НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 29 грудня 2020 року

Прем’єр-міністр: Якість освіти іноземних студентів впливає на імідж України

Під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля 29 грудня відбулася друга нарада щодо запуску Єдиної міжвідомчої електронної платформи для іноземних студентів.

 

Олександр Ткаченко відзвітував про роботу на посаді Міністра культури та інформаційної політики в 2020 році

Міністр розповів про досягнення команди за період очільництва МКІП, а також окреслив стратегічні цілі Міністерства культури та інформаційної політики на наступний рік.

 

Мінцифри: Операторам та провайдерам потрібно до 12 січня надати інформацію про покриття до телекомрегулятора

Для ефективного розподілу субвенції Міністерство цифрової трансформації має володіти офіційними даними про надання послуг з доступу до інтернету в розрізі кожної адміністративно-територіальної одиниці.

 

МОН презентує досягнення інклюзивної освіти у 2020 році

У 2020 році у сфері інклюзивного навчання було підготовлено 17,2 тис. асистентів вчителя для роботи в інклюзивних класах, вперше з бюджету профінансовано закупівлю обладнання для спеціальних шкіл та навчально-реабілітаційних центрів.

 

Нові місця в дитсадках, концепція розвитку та базовий компонент дошкільної освіти: МОН презентує десять основних подій у дошкіллі у 2020 році

У 2020 році було створено понад 12 тисяч нових місць для дошкільнят, схвалено Базовий компонент дошкільної освіти та спрощено умови роботи і відкриття закладів дошкільної освіти. МОН також підготувало проекти Закону «Про дошкільну освіту», Концепції розвитку дошкільної освіти й зміни до Положення про заклад дошкільної освіти.

 

Мінцифри: Понад 355 тисяч людей отримали одноразову матеріальну допомогу для ФОП та найманих працівників

На 29 грудня вже 355 тисяч людей отримали одноразову матеріальну виплату — а це 2,8 млрд грн. Загалом для виплат передбачені видатки у розмірі 8,3 млрд грн. Уже подано 429 704 заяви на отримання одноразової матеріальної допомоги ФОП та найманим працівникам. Про це повідомили під час спільного онлайн-брифінгу представники Мінцифри, ПФУ, Мінекономіки та Мінсоцполітики.

 

Ігор Петрашко: Є позитивні сигнали щодо відновлення економіки в четвертому кварталі

Про стан макроекономічної ситуації розповів Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко під час підсумкової прес-конференції.

 

Керівництво Мінстратегпрому привітало Державну службу експортного контролю України з 24-річчям

Галузь експортного контролю є стратегічно важливою для нашої держави, адже забезпечує недопущення порушення міжнародних зобов’язань України, і саме Держекспортконтроль щоденно захищає інтереси держави у цій сфері.

 

Визначено переможців на звання лауреатів премії імені Лесі Українки за 2020 рік

Комітет з присудження премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва визначив переможців за 2020 рік. Засідання комітету відбулося 29 грудня в Держкомтелерадіо в режимі онлайн на платформі Zoom. Вів засідання Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

 

Олексій Чернишов: Програма Президента «Велике будівництво» виконана на всі 100 відсотків

Програма Президента «Велике будівництво» в частині 100/100/100 повністю виконана. Слідом за школами та спортивними об’єктами, будівельні роботи закінчені у 100 дитячих садочках по всій країні. Створено нові місця у дитсадках для майже 6 тисяч дітей.

 

Ведення Державного земельного кадастру: актуальні показники

Станом на 28 грудня 2020 року до Державного земельного кадастру внесено відомості про 22,5 млн земельних ділянок загальною площею 43,8 млн га (за останній тиждень – 28,7 тис. новосформованих земельних ділянок площею 100,7 тис. га), зокрема, 15,1 млн земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 32,0 млн гектарів.

