НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 28 січня 2021 року

МОН за підтримки Світового банку планує розпочати проект з удосконалення вищої освіти в Україні, – Сергій Шкарлет

Сьогодні, 28 січня 2021 року, відбулася зустріч Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета з директором Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Арупом Банерджі. Під час зустрічі сторони обговорили запуск інвестиційного проекту «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів» за підтримки Світового банку.

 

Зміцнення українсько-литовських відносин в освітньому просторі – ключова тема зустрічі Сергія Шкарлета з Послом Литви в Україні Вальдемарасом Сарапінасом

Сьогодні, 28 січня 2021 року, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Вальдемарасом Сарапінасом. Сторони обговорили українсько-литовські відносини та стан виконання попередніх домовленостей, а також проаналізували основні напрями співпраці. Зокрема, йшлося про дошкільне навчання, неформальну (позашкільну) освіту, реформу вищої освіти, дистанційне навчання в умовах пандемії COVID-19.

 

Україна та Молдова розпочали переговори щодо внесення змін до Угоди про вільну торгівлю

28 січня відбувся перший раунд переговорів щодо внесення змін до міжурядової Угоди про вільну торгівлю між Україною та Молдовою. Захід відбувся за співголовуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Торгового представника України Тараса Качки та Державного секретаря Міністерства економіки та інфраструктури Республіки Молдова Юліани Дрегелін.

 

Україна та Японія уклали міжурядову Угоду щодо гранту на закупівлю медичного обладнання для Держприкордонслужби

28 січня Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та Посол Японії в Україні Такаші Кураі підписали Угоду між урядами України та Японії щодо надання гранту на закупівлю спеціального обладнання для медичних закладів Державної прикордонної служби України, зокрема апарату магніторезонансної томографії.

 

Профільний комітет Парламенту підтримав реформу ДФРР

Комітет ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав розроблений Мінрегіоном законопроект про реформування Державного фонду регіонального розвитку, а також звернувся до Комітету з питань бюджету, щоб він якнайшвидше розглянув цей документ на своєму засіданні. Законопроект, зокрема, визначає, що ДФРР має бути головним інвестиційним інструментом Уряду і на нього має спрямовуватися не менше 3% прогнозованого доходу Держбюджету.

 

Інтеграція енергоринків України до загальноєвропейських – ключова умова енергетичної незалежності країни та її сталості, – Ярослав Демченков

Заступник Міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков взяв участь у 4-му інвестиційному форумі RENPOWER UKRAINE, який зібрав інвесторів у відновлювальну енергетику, енергоефективність та енергетичну інфраструктуру.

 

У Міненерго обговорили проект будівництва децентралізованої станції цифрової енергії на базі атомних електростанцій

Під головуванням заступника Міністра енергетики з питань цифрового розвитку, цифровізації і цифрових трансформацій Євгена Владімірова відбулася зустріч представників Міненерго, НАЕК «Енергоатом» та компанії Hotmine (розробника обладнання для майнингу) з метою обговорити можливості і перспективи спорудження станції цифрової енергії, яка зможе завантажувати потужності АЕС і використовувати, зокрема, й для майнингу криптовалют.

 

У 2021 році ми продовжуємо співпрацю з Egis за основними проектами технічної допомоги в інфраструктурі, – Владислав Криклій

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів робочу зустріч із представниками міжнародної групи Egis International сьогодні, 28 січня, у Києві.

 

Мінцифри та QPDigital співпрацюватимуть для розвитку українського IT-ринку

Міністерство цифрової трансформації України та венчурний фонд QPDigital підписали меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічного партнерства з розвитку в Україні передових напрямків IT-діяльності: штучного інтелекту, блокчейну та геймдеву.

 

Мінекономіки та Посольство Німеччини домовилися про співпрацю у сфері працевлаштування

27 січня в Мінекономіки відбулася зустріч заступника Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігоря Дядюри з керівником консульсько-правового відділу Посольства Німеччини в Україні Карстеном Маєр-Віфхаузеном та першим секретарем Посольства Франком Мюллером. Сторони обговорили питання покращення співпраці у працевлаштуванні українських працівників у Німеччині, зокрема, сезонних робітників у сільському господарстві.

