НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 18 січня 2021 року

Рішення Уряду про встановлення граничної ціни на газ для побутових споживачів на рівні 6,99 грн за кубометр знизить його вартість для населення в середньому на 30%. При цьому для частини українців це зменшення становитиме майже 40%. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час позачергового засідання Уряду 18 січня. За дорученням Президента України Кабінет Міністрів 18 грудня ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Як зауважив очільник Уряду, така ціна діятиме до завершення опалювального сезону або до завершення карантину.
 
З 22 січня до 10 лютого у Кабінеті Міністрів проходитиме широке обговорення напрацювань Національної економічної стратегії-2030, що розробляється Робочою групою Кабінету Міністрів України на платформі Центру економічного відновлення.
Під час публічних заходів за участю представників Уряду, Верховної Ради та Офісу Президента відбудеться публічне представлення ключових ідей НЕС-2030 та обговорення шляхів її імплементації.
 
За оперативними даними Державної служби України з питань праці сума заборгованості підприємств по заробітній платі по всій Україні зменшилась майже на 700 млн грн, або на 18%, з 3,8 млрд грн станом на 07.12.2020 до 3,1 млрд грн станом на 11.01.2020.
За період з 11 по 16 січня 2021 року Держгеокадастром та його територіальними органами проведено державну експертизу 896 документацій із землеустрою та оцінки земель. Зокрема, відділом експертизи центрального апарату розглянуто та підготовлено висновки щодо 151 документації.
“Сертифікація – це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей вчителів. Її мета – виявити і заохотити вчителів з високим рівнем майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню. Успішне проходження сертифікації дозволяє отримувати надбавку у 20% до зарплатні й може зараховуватись як проходження чергової (позачергової) атестації”, – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.
 
Станом на сьогодні для проходження пробного зовнішнього незалежного оцінювання процес завершили (здійснили оплату послуг із проведення пробного ЗНО) 85 000 осіб. Останній день реєстрації на пробне ЗНО – 19 січня. Сплатити кошти можна і після 19 січня в терміни, зазначені на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.
Cтаном на 18 січня 2021 року в Мінфіні наявна інформація щодо затвердження 1537 бюджетів, що становить 96% від їх загальної кількості (1597). Зокрема, затверджено: 22 обласні бюджети та бюджет міста Києва (не затверджено бюджети Волинської та Чернігівської областей); 108 районних бюджетів (не затверджено – 11); 1394 бюджети територіальних громад (не затверджено – 44).
19-20 січня діюча Голова ОБСЄ, Міністр закордонних справ Королівства Швеції Анн Лінде перебуватиме в Україні з робочим візитом. Саме Україна стане першою країною, яку Анн Лінде відвідає з візитом як головуюча в ОБСЄ, що підкреслює пріоритетне значення нашої держави на порядку денному ОБСЄ у 2021 році. У рамках візиту Анн Лінде проведе у Києві переговори з Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.
У Державному бюджеті України на 2021 рік на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти передбачено 99,6 млрд грн, що на 18,7 млрд грн більше ніж у 2020 році. За ці кошти здійснюватиметься оплата праці понад 400 тис. учителів. Про це повідомив заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев.
 
Національна служба здоров’я України виплатила понад 19 млрд грн медичним закладам та центрам екстреної медичної допомоги за надання допомоги пацієнтам з COVID-19 та з підозрою на нього. На сьогодні за лікування госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 Національна служба здоров’я України виплатила 11,4 млрд грн. Тобто майже 45 тисяч грн в середньому на одного пацієнта.
 
«Ми продовжуємо підготовку проєктування та будівництва нового летовища на Закарпатті. Вже визначено переможця аукціону на виконання передпроектних робіт Очікувана вартість закупівлі складала 5 млн грн, проте переможець виконає роботи за 4 млн 220 тис. грн. Найближчим часом буде укладено відповідний договір. Всього участь в аукціоні взяли 7 компаній. За результатами передпроектних робіт буде визначено місце розташування аеропорту – у селищі Середньому або Мукачеві. А після цього одразу розпочнеться проектування», – пояснив Міністр.
 
За результатами реагування на повідомлення складено 35 протоколів. З них 32 протоколи – за ст. 212-22 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Публічне розголошення виборцем, учасником референдуму результатів волевиявлення в приміщенні для голосування). Також по одному протоколу складено за ст. 173 КУпАП (Дрібне хуліганство), ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) та ст. 212-10 КУпАП (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму).
 
Фахівці Державної служби зайнятості України в період жорсткого карантину продовжували пошук роботи для безробітних та підбирали персонал для роботодавців. Завдяки службі 606 тис. українців знайшли роботу протягом 2020 року. За видами економічної діяльності найбільше громадян були працевлаштовані в сільському господарстві (28%), переробній промисловості (16%) та у сфері торгівлі (15%).
 
За повідомленням турецьких властей, станом на 10:00 18 січня 6 членів екіпажу врятовано (5 громадян України та 1 громадянин РФ), знайдені тіла трьох загиблих моряків (триває процедура їх ідентифікації). Врятованих осіб було госпіталізовано до місцевої лікарні м. Бартин. Стан їхнього здоров’я задовільний. Очікується, що сьогодні їх буде виписано з лікарні. Пошуково-рятувальна операція щодо інших членів екіпажу триває.
 
«В результаті такого партнерства Україна отримає робочі кейси провідних країн світу з протидії пластиковому засміченню, щоб врятувати наші морські акваторії від екологічної катастрофи. Так, згідно з даними проекту EMBLAS Чорне море вже має майже вдвічі більший рівень засмічення, ніж Середземне, а близько 83% від всього сміття у ньому – це пластик», – зазначив Андрій Мальований.
 
«Всеукраїнська школа онлайн – це можливість дистанційно допомагати вчителям та учням здобувати знання в період дії посилених карантинних заходів, які з метою зменшення ризику захворювання на коронавірус діють в Україні до 24 січня. Усі заклади загальної середньої освіти працюють онлайн. Радує, що показники відвідуваності платформи зростають. Це означає, що платформа користується попитом та дистанційне навчання організовано якісно. За час існування платформи користувачі провзаємодіяли з нею 12 мільйонів разів», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.
 
Сьогодні, 18 січня 2021 року, стартувала реєстрація всіх охочих вчителів початкових класів для участі у зовнішньому оцінюванні професійних компетентностей, що триватиме до 31 січня 2021 року включно. А вже 27 лютого п.р. відбудеться незалежне тестування учасників сертифікації.
 
Середній розмір орендної плати на Сумщині становить 2 239,4 грн за гектар. Загалом сільськогосподарські агроформування в області уклали з власниками земельних часток (паїв) 234 074 договори оренди земель загальною площею понад 765,4 тис. гектарів.
 
Програма «Енергодім» діє із вересня 2019 року та визначає умови та порядок надання Фондом енергоефективності грантів для ОСББ для часткового відшкодування витрат на заходи з енергоефективності. Наразі в активній фазі впровадження заходів з енергоефективності в рамках участі в програмі «Енергодім» знаходиться 336 проектів. 
 
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 18 січня в Україні зафіксовано зафіксовано 3034 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 107, медпрацівників – 87). Кількість активних хворих – 271 651 особа.
 
Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua та сторінках Кабінету Міністрів України у соціальних мережах
Показати ще
WordPress Lessons