 

На Волині прикордонникам вручили ключі від квартир та відкрили реконструйований підрозділ

В переддень Нового року 13 прикордонних родин із Луцька  отримали ключі від нових осель. Вручити ключі від квартир та привітати охоронців кордону прибув перший заступник Голови Держприкордонслужби Володимир Нікіфоренко. Він зазначив, що соціальний захист військовослужбовців та їх сімей є і залишається пріоритетом Державної прикордонної служби України. А завдяки підтримці керівництва держави проводиться системна робота над розв’язанням питань забезпечення особового складу житлом.

 

У Нікополі відкрили сучасну дитячу лікарню

Яскрава та сучасна дитяча лікарня у Нікополі на Дніпропетровщині готова приймати перших маленьких пацієнтів. Під медзаклад обласним та державним коштом реконструювали колишню амбулаторію. Вийшов єдиний комплекс із стаціонаром та консультативно-діагностичним відділенням.

 

Юлія Лапутіна: Духовна підтримка захисників України – невід’ємна складова національної єдності

Сьогодні відбулася зустріч Міністра у справах ветеранів Юлії Лапутіної з Блаженнішим  Митрополитом Київським та всієї  України Епіфанієм.

 

В Україні застосовується 29 заходів щодо імпорту на орієнтовну вартість 11,7 млрд грн

Захист національного виробника є пріоритетом Уряду. Наразі застосовується 29 заходів щодо імпорту на орієнтовну вартість 11,7 млрд грн. Про це зазначив під час підсумкової прес-конференції Міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко. 

 

Учасники бойових дій зможуть надалі користуватися пільговим проїздом в громадському транспорті Києва

Київська міська рада відтермінувала введення електронного квитка  для ветеранів та інших пільгових категорій громадян України до 1 липня 2021 року. Таке рішення дає право ветеранам,  які не є мешканцями столиці, надалі безкоштовно користуватися муніципальним транспортом Києва.

 

3,7 млрд грн інвестицій отримано від перших концесійних договорів, – Ігор Петрашко про підсумки-2020

3,7 млрд грн інвестицій отримано від перших концесійних договорів. Про це Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко розповів під час підсумкової онлайн прес-конференції. 

 

Навігація на Дніпрі продовжена до 15 січня 2021 року, – Мінінфраструктури

Державна служба морського та річкового транспорту України продовжила сезон навігації на р. Дніпро до 15 січня наступного року. Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

 

Докапіталізація Експортно-кредитного агентства склала 2 млрд грн

У 2020 році було переформатовано діяльність Експортно-кредитного агентства. Зокрема, було збільшено статутний капітал товариства до 2 млрд грн, сформовано портфель потенційних клієнтів на загальну суму 250 млн дол. США та укладено перші страхові контракти.  

 

Цьогоріч дохід від малої приватизації склав понад 2,5 млрд грн, – Мінекономіки

Станом на 15 грудня проведено 419 успішних аукціонів з оголошеною вартістю понад 809 млн грн. Зростання ціни на аукціонах складає 307%. Дохід від продажу склав понад 2,5 млрд грн при плані у 400 млн грн. Для порівняння, у 2019 році до державного бюджету від приватизації перераховано 549,471 млн гривень.

 

Ігор Петрашко про підсумки року: аграріям нараховано 4 млрд грн

У 2020 році було збережено аграрну підтримку і виплачено аграріям 4 млрд грн. Про це повідомив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко під час підсумкової прес-конференції.

 

У 2020 році збережено 400 тисяч робочих місць та працевлаштовано близько 600 тисяч осіб, – Ігор Петрашко про підсумки року

Через центри зайнятості з початку року було працевлаштовано понад 600 тисяч осіб. У той же час загальна сума допомоги по безробіттю склала 15,8 млрд грн. Такі цифри озвучив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко під час підсумкової прес-конференції.

 

Бізнесу профінансовано 17 млрд грн за програмою «5-7-9» та 4,3 млрд – за карантинними програмами

У 2020 році удосконалено програму “Доступні кредити 5-7-9%”. Бізнесу вже профінансовано близько 17 млрд грн. Також запроваджено новий інструмент – портфельні кредитні гарантії – на який у бюджеті передбачена сума у 5 млрд грн.

