НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 3 грудня 2020 року

Прем’єр-міністр: Бюджет цього року буде виконано

«Податкова служба вже виконала річний план із надходження, митниця поки відстає по планових надходженнях. Цьому є вагомі причини. Нам не з першого разу вдалося змінити менеджмент митниці, щоб прибрати зловживання, корупцію та навести порядок в її роботі», — зазначив Денис Шмигаль.

 

Інтерв’ю Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля журналу «Кореспондент», №23, 2.12.2020

 

Дмитро Кулеба розповів державам–учасницям ОБСЄ про п’ять пріоритетів Кримської платформи

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів у рамках 27-го засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ окремий захід «Міжнародна відповідь на окупацію Криму: наступні кроки».

 

Підвищення якості життя людей та сталий розвиток агровиробництва – ключові цілі Стратегії продовольчої безпеки України

3 грудня відбулося підсумкове засідання міжвідомчої робочої групи щодо розробки Стратегії продовольчої безпеки України. Робоча група створена за дорученням Прем’єр-міністра України під головуванням Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка.

 

Міненерго представило річні квоти підтримки відновлюваної енергетики та графік проведення «зелених» аукціонів у наступному році

На розширеній нараді, що відбулася за участі всіх профільних асоціацій та ключових інвесторів в галузі відновлюваної енергетики, а також НЕК «Укренерго», Держенергоефективності та ДП «Гарантований покупець», Міненерго презентувало проект квоти підтримки виробництва електричної енергії з відновлюваних джерел, графік проведення аукціонів на 2021 рік та індикативні прогнозні показники річних квот підтримки на 2022-2025 роки.

 

Запровадження РРО – дієвий механізм виведення бізнесу з тіні

Державна податкова служба України відзначає високу ефективність запровадження з 01.01.2019 обов’язковості застосування реєстраторів розрахункових операцій при продажу лікарських засобів в аптеках усіма без винятку суб’єктами господарювання.

 

Олексій Чернишов: Європейський зелений курс – стимул для якісної реформи енергетичної галузі України

Європейський зелений курс передбачає, що країни мають розвиватися на основі інноваційних технологій, що не шкодять довкіллю. Прямуючи до європейської спільноти, Україна має синхронізувати власні стратегії розвитку з цими європейськими принципами. Велику частину в цій сфері робить Мінрегіон, а саме – підвищення енергоефективності будівель; трансформація вугільного сектору, включаючи перетворення вугільних регіонів на інвестиційно привабливі території; підвищення енергоефективності систем тепло- та водопостачання тощо.

 

Сергій Шкарлет: Захист учасників освітнього процесу завжди в центрі уваги МОН

Захист учасників освітнього процесу завжди в центрі уваги Міністерства освіти і науки України, Державної служби якості освіти і всіх структурних підрозділів сфери Міністерства. На цьому наголосив очільник МОН Сергій Шкарлет під час прес-брифінгу в онлайн-форматі сьогодні, 3 грудня.

 

Гідне життя людей з інвалідністю пліч-о-пліч з іншими співгромадянами – це наш іспит на цивілізованість, – Марина Лазебна

«Гідне життя людей з інвалідністю пліч-о-пліч з іншими співгромадянами – це наш іспит на цивілізованість. Адже ставлення суспільства до людей з інвалідністю – це дзеркало, в якому відображається наше справжнє обличчя,» – заявила Міністр соціальної політики Марина Лазебна у своєму виступі на засіданні «круглого столу», який проходив у рамках Міжнародного Дня людей з інвалідністю 3 грудня 2020 року.

 

Ольга Стефанішина підписала Меморандум з Урядом Швейцарії про виробництво апаратів штучної вентиляції легень

3 грудня Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина та Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарії в Україні та Молдові Клод Вільд підписали Меморандум про взаєморозуміння між Урядами України та Швейцарії щодо українсько-швейцарського проекту «Створення бюджетного апарату штучної вентиляції легень у відповідь на виклики COVID-19» – Проект фаза I.

