журнали, а не лише зареєструвались. Крім того, станом на 1 лютого служба підтримки опрацювала 446 листів і звернень щодо надання доступу до модулів.
 
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 2 лютого в Україні зафіксовано 2394 нових підтверджених випадки коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 117, медпрацівників – 213). Кількість активних хворих – 165 583 особи.
 
Світові тенденції та перспективи розвитку малої енергогенерації з «чистих» джерел і в Україні – ключова тема, яку обговорили учасники круглого столу, ініційованого USAID та Фондом ім. Г.Бьолля.
Показати ще
WordPress Lessons