 

Україна зацікавлена у розвитку співпраці у сфері транспорту з Таджикистаном, – Владислав Криклій

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів робочу зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Таджикистан в Україні Назрізодою Давтаталі Хайдаром сьогодні, 28 січня, у Києві.

 

ВРУ ухвалила законопроект щодо створення Бюро економічної безпеки України

Документ розроблено з метою ліквідації податкової міліції та створення незалежного державного правоохоронного органу, який повинен виконувати функції аналітичної оцінки, запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття кримінальних правопорушень, віднесених законом до його підслідності.

 

Збільшення обсягів контейнерних перевезень – один із ключових пріоритетів співпраці з Литвою, – Владислав Криклій

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів відеорозмову з Міністром транспорту та комунікацій Литовської Республіки Маріусом Скуодісом сьогодні, 28 січня.

 

Ми прагнемо підтримувати талановиту молодь, – Сергій Шкарлет про Указ Президента щодо заснування стипендій, премій та грантів у сфері освіти

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про стипендії, премії та гранти Президента України у сфері освіти». Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

 

Програма медичних гарантій-2021: Національна служба здоров’я не укладатиме договори з лікарнями, що не створять безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю

Про вимоги щодо інклюзивності будівель медичні заклади були повідомлені ще у 2018 році. Доступними мають бути всі місця надання медичних послуг закладів усіх форм власності.

 

Владислав Криклій провів онлайн-зустріч з Головою представництва ЄІБ в Україні Жаном-Еріком де Загоном

Сторони підбили підсумки діяльності у 2020 році та обговорили перспективи подальшого співробітництва за різними інфраструктурними напрямками. Участь у заході також взяла  заступник Міністра інфраструктури з питань євроінтеграції Наталія Форсюк.

 

Івано-франківські аудитори протягом 2020 року забезпечили відшкодування втрат на суму 36,6 млн грн

Фахівці управління західного офісу Держаудитслужби в Івано-Франківській області впродовж 2020 року провели 30 ревізій, 7 державних фінансових аудитів.

 

Мінцифри запускає інструмент, що допоможе бізнесу перевірити рівень захисту персональних даних

Мінцифри спільно з партнерами розробили інструмент (toolkit), який допоможе бізнес-спільноті освоїти основи українського законодавства та міжнародних стандартів у сфері захисту персональних даних.

 

Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері використання та охорони земель

З 18 по 22 січня 2021 року управліннями з контролю за використанням та охороною земель, які діють у складі головних управлінь Держгеокадастру в областях, здійснено 323 заходи державного нагляду за використанням та охороною земель.

 

Уряд підтримав законопроект, який встановлює чіткі правила адмінтерустрою України

Наразі в Україні завдяки децентралізації сформовано новий сучасний адмінтерустрій. Однак реалізація реформи місцевого самоврядування ще потребує подальшого системного удосконалення законодавчої бази. Адже питання, пов’язані із змінами меж або присвоюванням статусу певного населеного пункту, досі регулюються актом 40-річної давнини.

 

Дніпровські аудитори протягом 2020 року забезпечили відшкодування втрат на суму 29 млн грн

Протягом 2020 року фахівці Східного офісу Держаудитслужби провели 32 ревізії, 8 державних фінансових аудитів, 6 перевірок закупівель та 590 моніторингів закупівель.

 

У 2020 році на розвиток земельних фондів Житомирщини спрямували 1,6 млн грн, відшкодованих від втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва

Упродовж 2020 року в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва до бюджетів Житомирської області надійшло 9,8 млн грн.

 

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 28 січня в Україні зафіксовано 5529 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 248, медпрацівників – 236). Кількість активних хворих – 192 030 осіб.

 

Олександр Шелест: Покриття мобільним зв’язком в Україні стане кращим

В Україні збільшили норми випромінювання. Це дозволить покращити якість мобільного зв’язку та швидкісного інтернету.

Показати ще
WordPress Lessons