 

Сертифікацію-2020 успішно пройшли 902 вчителі

Пілотну добровільну сертифікацію вчителів початкової школи 2020 року успішно пройшли 902 педагоги. Про це сьогодні, 3 грудня 2020 року, під час прес-брифінгу в онлайн-режимі повідомив т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

 

Україна отримає 128 млн грн на цифровізацію послуг, яку забезпечить Мінцифри

Уряд Швеції та Програма розвитку ООН (ПРООН) надають фінансування на підтримку електронних та інклюзивних сервісів для вразливих груп населення України.

 

Уряд затвердив перелік платних послуг, які можуть надавати державні та комунальні заклади культури

Прийняття документа дозволяє врегулювати питання користування майном державних та комунальних закладів культури під час надання ними платних послуг з положеннями Закону України «Про оренду державного та комунального майна».

 

Уряд погодив створення оргкомітету з підготовки та відзначення 30-ї річниці незалежності України

Уряд надав співголовам оргкомітету право затверджувати його персональний склад і вносити зміни у разі потреби. Співголовами організаційного комітету стали Прем’єр-міністр та Керівник Офісу Президента (за згодою).

  

Уряд підтримає національного виробника через оновлення вантажних вагонів

Понад 90% вантажних вагонів вже вичерпали термін заводської експлуатації, але продовжують використовуватись. Більша частина вагонів є виробництва 80-90-х років попереднього століття. Деякі вагони, які й нині експлуатуються, були випущені ще у 1960-х роках.

 

Мінсоцполітики та Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій продовжують діалог у гуманітарній сфері

Перший заступник Міністра соціальної політики Євген Котик провів робочу зустріч з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій 3 грудня 2020 року.

 

У 2021 році ми продовжимо реалізацію масштабних інфраструктурних проектів у співпраці з бізнесом, – Владислав Криклій

У наступному році Міністерство інфраструктури продовжить реалізацію масштабних інфраструктурних проектів у співпраці з бізнесом. Мова йде як про впровадження перспективних інвестпроектів із залученням механізмів державно-приватного партнерства, так і про подальше реформування та цифровізацію всієї галузі.

 

Мінінфраструктури виступає за абсолютну відкритість всіх процесів і громадський контроль у дорожньому будівництві

На цьому наголосив Міністр інфраструктури Владислав Криклій під час прес-брифінгу «Підбиття підсумків моніторингу дорожньо-будівельного сезону 2020 року»  сьогодні, 3 грудня. Участь у заході також взяли голова Укравтодору Олександр Кубраков і виконавчий директор CoST Ukraine Святослав Абрамов.

 

Як ветеранам та членам їх сімей захистити свої права та законні інтереси?

Вихід – створення ефективної системи правового інформування ветеранів щодо захисту їх законних прав. Сьогодні Мінветеранів, Мін’юст та Координаційний центр з надання правової допомоги об’єднали свої зусилля в цьому напрямку, підписавши меморандум про співпрацю.

 

Олександр Кава: Завдяки спільному з ЄІБ проекту Харків отримав 5 сучасних тролейбусів

У рамках реалізації спільного з Європейським інвестиційним банком Проекту «Міський громадський транспорт України» комунальному підприємству «Депо № 3» (м. Харків) від ДП «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» передано перші 5 нових сучасних односекційних тролейбусів «Богдан Т70117»*.

 

Люди з інвалідністю мають бути забезпечені безперешкодним доступом до медзакладів, – НСЗУ

Медичні заклади, які планують у  2021 році укласти договір з НСЗУ, мають забезпечити фізичну доступність до своїх будівель. При укладенні договору з НСЗУ закладу необхідно буде надати скановану копію документа, який підтверджує доступність будівлі та приміщення для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп. Такий документ видає фахівець з питань технічного обстеження будівель та споруд, який має відповідний кваліфікаційний сертифікат.

 

Співробітництво України з Фондом Е5Р забезпечить реалізацію проектів з модернізації інфраструктури шляхом підвищення енергоефективності

На засіданні Асамблеї вкладників Фонду Східної Європи з енергоефективності та навколишнього середовища (Eastern Europe Energy Efficiency and Environment PartnershipE5P), що відбулось 3 грудня, обговорили питання нових внесків та заслухали звіт щодо співпраці з Україною.

