НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 14 грудня 2020 року

Міністри закордонних справ у телефонній розмові обговорили пріоритети співпраці України та Фінляндії у 2021 році. 
 
Міністерство цифрової трансформації України разом із представниками від ОБСЄ, Програми USAID «Нове правосуддя» та Міністерства освіти та науки України презентували новий освітній серіал «Цифрові юристи».  Це 4 серії тривалістю 5-8 хвилин. Перша серія присвячена темі цифровізації у праві, друга — чат-ботам, третя — блокчейну, четверта — монетизації роботи цифрових юристів.
 
З 14 до 31 грудня офіційно наймані працівники юридичних осіб або ФОП зможуть отримати одноразову матеріальну допомогу у застосунку та на порталі Дія. Допомога складає 8 тисяч гривень.
 
Надіслати форму можна у декілька кліків, що займе не більше 5 хвилин. Для отримання послуги на порталі Дія необхідний лише КЕП (кваліфікований електронний підпис), а для отримання через застосунок Дія — лише авторизація у ньому.
 
Як повідомив Андрій Таран, йдеться про проекти, покликані радикальним чином посилити бойові спроможності Військово-Морських Сил України задля підвищення безпеки у Чорноморсько-Азовському регіоні.
 
 
Зокрема, серед нових обмежень – проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участі дітей з більш ніж однієї групи/класу та за присутності відвідувачів. Проведення в розважальних закладах та закладах громадського харчування святкових заходів, бенкетів, майстер-класів, публічних подій. Приймання відвідувачів у музеях, на виставках, в галереях тощо, якщо в залах присутні більше однієї особи на 10 кв. метрів.
 
За підсумками 7-13 грудня цього року інспекторами Укртрансбезпеки у співпраці з Нацполіцією було перевірено ще понад 9 тис. транспортних засобів, складено 209 актів порушень габаритно-вагових параметрів і нараховано понад 2 млн грн плати за перевантаження.
 
У 2020 році НСЗУ виплатила аптекам понад 874 млн грн за відпущені у рамках програми реімбурсації “Доступні ліки” лікарські засоби. 
 
На обговорення винесено питання можливості продовження експлуатації ядерної установки – енергоблоку № 5 Запорізької АЕС. 
У рамках обговорення 17 грудня 2020  року о 12:00 відбудуться громадські слухання у режимі онлайн конференції.
 
14 грудня 2020 року Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні перерозподілив деякі видатки державного бюджету, передбачені головним розпорядникам бюджетних коштів на 2020 рік, та збільшив видатки Фонду боротьби з COVID-19 на 6 млрд гривень.
 
14 грудня на порталі «Дія» запрацювала послуга – подання заяви на отримання матеріальної допомоги ФОПам та найманим працівникам.
Як оформити заяву у застосунку та на порталі «Дія» – у матеріалі.
 
Арбітражна група підтримала позицію України, що ліси є вичерпним ресурсом, в той же час наголосивши, що встановлені обмеження експорту лісоматеріалів 2015 року мають бути відкоригованими у співпраці з ЄС, враховуючи положення Угоди про асоціацію.
 
З 14 грудня роботодавці, які скоротили або можуть скоротити робочий час працівників через карантинні обмеження, можуть подати заяву на отримання одноразової матеріальної допомоги. Для цього до 21 грудня необхідно звернутися до центру зайнятості за своїм місцем перебування та надати необхідні документи.
 
Методичні рекомендації допоможуть колективам закладів позашкілля провести самооцінювання освітніх та управлінських процесів і розбудувати внутрішню систему забезпечення якості освіти.
 
Між Україною та МБРР підписано Угоду про Друге додаткове фінансування, спрямоване на подолання наслідків пандемії COVID-19, для проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».
 
 
 
60 ветеранів та військових з 15 областей України стали учасниками в шести категоріях перших онлайн мультиспортивних змагань Ігор Нескорених 2:0.
 
У Меморіальному комплексі жертвам Чорнобильської катастрофи в Києві за участю Президента України Володимира Зеленського відбулася церемонія покладання квітів.
 
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 14 грудня в Україні зафіксовано 6451 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 355, медпрацівників – 215).
 
 
Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua та сторінках Кабінету Міністрів України у соціальних мережах
Показати ще
WordPress Lessons