НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 14 січня 2021 року

По всій Україні буде розгорнута мережа пунктів обігріву на період зниження температури, а на дорогах працюватиме снігоочисна техніка

На період значного зниження температури в усіх областях буде розгорнуто мережу пунктів обігріву, в регіонах з інтенсивними опадами на складних ділянках доріг працюватиме снігоочисна та посипочна техніка. Відповідні заходи готовності органів влади до реагування на можливі надзвичайні ситуації, пов’язані з ускладненням погодних умов на території України протягом 13-17 січня 2021 року прийнято за результатами засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

Експерти МВФ високо оцінили діяльність Мінфіну в сфері розбудови системи управління фіскальними ризиками

У Міністерстві фінансів з 30 листопада по 15 грудня 2020 року працювала технічна місія МВФ з питань управління фіскальними ризиками та управління гарантіями.  

 

Коментар МЗС України щодо винесення ЄСПЛ рішення на користь України

Сьогодні Велика Палата Європейського суду з прав людини у Страсбурзі винесла рішення про прийнятність міждержавної справи за позовом України проти Російської Федерації № 20958/14 (щодо Криму). 

 

Мінцифри: Цифрова трансформація митниці робить її більш зручною та прозорою

Міністерство цифрової трансформації спільно з CDTO Держмитниці Євгеном Єнтісом трансформує митну систему. Нові цифрові проекти роблять її більш зручною, прозорою, без корупції та орієнтованою на людину.

 

Колонка першого заступника Міністра фінансів Дениса Улютіна для «Сегодня, 14.01.2021

Денис Улютін в колонці для сайту Сегодня розповів, про принципи роботи верифікації держвиплат, а також її значимість для платників податків.

 

Мінекономіки поглиблює співпрацю з експертами ЄС для захисту географічних зазначень українських продуктів

12 січня заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Глущенко провів зустріч з представниками проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні», під час якої сторони обговорили результати спільної роботи та сформували план дій щодо подальших кроків.

 

Нова українська школа є основною реформою МОН у шкільній освіті, – Сергій Шкарлет під час зустрічі з Послом України у Фінляндії Ольгою Дібровою

Сьогодні, 14 січня 2021 року, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом України у Фінляндській Республіці Ольгою Дібровою в онлайн-форматі.

 

 Відбулись українсько-турецькі переговори стосовно Угоди про соціальне забезпечення

12 – 14 січня 2021 року у форматі онлайн конференції проведено другий раунд українсько-турецьких переговорів щодо підготовки Угоди між Україною та Турецькою Республікою про соціальне забезпечення. Українську делегацію на переговорах очолив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

 

До уваги осіб, які планують подорож до Словаччини

З 15 січня 2021 року змінюється порядок пропуску осіб, які прямують через українсько-словацький кордон.

 

ЄБРР підтримав створення спецфондів для фінансування розвитку аеропортів і залізничної інфраструктури України, – Владислав Криклій

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підтримав ініціативу Міністра інфраструктури Владислава Криклія щодо створення спеціальних фондів для фінансування розвитку аеропортів і залізничної інфраструктури України. Це дозволить забезпечити їх стабільний подальший розвиток та відкриє нові можливості для залучення приватних інвестицій у галузь.

 

Дмитро Кулеба: Україна, Грузія та Молдова — найбільш амбітні східні партнери ЄС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба взяв участь у відеозустрічі у форматі «Тріо асоційованих партнерів ЄС» із міністрами закордонних справ Грузії Давідом Залкаліані та Молдови Ауреліу Чокоєм.

 

Денис Малюська: ЄСПЛ опублікував рішення щодо прийнятності справи «Україна проти Росії (щодо Криму)»

Європейським судом з прав людини було опубліковано рішення щодо прийнятності справи «Україна проти Росії (щодо Криму)» за № 20958/14. Про це повідомив Міністр юстиції України Денис Малюська. Відповідне рішення ЄСПЛ прийняв 16 грудня 2020 року. А вже на засіданні 14 січня цього року було оголошено його зміст, а також опубліковано на сайті рішень ЄСПЛ. Після цього Європейський суд з прав людини має перейти до розгляду скарг України по суті.