 

Мінінфраструктури запроваджує автоматизовану систему тестування моряків без участі екзаменаторів

У рамках реформи дипломування моряків Міністерство інфраструктури активно працює над запровадженням прозорої автоматизованої системи тестування моряків (АСТ). Вона повністю виключає людське втручання в результати тестування, що, у свою чергу, зводить до мінімуму можливі корупційні прояви під час складання іспитів.

 

Держстат розробив мобільний додаток “Статистика в смартфоні”

Додаток двомовний (українська та англійська), має зручний інтерфейс і надає можливість оперативно отримувати офіційну державну статистичну інформацію з наборів даних Держстату, розміщених на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних data.gov.ua (наразі доступна інформація з 2015 року).

 

Закон “Про внутрішній водний транспорт” прийнято, – Владислав Криклій

Сьогодні, 3 грудня, Верховна Рада України прийняла у другому читанні законопроект 1182-1-д “Про внутрішній водний транспорт”. Цей Закон дає старт реформі річкових перевезень в Україні, перетворюючи річку Дніпро на потужну транспортну артерію. Відповідне рішення підтримали 276 депутатів.

 

Нагальним завданням Держенергонагляду на сьогодні є приведення нормативно-правових актів до норм чинного законодавства, – Роман Боднар

Учасники наради обговорили низку нагальних питань щодо необхідності внесення змін до чинного законодавства та особливості здійснення державного нагляду (контролю) в умовах реалізації нової моделі ринку електроенергії в Україні.

 

Україна готова збільшити національні внески в операції під проводом НАТО, — Андрій Таран

Збройні Сили України готові збільшити національні внески в операції під проводом НАТО та залучатися до планування операцій Альянсу із врегулювання криз на ранніх етапах. На цьому наголосив Міністр оборони України Андрій Таран під час брифінгу для послів, військових аташе держав-членів НАТО та представників офісу НАТО в Україні.

 

Значні залишки коштів на рахунках закладів охорони здоров’я можуть свідчити про неефективне використання ними бюджетних коштів, – Роман Єрмоличев

За оперативними даними, станом на 1 жовтня 2020 року залишки коштів на рахунках 2220 закладів охорони здоров’я, які надають послуги за програмою медичних гарантій, становлять понад 10 млрд гривень. Це може свідчити про неефективне використання ними бюджетних коштів у сфері охорони здоров’я. Про це наголосив заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев.

 

Уряд підтримав постанову, якою врегульовується питання надання довгострокових побачень в установах виконання покарань

Уряд прийняв постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641», якою зокрема передбачено порядок надання короткострокових та тривалих побачень засудженим та особам, узятим під варту, які перебувають в установах Державної кримінально-виконавчої служби України. Про це повідомила заступник Міністра юстиції Олена Висоцька.

 

Німеччина є стратегічним партнером України у сферах енергоефективності та декарбонізації

Низьковуглецевий розвиток – один з важливих напрямів співпраці України та Німеччини. Про це йшлося під час Українсько-німецьких міжурядових перемовин з питань співробітництва задля розвитку 2020.

 

За результатами співпраці з правоохоронними органами ДПС складено 1 398 аналітичних матеріалів

Державною податковою службою в умовах дії мораторію на перевірки покращено механізми відпрацювання схем ухилення від сплати податків спільно з правоохоронними органами.

 

Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері використання та охорони земель

З 23 по 27 листопада 2020 року Управліннями з контролю за використанням та охороною земель, які діють у складі Головних управлінь Держгеокадастру в областях, здійснено 568 заходів державного нагляду за використанням та охороною земель, за результатами яких виявлено 345 порушень земельного законодавства, зокрема заходів державного контролю щодо додержання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері використання та охорони земель.

 

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 3 грудня в Україні зафіксовано 14496 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 745, медпрацівників – 614). Кількість активних хворих становить 375 374 особи.

Показати ще
WordPress Lessons