КультураНовиниНовини Обухівщини

Збережи пам’ять. Збережи правду

Щороку в останню суботу листопада ми згадуємо жертв Голодоморів, невинно закатованих окупантами у 1921-1923, 1932-1933 і 1946-1947 роках. Проте ця трагічна сторінка нашої історії має і мужні моменти. Мало хто знає, але голодні українці, чинили з останніх сил відчайдушний опір більшовикам.

Голодомор став ціною, яку заплатив український народ за прагнення до свободи. Це була реакція комуністичного режиму на відродження нашим народом власної держави. Український національний рух більшовики розглядали як найбільшу загрозу існуванню тоталітарного режиму. За спроби українців відстояти особисту свободу їх звинуватили в підготовці антикомуністичного повстання та вдалися до голодного терору.

Вшанувати пам’ять тих, хто помер голодною смертю до Меморіалу жертв Голодомору прийшли очільники Обухівського району та священнослужителі. Поминальним молебнем, хвилиною мовчання та покладанням квітів згадали всіх жертв геноциду.

Злочин проти наших пращурів має бути визнано світом, як акт геноциду, вчинений сталінським режимом. Він, як і будь-яке вбивство, не має терміну давності, бо тогочасна Україна стала місцем для застосування зброї масового знищення під назвою Голодомор.

28 листопада 2020 року о 16.00 годині буде загальнонаціональна хвилина мовчання із вшанування пам’яті жертв Голодомору.

Увечері запали на своєму вікні Свічку пам’яті!

Показати ще
WordPress Lessons