НовиниНовини Уряду України

Урядовий дайджест новин, 22.12.2020

Прем’єр-міністр обговорив закупівлю вакцини проти COVID-19 з послами країн Групи Семи та ЄС

«Уряд затвердив 100 пріоритетних інвестиційних проектів у різних галузях. Проекти можуть бути реалізовані із залученням інвесторів, зокрема на умовах державно-приватного партнерства, міжнародної технічної допомоги або за рахунок кредитних коштів та бюджету. Запрошуємо брати участь у приватизаційних аукціонах та концесійних конкурсах в Україні», — відзначив Прем’єр-міністр.

Україна має намір долучатись до формування політик Європейського зеленого курсу, – Ольга Стефанішина

«Україна не може стояти осторонь Європейського зеленого курсу, оскільки її метою є синхронізація національного законодавства з європейським та участь у процесі формування політики ЄС. Це важливо не лише для того, щоб мінімізувати загрози від нових бар’єрів у торгівлі, але також, щоб використати всі можливості нової економічної та екологічної парадигми, які може отримати Україна, як найбільша країна-сусідка Євросоюзу», – сказала Ольга Стефанішина.

Владислав Криклій запросив представників турецького бізнесу до співпраці у впровадженні масштабних інвестпроектів

Владислав Криклій відмітив, що Україна зацікавлена у розвитку взаємовигідного інвестиційного співробітництва з Туреччиною та вже має успішний досвід співпраці з турецькими компаніями, тому хоче надалі розвивати цю співпрацю. Він запросив представників компанії «Gulermak» до участі в реалізації масштабних інвестпроектів у транспортному секторі України та поділився найближчими планами відомства на майбутнє.

ФССУ і Держпраці відповідальні за належне оформлення матеріалів розслідування інфікування медиків COVID-19

Підставою для проведення страхових виплат від ФССУ у разі настання нещасного випадку, професійного захворювання є акт розслідування. Процедура проведення таких розслідувань прописана постановою КМУ № 337 від 19.04.2019, якою затверджено Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві.

Ігор Петрашко: Понад 7 тисяч роботодавців отримають допомогу для 170 тисяч своїх працівників на час посиленого карантину

З 12 по 21 грудня в рамках реалізації програми “Допомога роботодавцям до 8000 грн” до центрів зайнятості було подано 7 082 пакети документів для надання такої допомоги понад 170 тисячам найманих працівників.

Олексій Чернишов: Якісна робота регіональних медіа відіграє особливу роль в осмисленні українцями реформи децентралізації

Журналістські роботи відзначаються у чотирьох номінаціях: онлайн-публікація, стаття у друкованому медіа, радіоматеріал, відеоматеріал. Цього року на конкурс надійшло 279 робіт. Переможцями стали 12 матеріалів, авторами яких є 15 журналістів і телеоператорів, які представляють регіональні медіа Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Львівської, Одеської, Полтавської, Сумської, Херсонської, Черкаської та Чернігівської областей.

У Міненерго представили нового очільника

Новопризначений очільник Міненерго окреслив основні пріоритети в роботі галузі. Зокрема, це енергетична безпека, європейська інтеграція та забезпечення сталого розвитку енергетики.

«Я вважаю, що пріоритет енергетики – це енергетична безпека як складова національної безпеки країни», – наголосив Юрій Вітренко.

Система стратегічних комунікацій Держприкордонслужби – запорука високого рівня взаємодії та якісного діалогу

Державна прикордонна служба України продовжує послідовну роботу щодо впровадження системи стратегічних комунікацій, яка передбачена низкою стратегічних державних документів та є одним з показників відповідності стандартам країн НАТО.

Владислав Криклій зустрівся з генеральним директором QTerminals Невіллом Біссетом

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів робочу зустріч з генеральним директором провідної катарської компанії QTerminals Невіллом Біссетом сьогодні, 22 грудня. Сторони обговорили поточний стан перехідного періоду за проектом концесії спеціалізованого морського порту «Ольвія», концесіонером якого є QTerminals.

