НовиниНовини Уряду України

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 23 листопада 2020 року

23 листопада Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський  провів офіційну зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою-Кронін. Олег Уруський проінформував пані Посла щодо процесу становлення Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості та реформування оборонно-промислової галузі України. Повідомив про поточні дії у сфері нормотворчої діяльності.
 
23 листопада під головуванням Міністра Кабінету Міністрів України Олега Немчінова відбулося онлайн-засідання XX Координаційної ради з питань реформування державного управління. Разом з представниками міністерств, Парламенту, державних агентств, громадських організацій та Представництва ЄС в Україні обговорили ряд важливих для реалізації реформи питань.
 
Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Під час підготовки до уроку рекомендується скористатись матеріалами, які було підготовлено та адаптовано у межах проекту Ради Європи «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні».
Від сьогодні користувачі InfoTAX можуть просто та швидко отримати інформацію з СЕА ПДВ про: суми, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні/розрахунки коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних; суми залишку на електронному рахунку Казначейства.
На сьогодні  InfoTAX надає 16 сервісів, до яких під’єдналося понад 5,5 тис. користувачів.
 
Засідання проходило на рівні заступників міністрів інфраструктури України та Республіки Польща. Українську делегацію очолила заступник Міністра з питань європейської інтеграції Наталія Форсюк. Сторони обговорили питання забезпечення дозволами перевізників обох країн у 2021 році. Після тривалих дискусій українській стороні вдалося утримати попередній обмін дозволами на 2021 рік у кількості 160 тисяч дозволів і не допустити тенденцію зменшення їх кількості.
 
«У 2019 році на придбання житла дітям-сиротам із Дніпропетровщини з держбюджету виділили 56,5 млн грн. Грошову компенсацію отримали 137 хлопців та дівчат віком від 16 до 23 років. Наразі вже з житлом – 129 молодих людей. Обирати квартири їм допомагали соціальні працівники», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.
 
За підсумками 16-23 листопада цього року інспекторами Укртрансбезпеки у співпраці з Нацполіцією було перевірено майже 14 тис. транспортних засобів, складено 269 актів порушень габаритно-вагових параметрів і нараховано 1,6 млн грн плати за перевантаження.
 
В ході наради Віце-прем’єр-міністр заслухав присутніх учасників наради про стан виконання ДОЗ (у відповідності до державних цільових оборонних програм) та проблемних питань з їх виконання. З доповідями та коментарями виступили представники Мінекономіки, Міноборони, ДССЗЗІ, МВС, ГУР МОУ, СЗРУ, СБУ, Національної гвардії, ДК “Укроборонпром”, а також Офісу Президента та Апарату РНБО України. Олег Урурський звернув увагу на незадовільний стан виконання ДОЗ-2020 через затримки з укладанням контрактів, неповним авансуванням та несвоєчасним постачанням оплаченої продукції.
 
За період з 16 листопада по 20 листопада 2020 року Держгеокадастром та його територіальними органами проведено державну експертизу 927 документацій із землеустрою та оцінки земель. Зокрема, відділом експертизи центрального апарату розглянуто та підготовлено висновки щодо 277 документацій
 
«Кількість ліжок, відведених під лікування COVID-19, наразі становить 53 445 одиниць. Для прикладу: на початку епідемії в Україні «умовних» ліжок для лікування коронавірусної хвороби було лише 12 704. Тобто, ми збільшили їх кількість майже в 4,5 рази», — повідомив очільник МОЗ.   Наразі прораховано, що кількість відповідних ліжко-місць буде доведено до близько 90 тисяч по країні. 
 
У Держводагентстві відбулося спільне засідання секцій з питань водних ресурсів та шкідливої дії вод науково-технічної ради Держводагентства в форматі відеоконференції. Участь у заході взяли члени секцій, перший заступник Голови Агентства Олексій Кузьменков, фахівці Агентства та представники водогосподарських організацій. Основна увага під час засідання була приділена підготовці планів управління річковими басейнами
 
Олександр Романішин, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, став одним із спікерів IV Міжнародного форуму «Креативна Україна». Він зазначив, що високий рівень розвитку креативних індустрій має прямий зв’язок з економічним розвитком країн. Україна ж має великий потенціал в цьому напрямку. Цьогоріч Україна в категорії lower middle-income group вперше потрапила у трійку лідерів рейтингу «Глобальний інноваційний індекс 2020». Крім того, розвиток креативних індустрій визначено як один із пріоритетних напрямків Національній економічній стратегії 2030.
 
За пакетом «Психіатрична допомога дорослим і дітям» НСЗУ уклала договори зі 198 медичними закладами. З них 64 – це монопрофільні психіатричні заклади, ще 20 – наркологічні, решта – багатопрофільні лікарні. За цим напрямом, з початку квітня медзаклади отримали 1 млрд 324 млн грн.
 
22 листопада 2020 року Морська адміністрація уповноважена здійснювати: підготовку, оцінку компетенції та дипломування моряків; підтвердження кваліфікації моряків, дійсності дипломів, кваліфікаційних свідоцтв та інших документів моряків, визначених законодавством України; видачу послужних книжок моряка; видачу підтверджень, що засвідчують визнання дипломів відповідно до вимог правила 1/10 Конвенції ПДНВ; забезпечувати ведення реєстру всіх виданих на території України документів моряків та підтвердження їх дійсності; виконання зобов’язань, що випливають із членства України в міжнародних організаціях, зокрема в Міжнародній морській організації (ІМО) та Європейського агентства з морської безпеки (EMSA).
 
Інструментально-лабораторні відділи Державної екологічної інспекції по всій Україні протягом 3 кварталів поточного року відібрали 8458 проб та здійснили 87 629 визначень їх складу.
 
Фахівці Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області впродовж січня – жовтня 2020 року виявили порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на загальну суму 13 млн грн та забезпечили усунення таких порушень на суму понад 10 млн грн. За вчинені фінансові порушення 32 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 3 – до дисциплінарної та 3 – до матеріальної. Двох посадових осіб звільнено із посад.
 
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 23 листопада в Україні зафіксовано 10945 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 491, медпрацівників – 447).
 
З 16 по 20 листопада 2020 року Управлінням з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Луганській області здійснено 9 заходів державного нагляду за використанням та охороною земель, за результатами яких виявлено 5 порушень земельного законодавства.
 
 
Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua та сторінках Кабінету Міністрів України у соціальних мережах
Показати ще
WordPress Lessons