НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 4 грудня 2020 року

Денис Шмигаль: При розробленні посилених карантинних заходів Уряд врахує пропозиції міських голів та ОДА

Під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулася онлайн-нарада з міськими головами щодо ситуації з поширенням COVID-19 на території України. У зустрічі також взяли участь керівництво Міністерства охорони здоров’я та інші представники Уряду.

 

Прем’єр-міністр та Посол Великої Британії обговорили роботу бізнесу в умовах зони вільної торгівлі

У п’ятницю, 4 грудня, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Меліндою Сіммонс.

 

Прем’єр-міністр представив у Верховній Раді ініціативи з підтримки людей та бізнесу

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 4 грудня представив у Верховній Раді пакет законопроектів (№4429, №4430, №4431), спрямований на підтримку людей та бізнесу в разі запровадження жорстких карантинних обмежень. Проекти законів були внесені на розгляд Парламенту Президентом України Володимиром Зеленським.

 

Фондом соціального страхування України відновлено фінансування страхових виплат, призупинених з квітня 2020 року

26 листопада 2020 року набув чинності Закон України № 941-IX «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», згідно з яким Фонд соціального страхування України відновив фінансування медичних і соціальних послуг, одноразових страхових виплат потерпілим внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійного захворювання.

 

Новообрані органи місцевого самоврядування отримали «зелене світло» для роботи

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що дозволить врегулювати питання правонаступництва комунального і державного майна, у тому числі земельних ділянок, що розташовані на території сформованої територіальної громади. А також бюджетних ресурсів, прав та обов’язків районних рад ліквідованих постановою Верховної Ради районів.

 

Велике будівництво на Закарпатті: діти селища Батьово навчатимуться в сучасних умовах

Завдяки програмі Велике будівництво маленькі мешканці селища Батьово на Закарпатті більше не мерзнуть у старому недобудованому приміщенні місцевої школи-садочка. Відтепер вони навчаються в комфортних умовах, мають сучасні класи та спортивні майданчики.

 

Мінцифри відкриває центр для студентів і майбутніх підприємців Дія.Бізнес в КНУ

Кожен студент із будь-якого університету зможе: відвідувати безкоштовні воркшопи, майстер-класи, бізнес-конференції та освітні заходи, які допоможуть йому стати підприємцем; навчатися офлайн чи у змішаному форматі; використовувати простір для власних подій; протестувати власний продукт на popup локації.

 

Михайло Федоров: Мінцифри підтримує розвиток стартап-екосистеми в Україні

Рік тому Мінцифри разом з представниками Уряду запустила Український фонд стартапів. Сьогодні аналізуємо його річну роботу і вже говоримо про майже 3 млн доларів США, які отримали стартапи за перший рік грантової діяльності Фонду.

 

Міненерго здійснює заходи для розвитку конкуренції на ринку природного газу

У Міненерго 2 грудня проведено зустріч щодо внесення змін до деяких законодавчих актів стосовно розвитку конкуренції на ринку природного газу та особливостей проведення біржових аукціонів з продажу природного газу.

 

МКІП подовжує термін прийому пропозицій щодо претендентів на здобуття премії імені Б. М. Лятошинського у 2021 році

Міністерство культури та інформаційної політики України подовжує до 30 грудня 2020 року термін прийому пропозицій щодо претендентів на здобуття премії імені Б. М. Лятошинського у 2021 р.

 

За підтримки європейських партнерів у Нацполіції запустили два сучасні модульні дата-центри

Центри оброблення даних призначені для захисту інформації та ефективності телекомунікаційної інфраструктури Нацполіції. Презентація відбулася сьогодні, 4 грудня, за участю заступника Голови Національної поліції України Вадима Трояна, представників Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) та Консультативної місії ЄС в Україні (КМЄС).

 

Результати земельних аукціонів за період з 27 листопада по 4 грудня

За тиждень з 27 листопада по 4 грудня 2020 року територіальними органами Держгеокадастру здійснено продаж прав оренди на 42 земельні ділянки загальною площею 456,18 га. За результатами земельних торгів середній розмір річної орендної плати склав 38,04% від НГО, що наповнило місцеві бюджети на 2,5 млн гривень.

 

Дмитро Кулеба здійснить робочий візит до Об’єднаних Арабських Еміратів

6-7 грудня Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснить робочий візит до Об’єднаних Арабських Еміратів. У ході візиту глава МЗС України проведе переговори з Міністром закордонних справ та міжнародного співробітництва ОАЕ шейхом Абдуллою бін Заїдом Аль Нагаяном.

 

У Полтаві пройшов завершальний сьомий Національний круглий стіл “Мистецтво”

3 грудня 2020 року в Полтавському художньому музеї імені Миколи Ярошенка за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики пройшов завершальний сьомий Національний круглий стіл. У фокусі обговорення учасників цього разу була тема “Мистецтво”.

  

Проведено офіційні переговори з ЄІБ щодо угоди за проектом «Міський громадський транспорт України ІІ», – Владислав Криклій

Переговори відбулися відповідно до Розпорядження Президента «Про делегацію України для участі у переговорах з Європейським інвестиційним банком щодо укладення Фінансової угоди «Міський громадський транспорт України ІІ». За результатами проведення було підписано протокол переговорів.

