НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 22 січня 2021 року

Важливим підґрунтям розвитку економічного співробітництва між Україною та Канадою є Угода про вільну торгівлю і на сьогодні перед обома сторонами стоїть амбітне завдання розширити її дію на сфери інвестицій та послуг. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 22 січня під час телефонної розмови з Віце-прем’єр-міністром, Міністром фінансів Канади Христею Фріланд. 
 
Національна економічна стратегія до 2030 року є фундаментальною дорожньою картою з впровадження змін, які Україна та суспільство потребують вже давно, аби вийти на шлях економічного зростання та інституційних змін в нашій державі. На цьому наголосив Прем’єр-міністр під час круглого столу на тему «Інвестиційна привабливість, ринки капіталу та макроекономічна стабільність».
 
Урядова робоча група із залученням провідних економістів та бізнес-середовища розробляє Національну економічну стратегію, яка визначить вектори розвитку економіки з чіткими KPI до 2030 року.
 
«Проголошення IV Універсалу у 1918 році та Акту злуки у 1919 році стали основоположними подіями для формування незалежної, соборної України. Українці показали яскравий приклад демократичного об’єднання та довели, що національна єдність є рушійною силою успішного спротиву зовнішньому агресору», — зазначив Денис Шмигаль.
 
3550 державних службовців та 11 держорганів долучилися до інформаційної системи управління людськими ресурсами (HRMIS) впродовж останнього місяця. Саме такі результати впровадження проекту презентували сьогодні в рамках робочої зустрічі зі Світовим банком в НАДС. 
 
З початку роботи платформи «Всеукраїнська школа онлайн» на ній зареєструвались понад 120 тис. користувачів, які взаємодіяли з ВШО 15 млн разів.
 
У Мінекономіки відбулася міжвідомча нарада під головуванням заступника Міністра Ірини Новікової щодо обговорення стану підготовки пріоритетних для держави інвестиційних проектів до 2023 року.
 
22 січня заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Торговий представник України Тарас Качка взяв участь у панельній дискусії «Ріст в умовах змін: Нові підходи до створення надійних продовольчих систем в умовах пандемії та змін клімату» в рамках Глобального Форуму з продовольства і сільського господарства.
 
Враховуючи світові демографічні тренди та необхідність нарощування с/г виробництва, Уряд України продовжує системну підтримку аграрного сектору, сконцентрувавши її на найбільш важливих галузях. 
 
21 січня відбулася робоча онлайн-зустріч заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Світлани Панаіотіді з представниками Організації економічного співробітництва та розвитку.
 
Протягом наступного року буде продовжено роботу за напрямами: удосконалення існуючого законодавства в сфері експортного контролю; вироблення (удосконалення) навчальних методик для покращення системи професійної підготовки держслужбовців у зазначеній сфері; підготовка персоналу з питань застосування процедур експортного контролю; впровадження програм обміну досвідом роботи в сфері експортного контролю.
 
21 січня відбулась онлайн-пресконференція на тему «Вступна кампанія для молоді з тимчасово окупованих територій: підсумки 2020, початок 2021» за участю заступника Міністра освіти і науки України з європейської інтеграції Андрія Вітренка.
 
Забезпечення рівного доступу до якісної повної загальної середньої освіти для кожної дитини є ключовим пріоритетом держави. МОН звертає увагу на те, що жодного випускника 9-х класів не буде позбавлено права на продовження здобуття повної загальної середньої освіти.
 
ТОП-3 закладів за сумою виплат – Черкаський обласний онкодиспансер та Львівський обласний діагностичний центр, які отримали понад 2 млн грн та Чернігівський медичний центр сучасної онкології – 2 млн гривень
 
Про це йшлося під час екстреного брифінгу керівників Національної поліції України Ігоря Клименка та Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна 21 січня.
 
Сторони обговорили перспективи співпраці обох країн за різними інфраструктурними напрямками, зокрема у галузях авіації та транспорту.
 
Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна переконана, що військові капелани, які разом з українськими воїнами захищали країну на сході, мають право отримати статус учасника бойових дій і відповідні гарантії та соціальний захист.
 
За 2020 рік встановлено 1,6 ГВт нових потужностей відновлюваної електроенергетики та залучено 1,2 млрд євро інвестицій.
Міністерство енергетики України та Держенергоефективності підготували низку законодавчих ініціатив для запуску зелених облігацій, створення Фонду декарбонізації, активізації біоенергетики, розвитку водневої енергетики, започаткування Фонду зелених інвестицій.
 
При отриманні іноземних доходів громадяни мають подати декларацію про майновий стан та доходи.
 
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 22 січня в Україні зафіксовано 5348 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 164, медпрацівників – 225). Кількість активних хворих – 232 338 осіб.
 
Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua та сторінках Кабінету Міністрів України у соціальних мережах
Показати ще
WordPress Lessons