НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 8 грудня 2020 року

Україна та ЄС домовилися провести Раду асоціації у лютому 2021 року, — Прем’єр-міністр

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 8 грудня в ході онлайн-зустрічі обговорив із Високим представником ЄС, Віце-президентом Європейської Комісії Жозепом Боррелем та Комісаром Європейського Союзу з питань сусідства та розширення Олівером Варгеї ключові питання порядку денного відносин Україна-ЄС.

 

Прем’єр-міністр відкрив перший Німецько-Український енергетичний день

Інтеграція української енергосистеми до європейського ринку суттєво підвищить його стабільність, а енергетична незалежність України гарантуватиме безпеку постачання електроенергії в регіони Центральної та Східної Європи. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму виступі під час першого Німецько-Українського енергетичного дня. Онлайн-захід проходить 8-9 грудня за участю німецьких підприємців та експертів.

 

Співпраця з Центром передового досвіду НАТО з питань енергетичної безпеки сприятиме зміцненню енергетичної безпеки та кібер-безпеки критичної енергетичної інфраструктури

8 грудня 2020 р. заступник Міністра з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков та заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Євген Владіміров взяли участь у 17-му засіданні Керівного комітету Центру передового досвіду НАТО з питань енергетичної безпеки.

 

Україна і Велика Британія обміняються досвідом у трансформації вугільних регіонів

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Меліндою Сіммонс. Сторони обговорили перспективи розвитку та поглиблення стратегічних відносин між Україною та Великою Британією в економічній та гуманітарній сферах.

 

Нові можливості для студентів КПІ від Мінцифри передбачені меморандумом про співпрацю

Студенти зможуть пройти стажування у Мінцифри та зануритися у проекти цифрової трансформації України. Для цього Міністерство цифрової трансформації підписало меморандум про співпрацю з Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

 

За методологією 2019 року цього жовтня українцям нарахували 7,9 млрд гривень за комунальні послуги, – Мінрегіон

Показники нарахувань за спожиті населенням житлово-комунальні послуги у жовтні 2020 року зросли на 12,9% порівняно з аналогічним періодом 2019 року. Про це свідчать статистичні дані про стан оплати населенням житлово-комунальних послуг без урахування даних по постачанню і розподілу електричної енергії.

 

Захист прав людини та боротьба з насильством є пріоритетом для МВС

Захист прав людини та боротьба з насильством є пріоритетом для МВС, – заявила заступник Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко сьогодні, 8 грудня, під час відкриття форуму «Домашнє насильство: погляд 360. Виклики. Можливості. Дії».

 

Держенергоефективності звертає увагу муніципалітетів на зелені облігації для залучення фінансування в енергоефективні проекти

Завдяки випуску зелених облігацій муніципалітети можуть залучити довгострокове та дешеве фінансування на масштабні проекти з енергоефективності, «чистої» енергетики і, таким чином, стимулювати соціально-економічний розвиток громад.

 

У 2021 р. домогосподарства зможуть отримати 35% відшкодування за «теплим кредитом» на розумні лічильники електроенергії, електроакумулятори та зарядки для електрокарів

Розуміючи, наскільки важливо підтримати населення в питаннях енергоефективності та зменшенні платіжок, Держенергоефективності спільно з Міненерго ініціювали продовження програми на наступний рік.

 

У листопаді видатки Фонду соціального страхування на лікарняні зросли у півтора раза

За оперативними підсумками листопада 2020 року, Фонд соціального страхування України прийняв на фінансування листки непрацездатності, видані у зв’язку із травмою або хворобою, у тому числі на COVID-19, на суму 1,8 млрд гривень. Це на 0,6 млрд гривень, або 50% більше, ніж у жовтні.

 

Міненерго напрацьовує проекти рішень для врегулювання питань подальшої роботи ДП “СхідГЗК”

Міненерго під головуванням заступника Міністра Максима Немчинова проведено нараду за участю в.о. президента НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна, в.о. генерального директора ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат»  Антона Бендика, представників галузевої профспілки, народних депутатів та фахівців Міненерго. Під час наради розглянули низку питань виконання угод щодо виробництва та постачання уранового концентрату, подальшого сталого функціонування ДП «СхідГЗК».