 

Вадим Гутцайт: Спортсмени продовжують тренуватися незважаючи на скасування багатьох міжнародних турнірів

Сьогодні під час виступу у Верховній Раді Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт підкреслив, що, незважаючи на карантин та скасування міжнародних змагань, українські атлети продовжують тренуватися та готуватися до Олімпійських ігор.

 

Заступник Міністра з питань європейської інтеграції Ольга Ревук взяла участь у конференції „Сучасні механізми протидії торгівлі людьми”

Захід відбувся в рамках проекту „Підтримка Міністерства внутрішніх справ України у боротьбі із домашнім насильством, торгівлею людьми й кіберзлочинністю в Україні” за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні спільно з Львівським державним університетом внутрішніх справ.

 

Мінфін оновлює аналітичний інструмент (дашборд) про Фонд боротьби з COVID-19

Дашборд містить актуальну детальну інформацію про напрями виділення коштів Фонду та пріоритетні заходи й касові видатки по них, а також дозволяє провести потрібний аналіз даних за допомогою вбудованих фільтрів.

 

Ольга Стефанішина: Рада асоціацій Україна-ЄС відбудеться у лютому 2021 року

Україна та ЄС домовилися провести засідання Ради асоціації Україна-ЄС за фізичної участі делегацій у лютому 2021 року.

 

Держава надасть підтримку людям та бізнесу у разі посилених карантинних обмежень

Верховна Рада схвалила законопроекти, розроблені Урядом за ініціативою Президента України. 

 

Парламент ухвалив закон, який забезпечить вирішення проблемних питань у сфері ЖКГ

Верховна Рада України сьогодні схвалила у другому читанні та в цілому закон, який захистить інтереси споживачів та покращить роботу виконавців комунальних послуг.

 

 Мінветеранів вітає перших ветеранів-випускників з опануванням ІТ-професії

Мінветеранів вітає перших 56 ветеранів-випускників з успішним завершенням навчання та стажуванням у віртуальному офісі «Veteranius». Перш за все, це проект, де дають в руки реальні інструменти. За 10 тижнів учасники змогли опанувати нову ІТ-професію, розробили власні проекти для портфоліо та покращили рівень англійської мови. 

 

Мінфін: Майже 42 млн грн отримали учасники за скасоване пробне ЗНО

Станом на 1 грудня 2020 року Міністерство освіти і науки України спільно з АТ КБ «Приватбанк» повернули кошти за пробне ЗНО 171 тис. 39 учасникам.

 

За 11 місяців морські порти обробили понад 145 млн тонн вантажів, – Владислав Криклій

За підсумками січня-листопада цього року портові оператори у морських портах України обробили 145,69 млн тонн вантажів. Це на 1,3 млн тонн більше, ніж за аналогічний період 2019 року. Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

 

Держекоінспекція перевірятиме законність продажу новорічних ялинок

Держекоінспекція почала природоохоронну акцію «Новорічна ялинка – 2021», під час якої посилить контроль за легальною реалізацією ялинок спільно з правоохоронцями та органами місцевого самоврядування.

 

За 11 місяців нараховано майже 127 млн грн плати за перевантаження, – Владислав Криклій

Протягом січня-листопада цього року інспекторами Укртрансбезпеки у співпраці з Нацполіцією було перевірено понад 666 тисяч транспортних засобів, складено більше 13 тисяч актів порушень габаритно-вагових параметрів і нараховано майже 127 млн грн плати за перевантаження.

 

Ситуація в контрольних пунктах в’їзду-виїзду в районі проведення операції Об’єднаних сил

За рішенням Командувача об’єднаних сил усі КПВВ на лінії розмежування функціонують щоденно з 08.00 до 16.00.

 

Посли Вишеградської четвірки та консул Угорщини ознайомилися із функціонуванням КПВВ у Золотому

Надзвичайні і Повноважні посли Чеської Республіки в Україні Радек Магула, Словацької Республіки в Україні Марек Шафін, Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцькі, Угорщини в Україні Іштван  Ійдярто та Почесний консул Угорщини в Луганській області Сергій Кириченко побували у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Золоте», що на Луганщині.

 

Асамблея донорів Рахунку ядерної безпеки відзначила прогрес реалізації проектів на промисловому майданчику Чорнобильської АЕС

Під час онлайн-засідання Асамблеї представники Європейського банку реконструкції та розвитку та української делегації поінформували країни-донори Рахунку ядерної безпеки про стан реалізації міжнародних проектів на промисловому майданчику ЧАЕС, а саме: Сховища відпрацьованого ядерного палива «сухого» типу (СВЯП-2) та заводу з переробки рідких радіоактивних відходів.

 

Держенергоефективності окреслило перспективи співпраці України та Греції у напрямку низьковуглецевого розвитку

Енергоефективність та «зелена» енергетика можуть бути площиною для розвитку взаємовигідної співпраці України та Греції. Про це повідомив Костянтин Гура, т.в.о. Голови Держенергоефективності, під час онлайн-бізнес-конференції «Нові перспективи співробітництва: Україна – Греція».

  

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

 За даними Центру громадського здоров’я, станом на 4 грудня в Україні зафіксовано 15131 новий підтверджений випадок коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 649, медпрацівників – 681). Кількість активних хворих становить 376 887 осіб.

Показати ще
WordPress Lessons