НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 11 січня 2021 року

Уряд передав державну установу «Інститут охорони ґрунтів України» до сфери управління Держгеокадастру

Кабінет Міністрів України розпорядженням від 5 січня 2021 р. № 6-р передав державну установу «Інститут охорони ґрунтів України» до сфери управління Держгеокадастру. До прийняття Урядом цього рішення зазначена держустанова була підпорядкована Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. 

 

Ігор Петрашко: Роботодавці отримали близько 650 млн грн одноразової допомоги на період 2-тижневого карантину

Виплати роботодавцям одноразової допомоги на період 2-тижневого карантину здійснені на 100%. Роботодавці подали майже 7 тисяч пакетів документів на допомогу для понад 163 тисяч працівників.

 

Тривалість навчального заняття під час дистанційного формату лишається незмінною, – роз’яснення МОН

Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, який набув чинності з 1 січня 2021 року, обмежує час безперервної роботи з технічними засобами навчання, зокрема комп’ютерами, планшетами, іншими гаджетами. Водночас тривалість навчальних занять, визначена ст. 10 Закону України “Про повну загальну середню освіту”, лишається незмінною.

 

Власники земельних ділянок оперуватимуть оновленою і справедливою ціною на землю, – Ігор Петрашко

З метою забезпечення ефективної та прозорої земельної реформи, Уряд оновив Порядок проведення нормативної грошової оцінки сільгоспземель. Це означає, що власники земель отримали можливість оновлення технічної документації з оцінки земельних ділянок.

 

Ігор Петрашко: Лише за перші 3 робочі дні 2021 року подано заявок на 800 млн грн за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

176 заявок на 0,8 млрд грн було отримано вже у новому році за короткий перший тиждень, який традиційно вважається не дуже активним, однак, не дивлячись на це, показав значну динаміку. З цієї суми рефінанс 0% складає 0,4 млрд грн, поповнення оборотного капіталу – 0,3 млрд грн, інвестиційні кредити – 0,1 млрд грн.

 

Обліковано 1 459 022 внутрішньо переміщені особи

Станом на 11 січня 2021 року, за даними Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, взято на облік 1 459 022 переселенці з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим.

 

Проведення державної експертизи землевпорядної документації: показники тижня

За період з 28 грудня 2020 року по 6 січня 2021 року Держгеокадастром та його територіальними органами проведено державну експертизу 792 документації із землеустрою та оцінки земель.

 

За перший місяць роботи платформою «Всеукраїнська школа онлайн» скористалися майже 5 млн разів

Протягом першого місяця роботи онлайн-платформи «Всеукраїнська школа онлайн» з моменту запуску 11 грудня 2020 року її відвідали понад 2 млн користувачів, які взаємодіяли з платформою майже 5 млн разів. Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

 

Здійснено оцінку технічного стану об’єктів електромереж та теплозабезпечення медичних закладів

З метою недопущення виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру під час проходження опалювального сезону 2020-2021 років, Держенергонагляд спільно з обласними та Київською міською держадміністраціями, ліцензіатами з розподілу електричної енергії та теплопостачальними організаціями здійснив перевірку й оцінку технічного стану об’єктів теплозабезпечення і надійності функціонування електричних мереж медичних закладів.

 

Від початку 2021 року кордон держави перетнуло понад 400 тисяч осіб

Прикордонники підбили підсумки першої декади січня. Загалом від початку 2021 року прикордонному контролю піддано 400 тисяч осіб та більше 95 тисяч транспортних засобів.

 

Первинна медична допомога: що зміниться у тестуванні пацієнтів з підозрою на COVID-19

Реформа первинки стартувала у квітні 2018 року. Тож майже три роки українці мають можливість вільно обирати свого лікаря. Незалежно від місця прописки. На сьогодні своїх лікарів обрали понад 30 млн 870 тисяч українців. Це понад 75% населення країни.

 

Після Різдва на кордоні відмічається зростання пасажиропотоку, особливо на західному напрямку

З 9 січня у пунктах пропуску фіксується збільшення пасажиро-транспортного потоку. Наразі виїзд громадян з України переважає над в’їздом, особливо на ділянках кордону з країнами ЄС.

 

Протягом 2020 року аудитори Житомирщини забезпечили відшкодування втрат на суму майже 18 млн грн

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області впродовж 2020 року провели 34 ревізії, 9 перевірок закупівель та 19 державних фінансових аудитів. Проведеними ревізіями та перевірками закупівель виявлено порушень законодавства, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму понад 34 млн грн.

 

Експерти органів Держгеокадастру Хмельницької області прийняли до опрацювання з інших областей України 66893 проекти із землеустрою

Експерти Хмельницької області розглянули та опрацювали 66712 документацій із землеустрою з них: 58795 документацій погоджено позитивно, 7917 отримали негативні висновки.

   

За 5 років кількість інклюзивних класів у школах Дніпропетровщини збільшилась вдесятеро

В Україні створюють рівні можливості для освіти дітей. Нині в школах Дніпропетровщини –1377 інклюзивних класів. Це в 10 разів більше, ніж п’ять років тому. 

 

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 11 січня в Україні зафіксовано 4288 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 133, медпрацівників – 184)Кількість активних хворих – 303 062 особи.

Показати ще
WordPress Lessons