 

Ігор Петрашко презентував основні досягнення Мінекономіки у 2020 році

Сьогодні, 29 грудня, на онлайн-конференції Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко презентував основні досягнення і ключові цифри Мінекономіки за підсумками 2020 року. 

 

Уряд схвалив проект Указу Президента про запровадження щорічної Премії учасникам ЗНО з найвищим результатом

Необхідно заохочувати та матеріально підтримувати обдарованих учнів, які своїми досягненнями у навчанні сприяють підвищенню авторитету нашої держави на міжнародній арені та засвідчують високий рівень освіти в Україні. На цьому наголосив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, коментуючи необхідність запровадження щорічної Премії учасникам ЗНО з найвищим результатом.

 

Уряд розширив перелік платних послуг, що можуть надаватися установами ПЗФ

Кабінет Міністрів України вніс зміни до переліку платних послуг, які можуть надаватися бюджетними установами природно-заповідного фонду впродовж року.

 

Трансформація охорони здоров’я у 2020 році: основні підсумки та досягнення

За Програмою медичних гарантій НСЗУ уклала понад 3800 договорів з 1675 медзакладами, які надають спеціалізовану та екстрену медичну допомогу і виплатила їм майже 52 млрд грн. 

 

У Держекоінспекції пояснили, як виявити незаконний продаж ялинок

У рамках акції «Новорічна ялинка – 2021» територіальні органи Держекоінспекції виявляють багато фактів незаконного продажу дерев в усіх куточках України. Багато українців не знають, як перевірити законність діяльності продавця.

 

Центр обробки даних ГВК готовий до експлуатації, – Владислав Криклій

Центр обробки даних габаритно-вагового контролю Укртрансбезпеки, необхідний для запровадження системи автоматичної фіксації порушень ГВК, вже готовий до експлуатації. Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій, проінспектувавши роботу вищезазначеного Центру сьогодні, 29 грудня.

 

Кабмін схвалив зміни до державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» для підтримки малого та середнього бізнесу в умовах карантину

28 грудня 2020 року Уряд прийняв постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 28», в якій Мінфін запропонував низку заходів, направлених на додаткову підтримку малого та середнього бізнесу в умовах карантину.

  

Протягом 2020 року учасникам бойових дій передано у власність 443 земельних ділянки на Миколаївщині

Упродовж 2020 року у Миколаївській області процедуру оформлення землі у власність завершили 443 учасники бойових дій. Для ведення особистого селянського господарства військові отримали 424 земельні ділянки загальною площею 853,8 га, а для ведення садівництва – 19 земельних ділянок загальною площею 1,9 гектара.

 

Молочні підприємства можуть значно заощадити енергоресурси та кошти завдяки енергоефективним заходам, – Держенергоефективності

Молочні підприємства можуть значно заощадити енергоресурси та кошти завдяки енергоефективним заходам. Про це свідчать результати енергоаудитів 13 підприємств молочної галузі, які було ініційовано Проектом GIZ «Консультування підприємств щодо енергоефективності». Результати енергоаудитів представлено у брошурі, презентованій спільно з Мінекономіки та Держенергоефективності.

 

Держекоінспекція посилює боротьбу проти рибного браконьєрства

Завдяки співпраці оперативних управлінь Держекоінспекції та Держрибагентства, ДЕІ отримає додаткові механізми, щоб притягувати до відповідальності рибалок-браконьєрів. Про це повідомив Голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

 

Мінсоцполітики: Отримувачі субсидій не відчують підвищення тарифів, а ті, кому буде складно оплачувати ЖКП, можуть звернутися для оформлення субсидії

При діючій системі надання субсидії всі 3,1 млн домогосподарств, які отримують субсидію, жодним чином не відчують підвищення тарифів, оскільки це покриється збільшеним розміром субсидії, – повідомляють у Міністерстві соціальної політики.  

 

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 29 грудня в Україні зафіксовано 6 988 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 324, медпрацівників – 337). Кількість активних хворих становить 337 446 осіб.

Показати ще
WordPress Lessons