НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 30 листопада 2020 року

 
«Україна потребує сьогодні таких сучасних медзакладів, оскільки велика частина медичної системи є застарілою. У процесі її реформування ми маємо будувати лікарні за новими принципами», — наголосив Прем’єр-міністр. За словами Дениса Шмигаля, група українських спеціалістів приїде для вивчення досвіду будівництва міської лікарні в м. Анкара, щоб реалізувати подібні проекти в межах державно-приватного партнерства в Україні.
 
Міністерство освіти і науки спільно з Державною службою якості освіти розробили методичні рекомендації з питань формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах загальної середньої освіти. Рекомендації оприлюднено  на сайті МОН сьогодні, 30 листопада 2020 року.
 
Про ефективність роботи Державної податкової служби свідчать результати із адміністрування податків: надходження до бюджету вже перевищили річні очікування. На цьому наголосив заступник Голови ДПС Євген Олейніков під час засідання колегії ДПС. За його словами, зокрема, одним з базових показників для оцінки результатів адміністрування податку на додану вартість визначено податкову ефективність з ПДВ.
 
Національний проект із розвитку підприємництва Дія.Бізнес, ініційований Міністерством цифрової трансформації, і компанія YouControl запускають серію вебінарів «Перевірка бізнес-партнерів у державних реєстрах».  На вебінарах пояснять критерії ризику контрагента, як ховаються шахраї, як використовувати фінансовий аналіз для оцінки замовника, дослідження тендерної історії та судову практику за участі замовника, як здійснювати перевірку фізичної особи у державних реєстрах.
 
В умовах обмежених можливостей повноцінної реалізації податкового контролю загальний внесок підрозділів податкового аудиту до бюджету за 9 місяців 2020 року становив 5,2 млрд гривень. Про це повідомила перший заступник Голови ДПС Наталія Рубан під час засідання колегії ДПС. За її словами, основний акцент у податкових перевірках було зроблено на повноті декларування та сплати податку на додану вартість та акцизного податку.
 
Станом на 30 листопада 2020 року, за даними Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, взято на облік 1 458 999 переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим.
 
За підсумками 23-29 листопада цього року інспекторами Укртрансбезпеки у співпраці з Нацполіцією було перевірено понад 15 тис. транспортних засобів, складено 294 акти порушень габаритно-вагових параметрів і нараховано 3,2 млн грн плати за перевантаження. Це у 2 рази більше, ніж було нараховано за підсумками попереднього до цього тижня.
 
Міністерством фінансів розроблено Концепцію впровадження електронного аудиту (е-аудиту) для платників податків. Документ розроблено на виконання пункту 2 умов Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як Позичальником та Європейським Союзом як Кредитором щодо отримання Україною макрофінансової допомоги. Метою Концепції є перехід до якісно нового рівня здійснення контрольно-перевірочної роботи.
 
30 листопада у м. Дніпро Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина разом з Головою Представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом відкрили другий в Україні регіональний Офіс євроінтеграції.
 
У селищі Девладове Софіївського району Дніпропетровської області будують амбулаторію сімейної медицини. Загальна готовність об’єкта – 50%. Роботи виконують державним та обласним коштом. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.
 
Міністерство інфраструктури продовжує співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями не лише для реалізації масштабних та перспективних загальнодержавних проектів, а й для впровадження локальних інвестпроектів державних підприємств. Так, наразі завершується будівництво нового причалу 1-з Одеського морського порту. Готовність об’єкту складає 93%.
 
За період квітень-вересень середньомісячні витрати на оплату праці до відрахування податків у закладах, які надають спеціалізовану медичну допомогу становлять: керівники закладів – 23,5 тис. грн; лікарі – майже 9 тис. грн; середній медперсонал – 7,5 тис. грн; молодший медперсонал – 6,1 тис. грн. Найвищі середньомісячні витрати на оплату праці лікарів спеціалізованої медичної допомоги зафіксовані у Луганській області – 10,8 тис. грн та Києві – 10,4 тис. грн. Найнижчі у Одеській області – 7,3 тис. грн., Рівненській – 7,5 тис. грн та Хмельницькій – 7,8 тис. гривень.
 
«Реальна можливість придбати та ввезти в Україну за доступні кошти необхідний транспортний засіб – гарний стимул для ветеранів розпочати займатися підприємницькою діяльністю, зокрема, в аграрному секторі та суміжних галузях. Це безперечно, частково вирішить питання із працевлаштуванням ветеранів, а в подальшому сприятиме покращенню рівня життя», – сказав Перший заступник Міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.
 
За період з 23 листопада по 27 листопада 2020 року Держгеокадастром та його територіальними органами проведено державну експертизу 985 документацій із землеустрою та оцінки земель. Зокрема, відділом експертизи центрального апарату розглянуто та підготовлено висновки щодо 243 документацій,
 
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 30 листопада в Україні зафіксовано 9946 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 570, медпрацівників – 360). Кількість активних хворих становить 375 149 осіб.
 
 
Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua та сторінках Кабінету Міністрів України у соціальних мережах
Показати ще
WordPress Lessons