 

Близько 1900 спецмашин і понад 2200 робітників ліквідують наслідки негоди у 10 областях, – Владислав Криклій

Близько 1900 спецмашин снігоприбиральної техніки та понад 2200 робітників наразі борються з наслідками негоди у 10 областях України. Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

 

Держспецзв’язку доручено організовувати акредитацію з питань безпеки українських інформаційно-комунікаційних систем для оброблення інформації НАТО з обмеженим доступом

З метою реалізації національних зобов’язань України, визначених Адміністративними домовленостями щодо охорони інформації з обмеженим доступом між Урядом України та НАТО, у середу на засіданні Кабінету Міністрів України ухвалено рішення щодо внесення змін до Положення про Адміністрацію Держспецзв’язку.

 

Іноземні інвестиції у видобуток вуглеводнів сприяють досягненню енергетичної незалежності, – Міненерго

Міністерстві енергетики підписано угоду про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Варвинська, між Україною та компанією «Юкрейніан Енерджі Л.Л.С.» (Ukrainian Energy L.L.C.). Угоду з боку держави підписав уповноважений розпорядженням Уряду заступник Міністра енергетики Юрій Бойко. 

 

Для сільських амбулаторій Дніпропетровщини придбали 47 нових автомобілів

Для амбулаторій сімейної медицини Дніпропетровщини придбали 47 автомобілів. На нових машинах до пацієнтів виїжджатимуть лікарі сільських медзакладів.

 

МОН підвищує рівень обізнаності педагогів та фахівців у сфері інклюзивної освіти

Міністерство освіти і науки України спільно з Центром здоров’я і розвитку «Коло сім’ї» та за підтримки українсько-швейцарського проекту «Психічне здоров’я для України» (Mental Health for UkraineMH4U) продовжує серію вебінарів для підвищення рівня обізнаності педагогів та фахівців інклюзивно-ресурсних центрів щодо психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами та турботи про психічне здоров’я дітей під час навчання.

 

Прикордонники отримали нові паливозаправники для вертольотів Airbus Н125

Два паливозаправники на базі вантажних автомобілів МАЗ будуть передані до Харкова та Сум. Паливозаправники призначені для транспортування авіаційного пального та проведення заправки повітряних суден. Вони були закуплені згідно з вимогами Закону України «Про публічні закупівлі» за переговорною процедурою для потреб оборони. Загальна вартість закупівлі склала майже 8,6 млн гривень.

 

Одеські аудитори за 2020 рік відшкодували втрат на 71 млн грн

За 2020 рік аудитори Південного офісу Держаудитслужби провели 60 ревізій, 11 аудитів, 5 перевірок закупівель. За результатами проведених заходів державного фінансового контролю працівники офісу виявили втрат фінансових та матеріальних ресурсів на 452,8 млн грн

 

Експерти Держгеокадастру у Закарпатській області опрацювали понад 22 тис. документацій із землеустрою

У 2020 році експерти Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області опрацювали за принципом екстериторіальності 22 399 документацій із землеустрою, з них 19 228 документацій отримали позитивний висновок, 3 171 – негативний. За цей період фахівці Держгеокадастру у Закарпатській області направили на погодження до інших областей 23 965 документацій.

 

Енергоефективність на машинобудівних підприємствах: підготовлено перелік типових дієвих заходів

Проект GIZ «Консультування підприємств щодо енергоефективності» за підтримки Мінекономіки та Держенергоефективності оприлюднив результати енергоаудитів 18 підприємств машинобудівної галузі. Як відомо, машинобудівна галузь є однією з провідних галузей промисловості.

  

Мінрегіон: Інститут старост громад потребує вдосконалення

Інститут старост працює в Україні вже п’ять років, але наразі потребує змін. Тому Мінрегіоном разом з народними депутатами розроблено та подано у Парламент законопроект, який дозволить наділити селищних старост дійсно ефективними функціями та надасть змогу мешканцям громад впливати на вибір кандидатур старост.

 

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 14 січня в Україні зафіксовано 7925 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 233, медпрацівників – 345). Кількість активних хворих – 281 325 осіб.

Показати ще
WordPress Lessons