 

Мінцифри запускає багбаунті Дії з призовим фондом 1 млн грн

1 мільйон гривень або 35 тисяч доларів тим, хто знайде вразливість у Дії. Це буде челендж для білих хакерів з усього світу на платформі Bugcrowd. Тестування триватиме до 15 грудня.

 

Ми прагнемо справедливості та об’єктивного розслідування авіакатастрофи літака МАУ в Тегерані, – Владислав Криклій

Українське слідство досі не отримало обіцяних Іраном матеріалів та доказів щодо розслідування авіакатастрофи літака авіакомпанії МАУ рейсу PS752, який був збитий 8 січня 2020 року поблизу Тегерана. Тому Україна закликає всіх своїх партнерів підтримати її у прагненні справедливості та об’єктивному розслідуванні цієї справи.

 

Нормативна база покликана забезпечувати рівні можливості для громадян незалежно від національності, місця проживання чи фінансового статку здобуття якісної освіти, – Сергій Шкарлет

Сьогодні, 8 грудня 2020 року, розпочалася в онлайн-форматі дводенна конференція «Результати впровадження Всеукраїнського експерименту «Формування багатомовності дітей та учнів: прогресивні європейські ідеї в українському контексті» за участю т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, директора офісу Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин Крістофа Кампа, міжнародних експертів, а також представників посольств Німеччини, Польщі, Угорщини, Румунії, Офісу Ради Європи в Україні, науковців, педагогічних працівників.

 

Плануємо розробити електронну платформу для здійснення мультимодальних контейнерних перевезень, – Владислав Криклій

У 2021 році Міністерство інфраструктури планує розробити окрему електронну платформу для здійснення мультимодальних контейнерних перевезень. Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій під час виступу на 18-му засіданні Робочої групи з транспорту на рівні керівників відомств ГУАМ сьогодні, 8 грудня.

 

За безоплатне лікування пацієнтів з інфарктом та інсультом НСЗУ виплатила закладам вже понад 1,41 млрд грн

За Програмою медичних гарантій (з квітня по жовтень 2020 року) безоплатно медичну допомогу отримали понад 58 тисяч хворих з інфарктом та інсультом.

 

Ігор Петрашко: Реалізація урядових програм є важливим стимулом для зростання ВВП у наступному році

Мінекономіки залишає прогноз у 4,6% зростання ВВП на 2021, який було схвалено у липні. За час після схвалення цього прогнозу відбулася певна зміна умов функціонування економіки, зокрема, через другу хвилю пандемії в Україні і світі. Однак, позитивна динаміка ВВП є цілком вірогідною, враховуючи початок запуску вакцинації у світі, а також продовження реалізації стимулюючих заходів Уряду та НБУ.

 

У Запорізькій області понад 128 тис. громадян замовили витяг з Державного земельного кадастру онлайн

З липня 2015 року на Публічній кадастровій карті України запроваджено електронну послугу замовлення витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, яка дала можливість скоротити процедуру оформлення заяви до декількох хвилин, а розрізнення функції реєстрації цієї заяви та обробки звело до мінімуму можливість зловживань.

 

Ведення Державного земельного кадастру: актуальні показники

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру продовжує активне наповнення Державного земельного кадастру відомостями про земельні ділянки. Для прикладу, станом на 7 грудня 2020 року до Державного земельного кадастру внесено відомості про 22,4 млн земельних ділянок загальною площею 43,8 млн га (за останній тиждень – 36,0 тис. новосформованих земельних ділянок площею 36,3 тис. га), зокрема, 15,0 млн земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 32,0 млн гектарів.

 

З початку року українці за комунальні послуги сплатили 54,7 млрд грн, — Мінрегіон

За десять місяців 2020 року населення України за комунальні послуги без урахування газопостачання та електроенергії сплатили 54,7 млрд грн, що становить 101,6%. При цьому за аналогічний період минулого року громадяни сплатили 100,2% від нарахованої суми за споживання відповідних послуг.

 

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 8 грудня в Україні зафіксовано 10811 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 520, медпрацівників – 512). Кількість активних хворих становить 382 266 осіб.

Показати ще
WordPress Lessons