НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 7 грудня 2020 року

 
 «Завдяки спільним зусиллям у 2020 році вдалося завершити формування нової територіальної основи для утворення органів місцевого самоврядування», — зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, відкриваючи діалог Уряду та місцевого самоврядування «Україні — сучасне європейське самоврядування!»
Уряд затвердив 1469 територіальних громад, а Верховною Радою був схвалений новий адміністративно-територіальний устрій субрегіонального рівня, внаслідок чого утворено 136 районів замість 490. Також на новій територіальній основі відбулися місцеві вибори.
 
Щоб знайти телефонного друга для себе або для знайомої людини, телефонуйте на безкоштовну гарячу лінію за номером 0 800 202 147 (з понеділка по п’ятницю з 12:00 до 20:00). Щоб стати волонтером проекту, потрібно зареєструватися на сайті https://befriend.volunteer.country/.
 
У розмовах під час візиту Дмитро Кулеба приділив пріоритетну увагу таким темам:
— Контакти між Україною та ОАЕ на всіх рівнях, включно з найвищим;
— Роль України як пріоритетного партнера у гарантуванні продовольчої безпеки ОАЕ;
— Співробітництво України та ОАЕ у галузі відновлюваної енергетики;
— Розвиток торгівлі, як двосторонньої, так і на ринках третіх країн.
 
Удосконалення правил дозволить підвищити ефективність конкурсної процедури, скоротити строки проведення конкурсу, залучити більше учасників та, як наслідок, знизити розмір плати за послугу з розвитку генеруючої потужності.
 
7 грудня Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з генеральним директором Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA) Франческо Ла Камера в рамках робочого візиту глави МЗС України до Об’єднаних Арабських Еміратів. 
 
Ця функція закріплюється за ДЕІ за Законом «Про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів», який вводиться в дію з 1 січня 2021 року.
 
Урядом відновлено виплату допомоги на дітей до 10 років на період з 01.11.2020 по 31.12.2020.
 
Україна вітає і підтримує запровадження Європейським Союзом нового універсального санкційного механізму у сфері порушень прав людини, який сьогодні було затверджено рішенням Ради ЄС.
 
Олексій Любченко взяв участь в урочистостях з нагоди відзначення переможців рейтингу «Сумлінні платники податків»
 
Найбільше плати за перевантаження протягом останнього тижня було нараховано в Одеській, Миколаївській та Київській областях.
 
Від моменту старту Програми «Доступні кредити 5-7-9%» уповноважені банки вже видали 6334 позик на загальну суму в 14,674 мільярда гривень.
 
Законопроектом пропонується заборонити розповсюдження в об’єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг: надлегких пластикових пакетів; легких пластикових пакетів товщиною до 50 мкм. оксорозкладних (оксобіорозкладних) пластикових пакетів.
 
Договір з НСЗУ на ранню діагностику з виявлення новоутворень мають 682 медзаклади, 33 з них приватні. За цю послугу з квітня по листопад заклади отримали від НСЗУ понад 107 млн грн. 
 
Мета – обговорення та врахування пропозицій щодо ефективної участі для країни в ЄЗК із представниками наукової спільноти, фінансових інституцій, експертним середовищем та громадськими організаціями.
 
Минулого тижня Уряд прийняв рішення щодо розподілу коштів, що  дозволить спрямувати 1,4 млрд грн на виплату заробітних плат працівникам державних вугільних підприємств. Відповідно, заборгованість із заробітної плати перед працівниками державних вугільних шахт буде погашено найближчим часом.
 
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 7 грудня в Україні зафіксовано 8641 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 390, медпрацівників – 284). Кількість активних хворих становить 384 510 осіб.
 
 
 
Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua та сторінках Кабінету Міністрів України у соціальних мережах
Показати ще
WordPress Lessons