Держекоінспекція: В Україні впровадять цифрову платформу для порятунку морів від пластику

«Цей програмний продукт дозволить відслідковувати засмічення моря, аналізувати обсяги генерації та переробки пластикового сміття та координувати зусилля країн для очищення морів. В свою чергу, Держекоінспекція, використовуючи цифрову платформу, зможе вносити в неї свої дані про стан морської акваторії та відстежувати явища, які становлять небезпеку для Чорного та Азовського морів», – пояснив голова ДЕІ Андрій Мальований.

Мінцифри запустило платформу з даними про українську IT-екосистему

360 Tech Ecosystem Overview  — це онлайн-портал для пошуку бізнес-інформації про ІТ-компанії, людей, інвесторів та загалом всієї технологічної екосистеми України. Зібрана інформація містить дані про поточний розвиток ІТ-компаній, інформацію про засновників та осіб на керівних посадах, класифікацію компаній за індустріями, інвестиції та фінансування, злиття й поглинання, новини компаній та тенденції в галузі.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет відвідав Полтавський навчально-реабілітаційний центр

Сергій Шкарлет під час зустрічі з Головою Полтавської облдержадміністрації Олегом Синєгубовим обговорив питання використання субвенцій із державного бюджету місцевим бюджетам за напрямами, що стосуються освітньої галузі.

Підписано Програму спільної діяльності МОН та НАПН на 2021-2023 роки

Сергій Шкарлет під час зустрічі з Головою Полтавської облдержадміністрації Олегом Синєгубовим обговорив питання використання субвенцій із державного бюджету місцевим бюджетам за напрямами, що стосуються освітньої галузі.

Уряд розширив коло потенційних банків-кредиторів для відбору на отримання портфельних гарантій

На засіданні Уряду, 21 грудня 2020 року, схвалено постанову «Про внесення змін до Порядку надання державних гарантій на портфельній основі у 2020 році», проект якої розроблено Міністерством фінансів України.

На кордоні значно зріс пасажиропотік. Переважну більшість становлять українці, які повертаються з ЄС

Наголошуємо на необхідності дотримання карантинних обмежень, що діють на кордоні під час в’їзду в Україну. Нагадуємо, що на сьогодні чотири сусідні з Україною країни, зокрема Угорщина, Словаччина, Молдова та Румунія через значне поширення COVID-19 внесені МОЗ України у так звану червону зону (перелік держав із значним поширенням COVID-19 формується Міністерством охорони здоров’я та переглядається кожні сім днів). Особи, які в’їжджають з «червоної зони» зобов’язані пройти самоізоляцію із застосунком «Вдома».

Підсумки тижня за результатами програми «Доступні кредити 5-7-9%»: 265 кредитних угод на 567 мільйонів гривень

177 мільйонів гривень від загальної суми  укладених за останній тиждень угод складають угоди з рефінансування попередньо виданих кредитів. 80 мільйонів гривень – це видані уповноваженими банками інвестиційні кредити. І антикризові кредити під 3%  складають 310 мільйонів гривень.

Україна поки не закриватиме авіасполучення з Великою Британією, – Владислав Криклій

«Україна поки не закриватиме авіасполучення з Великою Британією. Ми маємо візовий режим з британцями, що вже обмежує кількість пасажирів між нашими країнами. Зараз час, коли більшість українців повертаються з навчання з-за кордону додому на різдвяні канікули. Будемо вести моніторинг ситуації з COVID-19 у Великій Британії і у разі необхідності змінимо це рішення», – повідомив Міністр.

Сергій Марченко: 7,4 млрд грн надходжень від легалізації азартних ігор направимо на підтримку культури, охорони здоров‘я, інфраструктурних проектів та розвиток регіонів

Легалізація грального бізнесу принесе держбюджету 7,4 млрд грн. Ці кошти будуть направлені на підтримку культури, охорони здоров‘я, інфраструктурних проектів та розвиток регіонів. Про це в інтерв’ю Суспільному ТБ розповів Міністр фінансів Сергій Марченко. 

Показати ще
WordPress Lessons