НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 6 січня 2021 року

5 січня 2021 року Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський ознайомився з продукцією українського недержавного об’єднання виробників озброєння та військової техніки – “Ліги оборонних підприємств України”. У ході візиту Олег Уруський поспілкувався з виробниками та обговорив виробничу діяльність, розвиток військово-технічного співробітництва та державно-приватного партнерства, а також спільні шляхи вирішення поточних завдань.
 
Наказом Міністра оборони України впроваджується Перелік кодів військових рангів НАТО за стандартом НАТО STANAG 2116. Зазначений Перелік встановлює відповідність кодифікації військових звань військовослужбовців Збройних Сил України військовим рангам НАТО. Це ще один крок, що забезпечує взаємосумісність зі збройними силами держав-членів Альянсу.
 
Станом на 6 січня 2021 року в Мінфіні наявна інформація щодо затвердження 1298 бюджетів, що становить 81% від їх загальної кількості (1597). Зокрема, затверджено: 22 обласні бюджети (не затверджено бюджети Волинської та Чернігівської областей), 92 районні бюджети (не затверджено – 27), 1172 бюджети територіальних громад (не затверджено – 266). Без порушення вимог Бюджетного кодексу України прийнято 952 місцеві бюджети (до 25 грудня 2020 року).
 
Україна продовжує підготовку до Всесвітньої виставки «Expo 2020», яка відбудеться в м. Дубай (Об’єднані Арабські Емірати) з 1 жовтня 2021 року по 31 березня 2022 року. Вперше Україна бере участь у цій виставці на такому високому рівні із будівництвом власного павільйону. Концепція виставкового павільйону України об’єднана під загальною темою «Smart Ukraine: Connecting Dots» та передбачає презентацію України як інноваційної країни, яка динамічно розвивається та докладає значні зусилля для впровадження smart-технологій. Станом на 31 грудня 2020 року забезпечено 60% реалізації всього проекту із підготовки участі України у виставці та профінансовано орієнтовно на 65% вартості всього проекту.
 
5 січня 2021 року т.в.о. Міністра енергетики України Юрій Вітренко провів онлайн-зустріч із Тимчасово повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін. У зустрічі також взяв участь заступник Міністра з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков. Обговорили виклики та перспективи розвитку енергетичного сектору України та розширення українсько-американського енергетичного партнерства.
Заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря відвідав дві лікарні на Київщині – Вишгородську центральну районну лікарню та Броварську багатопрофільну клінічну лікарню. В обох цих медичних закладах вже завершений капітальний ремонт приймальних відділень в межах програми «Велике будівництво».
З 28 по 31 грудня 2020 року експертами державної експертизи розглянуто 11901 документація із землеустрою, із яких надано 9596 (81%) висновків про погодження та 2305 (19%) документацій не погоджено.
 
За даними Українського центру оцінювання якості освіти, за перший день реєстрації (5 січня) для проходження пробного ЗНО електронну реєстраційну форму заповнили 1157 осіб.
 
Одним із вагомих результатів 2020 року для аграрної галузі є перезавантаження державної підтримки українського АПК. Зокрема, Урядом та Парламентом підтримано низку напрацьованих спільно з аграріями законодавчих ініціатив щодо удосконалення держпідтримки, закріплено у правовому полі функціонування Державного аграрного реєстру, визначено пріоритети держпідтримки на наступні роки та виплачено аграріям усі 4 млрд грн підтримки.
 
Упродовж грудня 2020 року за заявами від фізичних та юридичних осіб фахівці Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області сформували та видали 1 863 витяги з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки. В цілому ж у 2020 році громадянам було видано 45 658 таких документів. Найбільше – на земельні ділянки, розташовані на території Горностаївського (6 028), Генічеського (4 897) та Білозерського (3 944) районів.
 
Міністерство цифрової трансформації запустило оновлену платформу, яка надає зручну та безпечну електронну ідентифікацію за допомогою електронних підписів, Mobile-ID та BankID: https://id.gov.ua. Завдяки цій системі отримувати електронні послуги ще простіше і швидше, використовуючи кваліфікований електронний підпис. Система допоможе вам отримувати публічні послуги онлайн, користуватися електронним документообігом та спростить ведення бізнесу.
 
Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області впродовж січня – грудня 2020 року за результатами проведених ревізій виявили втрат матеріальних та фінансових ресурсів на суму понад 98 млн гривень.
 
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 6 січня в Україні зафіксовано 6911 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 203, медпрацівників – 406). Кількість активних хворих становить 309 241 особа.
 
 
Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua та сторінках Кабінету Міністрів України у соціальних мережах
Показати ще
WordPress Lessons